Gönderen Konu: Servisteki 11 corolla için 1700 tl değerindeki jbl sistemi?  (Okunma sayısı 3548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
bu serviste 1700tl ye takılan jbl sistemi içeriği hakkında bi biliginiz var mı bunun yerine sitede okudum bir sürü alternatifler var sadece bi woofer ile hoperlörler iyileştirilebilir mi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Servisteki 11 corolla için 1700 tl değerindeki jbl sistemi?
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2011, 13:36:29 »
Konu ile ilgili bir link vermeniz mümkün mü acaba? İncelemek isterim nasıl bir sistemmiş bu. Hangi servis takıyormuş bunu? Corolla'nın aksesuar listesinde (toyota.com.tr de bulunan) göremedim sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2011, 14:57:10 »
Konu ile ilgili bir link vermeniz mümkün mü acaba? İncelemek isterim nasıl bir sistemmiş bu. Hangi servis takıyormuş bunu? Corolla'nın aksesuar listesinde (toyota.com.tr de bulunan) göremedim sanki.

ben servise bildirdim şikayetciyim ses sisteminden diye hatta forumdada gormuştumm aradım ama bulamadım bnimde sahip oldugum tek bilgi 1700 tl'sına herşey dahil yapıyorlar hatta hoperlorlerin ızgaralarının uzerlerine jbl logosu felan bile dahil orjinal teyibe yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2011, 14:59:57 »
buldum forumda iyice aradıktan sonra mehmet erdogan abimiz auris adı altında paylaşmış ama corolla içinde aynıdır diye tahmin ediyorum bak buyur sende:

JBL Premium Ses Sistemi ile takilan ekipmanlarin listesini yaziyorum arkadaslar. Bu sette

2x 16 cmlik on kapi hoparlorleri ve twitterlar
2x 10 cmlik coaxial kendinden twiterli arka kapi hoparlorleri
1x JBL amfi
1x 17 inc subwoofer
1x baglanti kiti

toplam fiyat 1760 tl diyorlar- iscilik haric

JBL premium ses >PZ438 - 00230-00 ( JBL sticker set )
JBL premium ses >PZ457 - E9230 - 00 ( Montaj Kiti Auris )
JBL premium ses >PZ457 - E9231 - 00 ( JBL montaj kiti Auris Hybrid )
JBL premium ses >PZ490 - E9230 - 00 ( JBL Ana kiti Auris )
JBL premium ses >PZ490 - E9230 - 01 için ( Amplifikatör OE Ses ve HDD Navi Auris OE)
JBL premium ses >PZ490 - E9230 - 02 ( Navi Auris OE DVD Giriş için Amfi )
JBL premium ses >PZ490 - E9230 - 03 ( TNS 510 Auris için Amfi )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2011, 15:32:31 »
Evet, konuyu bende burada bulabildim. Ancak 1,760 TL bana biraz yüksek gibi geldi. Üstüne bunun işçilik fiyatı da olacaksa toplamda 2000-2300 arası bir fiyat çıkar diye düşünüyorum.

Bu sistemde beni en çok düşündüren konu "dip ses" olur. Premium sistem diye ismi var, belki onun önüne geçmişlerdir ama araçlardaki ampli çıkışsız orjinal ünitelerde bu biraz zor gibi geliyor bana. Ayrıca bagajda stepne yerine subwoofer taşımak benim açımdan mantıksız gibi görünüyor. Yinede teknik özelliklerini bulup incelemek lazım derim. Taktırıp kullanan varsa, onun da fikrini almak lazım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2011, 15:50:51 »
Alper'in daha önce vermiş olduğu bir konudan aşağıdaki linkte bulunan dökümanı inceledim. Ama bu sistemde bazı parçalar Corolla'ya uymaz. Arka kapı hoparlörleri gibi.

İncelemek isteyen aşağıdaki linkten bakabilir. Fakat teknik özellikler maalesef yok.

http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy/aimuploads/%7B567A28B1-46C5-9E61-BD6F-0CC4A7CA46C5%7D/Auris_JBL_LHD_PZ490_E9230_00_AIM_001_767_0_5DR.pdf

Alper'in açtığı konu da burada: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=28903.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2011, 15:58:08 »
bence arkadasım servıste yaptırma hem kazık yeme hemde bu ısın ehlı ınsanlar var daha guzel daha net ses alırsın ve ıscılık le servıste2000 nı bulur

bu fıyata da  4 tane mıd bass 1 tane woofer 1 tane anfı ve 1 tane de doubledın dvd player alınır.

marka secımı ıcınde cok marka kulandım kalıte ve hesap yonunden en ıdeal (bence) jbl ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2011, 21:15:51 »
hocam şimdi bu araba inşallah gidici diye dusunuyorum ailedende izin geldi 2012 ağustosta 320dizel ile degişmeyi dusunuyorum dogal olarakta cok para harcamak istemeden bir sistem sordum sorusturdum. yaklaşık soyle bi fiyat verdilerr bi bakın uzmanlar olarak yorumlarınıza göre taktırcam :) acaba hoperlorleri hiç ellemesem sadece woofer ile desteklesem yeterli midir?

jbl 1000w kabinli woofer  140tl
forewell amfi 150tl
mid-bass teac marka 100tl
donusturucu 20tl
kablolar 30tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2011, 22:19:00 »
hocam şimdi bu araba inşallah gidici diye dusunuyorum ailedende izin geldi 2012 ağustosta 320dizel ile degişmeyi dusunuyorum dogal olarakta cok para harcamak istemeden bir sistem sordum sorusturdum. yaklaşık soyle bi fiyat verdilerr bi bakın uzmanlar olarak yorumlarınıza göre taktırcam :) acaba hoperlorleri hiç ellemesem sadece woofer ile desteklesem yeterli midir?

jbl 1000w kabinli woofer  140tl
forewell amfi 150tl
mid-bass teac marka 100tl
donusturucu 20tl
kablolar 30tl

tesekkur edıyorum oncelık baska bı konuda ıdda ettgım konuda benı destekledınız  :alkis: :alkis:

sıstemde mantıklı anfı olarak jameson usa serısı uygun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2011, 22:54:42 »
Mid bas ve sub ile bence orjinal sistemi boğmuş olacaksınız. Çok mantıklı bir uygulama olmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2011, 00:24:26 »
Alper'in daha önce vermiş olduğu bir konudan aşağıdaki linkte bulunan dökümanı inceledim. Ama bu sistemde bazı parçalar Corolla'ya uymaz. Arka kapı hoparlörleri gibi.

İncelemek isteyen aşağıdaki linkten bakabilir. Fakat teknik özellikler maalesef yok.

http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy/aimuploads/%7B567A28B1-46C5-9E61-BD6F-0CC4A7CA46C5%7D/Auris_JBL_LHD_PZ490_E9230_00_AIM_001_767_0_5DR.pdf

Alper'in açtığı konu da burada: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=28903.0

hocam bu montaj talimatının spoiler için olanı mevcutmu.bir ara bir arkadaş eklemişti ama sonra bulamadım.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2011, 03:01:25 »
JBL Toyota'nin bazi araclari fabrikadan JBL opsiyonlu olarak geliyor.
Uymama gibi bir durum olacagini zannetmiyorum. Servis de sattigina gore...

Bizim Sienna'da da fabrika cikisli JBL ses sistemi var, 6 CD changer'li, kasetcalarli falan. (Eski model olunca)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2011, 09:55:52 »
hocam bu montaj talimatının spoiler için olanı mevcutmu.bir ara bir arkadaş eklemişti ama sonra bulamadım.

Auris ile ilgili tüm aksesuar montaj dökümanları şu adreste: http://www.toyota-tech.eu/Aim.aspx?menuitem=2

Adrese girdikten sonra "Search AIM" düğmesine tıklayarak aracınızı ve modelinizi seçiyorsunuz. Tüm detayları girdikten sonra da altta bulunan "search" yazısına yeniden tıkladığınızda döküman listesi karşınıza geliyor. Oradan istediğiniz dökümanı inceleyebiliyorsunuz.

JBL Toyota'nin bazi araclari fabrikadan JBL opsiyonlu olarak geliyor.
Uymama gibi bir durum olacagini zannetmiyorum. Servis de sattigina gore...

Uymama gibi sorun olmayabilir bence de ama, benim dikkatimi çeken nokta AURIS için aksesuar dökümanı olarak JBL sistem varken, Corolla'nın dökümanları arasında olmamasıdır.  Auris için olan set te Corolla'ya uymaz çünkü Corolla'nın arka kapı hoparlörleri yok ve arka hoparlörler de yuvarlak değil, oval formda.