Gönderen Konu: Debriyaj pedalına basınca gelen tık (yay) sesi.  (Okunma sayısı 7619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Debriyaj pedalına basınca gelen tık (yay) sesi.
« : Nisan 24, 2011, 16:08:07 »
Merhabalar. Ben Kasım 2010 ayında sıfır corolla comfort extra benzinli (2011) aldım. yaklaşık olarak 1 ay kadar sonra debriyaja bastığımda tık diye bir ses (yay sesi gibi) geldiğini fark ettim. Hemen aldığım bayiyi aradım ve servis yetkilileri ile görüştüm. Konuyu ilettiğimde bana burçlardan kaynaklanabileceğini söylediler. Ben de 1000 km kontrolüne geldiğimde bakmalarını söyledim. 1000 km kontrolüne götürdüğümde bu sesin debriyaj sensöründen geldiğini herhangi bir arıza ve sorun olmadığını söylediler.

Bu konu ile ilgili tecrübesi olan var mı? Böyle bir sesi aracında duyan var mı? Debriyaj sensörü ses yapar mı? Eğer ses yapıyorsa buna bir çözüm bulamıyorlar mı?

Hazır yazmışken birde yeni nesil toyota ile ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Yol tutuş, hızlanma, güç performans süper ancak bazı comfor eksiklikleri mevcut. Örneğin dikiz aynaların kumanda düğmeleri direksiyonun arkasında kalıyor ve gece ışıklandırmaları yok,
cam kumanda düğmelerinin ışıkları yok,
kokpit de bulunan gözler ve saklama yerleri kullanışsız ve yetersiz,
iç yer aydınlatmaları yok,
navigasyon yok
yol bilgisayarı ekranı kullanışsız herşeyi göremiyorsunuz neyi ayarlamışsanız onu görüyorsunuz,
hız sabitleyici, sensör, kararan dikiz aynası her modelinde standart olabilirdi,
aracı yıkadığınızda motor bölümünde çok su birikmesi oluyur yeterince kanal konulmamış,
klima ayarında sadece cama sıcaklık veya soğukluk veremiyorsunuz, ayaklarla beraber sunulmuş bence çok büyük bir eksiklik,
arka bölüme klima ızgarası konulmamış, kolçağın arkasına konulabilirdi,
koltukta yükseklik ayarı var fakat ayakların hemen hemen dizimize gelen kısımın ayrıca yükseklik ve alçaklık ayarı yok buda olabilirdi, aklıma gelenler bunlar şimdi tabi bana çok şey istiyorsunuz diyebilirsiniz ama toyota dan bahsediyoriz bence bu özelliklerin coğu standart olarak sunulabilir. Toyota kalitesinde olmayan çoğu araçta bu özellikler ve fazlası standart verilmiş. Ama herşeye rağmen toyota gibisi yok araba yapmışlar tek kelime ile mükemmel.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Debriyaj pedalına basınca gelen tık (yay) sesi.
« : Nisan 24, 2011, 16:08:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj pedalına basınca gelen tık (yay) sesi.
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2011, 10:59:54 »
Gökhan Bey, debriyaj pedalı ile ilgili şikayetinizi daha önce hiç duymadım ama eksiklikler konusunda sizin gibi düşünen pek çok arkadaşımız mevcut.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2011, 14:17:52 »
Merhabalar. Ben Kasım 2010 ayında sıfır corolla comfort extra benzinli (2011) aldım. yaklaşık olarak 1 ay kadar sonra debriyaja bastığımda tık diye bir ses (yay sesi gibi) geldiğini fark ettim. Hemen aldığım bayiyi aradım ve servis yetkilileri ile görüştüm. Konuyu ilettiğimde bana burçlardan kaynaklanabileceğini söylediler. Ben de 1000 km kontrolüne geldiğimde bakmalarını söyledim. 1000 km kontrolüne götürdüğümde bu sesin debriyaj sensöründen geldiğini herhangi bir arıza ve sorun olmadığını söylediler.

Bu konu ile ilgili tecrübesi olan var mı? Böyle bir sesi aracında duyan var mı? Debriyaj sensörü ses yapar mı? Eğer ses yapıyorsa buna bir çözüm bulamıyorlar mı?

Hazır yazmışken birde yeni nesil toyota ile ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Yol tutuş, hızlanma, güç performans süper ancak bazı comfor eksiklikleri mevcut. Örneğin dikiz aynaların kumanda düğmeleri direksiyonun arkasında kalıyor ve gece ışıklandırmaları yok,
cam kumanda düğmelerinin ışıkları yok,
kokpit de bulunan gözler ve saklama yerleri kullanışsız ve yetersiz,
iç yer aydınlatmaları yok,
navigasyon yok
yol bilgisayarı ekranı kullanışsız herşeyi göremiyorsunuz neyi ayarlamışsanız onu görüyorsunuz,
hız sabitleyici, sensör, kararan dikiz aynası her modelinde standart olabilirdi,
aracı yıkadığınızda motor bölümünde çok su birikmesi oluyur yeterince kanal konulmamış,
klima ayarında sadece cama sıcaklık veya soğukluk veremiyorsunuz, ayaklarla beraber sunulmuş bence çok büyük bir eksiklik,
arka bölüme klima ızgarası konulmamış, kolçağın arkasına konulabilirdi,
koltukta yükseklik ayarı var fakat ayakların hemen hemen dizimize gelen kısımın ayrıca yükseklik ve alçaklık ayarı yok buda olabilirdi, aklıma gelenler bunlar şimdi tabi bana çok şey istiyorsunuz diyebilirsiniz ama toyota dan bahsediyoriz bence bu özelliklerin coğu standart olarak sunulabilir. Toyota kalitesinde olmayan çoğu araçta bu özellikler ve fazlası standart verilmiş. Ama herşeye rağmen toyota gibisi yok araba yapmışlar tek kelime ile mükemmel.

Merhaba Gökhan Bey,

Benzer ses benim arabamda da olmuştu. 80.000 bakımından önce böyle bir ses yoktu. Bakımdan çıktıktan sonra oldu. Debriyaj pedalında bulanan yaya hafif yağ sürünce ses kayboldu.

İyi günler..
2006 corolla D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2011, 12:17:01 »
gokhan bey merthaba
onzelikle aracınız kazasız belesız kullanın
benıımde aracım 2011 model benzinli corolla elegant aynı sorunu bende yaşadım.benı aracımda debriyaj pedalından ses gelemnın dısında birde boşluk oluşmuştu.servise goturdum size dedikleri gibi her hangibi birsey olmadıgı nı soylediler.ama servisten sonra ne ses geldi nede boşluk oluştu.bence yenı toyota corolların debriyaj pedal sorunu var.benı tatmın edici bir açıklama yapamadıklar.genel merkeze yazı yazdım ilgilenmedilker bile....ben sorun sorun yasamadıgım için dua ediyorum.
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA:)
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2011, 13:43:28 »
bendede aynı model var. 1000 bakımında soyledım. debtıyaj sıstemlerınde hıdrolıkmı ne kullanıyorlarmıs. oda yararlı bır sistemmiş. olması gerekende buymus. sonra ordakı sıfır corollalara baktım aurislere. onlardada aynı tepki var. ozaman onemsemedım.
ToYoTa CoRoLLa
        1.6
CoMFoRT ExTRa
WhİtE   EaGLe