Merhabalar. Ben Kasım 2010 ayında sıfır corolla comfort extra benzinli (2011) aldım. yaklaşık olarak 1 ay kadar sonra debriyaja bastığımda tık diye bir ses (yay sesi gibi) geldiğini fark ettim. Hemen aldığım bayiyi aradım ve servis yetkilileri ile görüştüm. Konuyu ilettiğimde bana burçlardan kaynaklanabileceğini söylediler. Ben de 1000 km kontrolüne geldiğimde bakmalarını söyledim. 1000 km kontrolüne götürdüğümde bu sesin debriyaj sensöründen geldiğini herhangi bir arıza ve sorun olmadığını söylediler.
Bu konu ile ilgili tecrübesi olan var mı? Böyle bir sesi aracında duyan var mı? Debriyaj sensörü ses yapar mı? Eğer ses yapıyorsa buna bir çözüm bulamıyorlar mı?
Hazır yazmışken birde yeni nesil toyota ile ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.
Yol tutuş, hızlanma, güç performans süper ancak bazı comfor eksiklikleri mevcut. Örneğin dikiz aynaların kumanda düğmeleri direksiyonun arkasında kalıyor ve gece ışıklandırmaları yok,
cam kumanda düğmelerinin ışıkları yok,
kokpit de bulunan gözler ve saklama yerleri kullanışsız ve yetersiz,
iç yer aydınlatmaları yok,
navigasyon yok
yol bilgisayarı ekranı kullanışsız herşeyi göremiyorsunuz neyi ayarlamışsanız onu görüyorsunuz,
hız sabitleyici, sensör, kararan dikiz aynası her modelinde standart olabilirdi,
aracı yıkadığınızda motor bölümünde çok su birikmesi oluyur yeterince kanal konulmamış,
klima ayarında sadece cama sıcaklık veya soğukluk veremiyorsunuz, ayaklarla beraber sunulmuş bence çok büyük bir eksiklik,
arka bölüme klima ızgarası konulmamış, kolçağın arkasına konulabilirdi,
koltukta yükseklik ayarı var fakat ayakların hemen hemen dizimize gelen kısımın ayrıca yükseklik ve alçaklık ayarı yok buda olabilirdi, aklıma gelenler bunlar şimdi tabi bana çok şey istiyorsunuz diyebilirsiniz ama toyota dan bahsediyoriz bence bu özelliklerin coğu standart olarak sunulabilir. Toyota kalitesinde olmayan çoğu araçta bu özellikler ve fazlası standart verilmiş. Ama herşeye rağmen toyota gibisi yok araba yapmışlar tek kelime ile mükemmel.