0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yol bilgisayarınca gidilebilecek yol aracın o anki tüketimine görede (ortalama) hesaplandığından farklılık gösterebilir. Bu da yol bilgisayarı hatası ya da pompa oyunu olmayabileceğini gösterir sizin durumda. Bence daha farklı bir test denemelisiniz.
Hakan Abi,Peki bu araçta yakıt ışığı diye bir kavram var mıdır? 2 tırnak yakıt gösteriyor. Fakat kalan km şu anda 35 km??
Kalibrasyon firması sahibi olan akrabam, akaryakıt pompalarının Sanayi Bakanlığı tarafından belirlenen zorunlu kalibrasyon periyodunun çok uzun olduğu söyler hep. Akaryakıt bayilerinin kar marjları daraldıkça maalesef her sektörde olduğu gibi akaryakıt sektöründe de "gramajdan çalma" durumu olabilir.Burak, gözünü seveyim, sen de şu yol bilgisayarının menzil değerine bakmaktan vazgeç artık Çünkü yol bilgisayarı menzil değerini hesaplarken her zaman için depoda belli bir miktar rezerv yakıt bulunması gerektiğini varsayıyor. Bu benim araçta neredeyse 6-7 lt civarında. Forumda bugüne kadar bulunulan paylaşımlardan tüm Toyotalarda da aşağı yukarı bu seviyede olduğunu söyleyebilirim. İkincisi yolun eğimine ve sarsıntıdan dolayı akaryakıtın çalkalanmasına bağlı olarak araç hareket halindeyken yol bilgisayarı yakıt seviyesini hiç bir zaman sağlıklı olarak ölçemiyor. Ortalama yakıt tüketim rakamlarını gayet sağlıklı ölçebilse bile, menzil değerini ölçebilmek için depodaki yakıt seviyesini de hesaba kattığı için ölçüm iyice sağlıksız hale geliyor. Sana tavsiyem, depoyu doldur. Ortalama tüketimi ve odometreyi sıfırla. Belli bir süre sonra depoyu tekrar doldur. Fiili olarak çıkan tüketim rakamının yol bilgisayarı ile uyumlu olduğundan emin ol. Her yakıt aldıktan sonra fişi kolay bir yere koy ve ekrandaki ortalama tüketim rakamına göre aldığın yakıtın bittiği km.yi hesaplayarak hareket et.
abi benim yol bilgisayarı hiç bir zaman menzil göstergesinde durmaz zaten, genelde ortalamadadır, arabayı ilk aldığım zaman meraktan bakmıştım biriki kere o kadar ...
Burak, ben konuyu açan Burak Demir arkadaşımıza seslenmiştim aslında