Gönderen Konu: motor temizliği  (Okunma sayısı 2681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
motor temizliği
« : Nisan 24, 2011, 15:17:39 »
iyi aksamlar arabamın motorunu yıkatmak istiyorum mazot ve hava ile yıkıyorlarmış faydası olurmu sizce ...

Toyota Club Türkiye

motor temizliği
« : Nisan 24, 2011, 15:17:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: motor temizliği
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2011, 21:18:39 »
Suyla yıkatmayında...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2011, 22:11:02 »
Anıl arabanda LPG var mı? LPG li araçları yıkamıyolar diye biliyorum.. sıkıntı olabiliyormuş.. benim arabam benzinli ben arabamı aldığımda Sonax a gittim, bi ilaç sıkıyolar motorun her tarafına, sonra arabayı çalıştırıyorlar, motor çalışır vaziyette bastılar buharlı suyu motora, sonra 20 dakika kadar çalışır vaziyette bekledik, bu arada motoru bi güzel sildiler.. pırıl pırıl oldu.. üzret olarak da 15 TL aldılar..
gönül rahatlığı ile yıkatabilirsin Anıl kardeşim :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2011, 22:12:49 »
motorun yıkandıktan sonraki resmini sizlerle paylaşacağım ama bir türlü yüklemeyi beceremedim  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2011, 13:28:50 »
Motor yıkatmak genel olrak pek tavsiye edilmez fakat kaputu açınca karşılaşılan manzarada pek yüz güldürmez.Ben üp yokken çok defa yıkadım.distiribitör ü havlu ile sarıp kafasına poşet giçiriyordum buji girişlerinin üzerinede aynı şekilde havlu seriyordum elime süngeri alıp sıcak sabunlu su ile yıkıyordum .bir güzel basınçlı su ile duruluyordum .kaput açık vaziyette güneşina altına çekip yarım saat bekleyip ondan sonra çalıştırıyordum şimdiye kadar bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadım.Sıralı sistem takılalı nemlı deterjanlı bez ile siliyorum tabi yıkamak gibi olmasada genede iyi sonuç alıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2011, 14:08:15 »
Anıl arabanda LPG var mı? LPG li araçları yıkamıyolar diye biliyorum.. sıkıntı olabiliyormuş.. benim arabam benzinli ben arabamı aldığımda Sonax a gittim, bi ilaç sıkıyolar motorun her tarafına, sonra arabayı çalıştırıyorlar, motor çalışır vaziyette bastılar buharlı suyu motora, sonra 20 dakika kadar çalışır vaziyette bekledik, bu arada motoru bi güzel sildiler.. pırıl pırıl oldu.. üzret olarak da 15 TL aldılar..
gönül rahatlığı ile yıkatabilirsin Anıl kardeşim :)

Mesut abi sen yaklaşık 30 lira falan vermişsin valla :D benzinin litresi 4.25 lira 20 dk çalışmış rölantide 3 litre benzin yaksa 15 lira civarında birde 15 extradan almışlar anoovvvv :D :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2011, 14:27:03 »
Mesut abi sen yaklaşık 30 lira falan vermişsin valla :D benzinin litresi 4.25 lira 20 dk çalışmış rölantide 3 litre benzin yaksa 15 lira civarında birde 15 extradan almışlar anoovvvv :D :D

Ercü çaktırma :islik:  aslında benim de içim gitti 20 dakika boyunca ama yanan benzine..
herhalde alındığından beri temizlenmemişti motor..  :yika:    ama Ercü şimdi aç kaputu motor pırıl pırıl insanın içi açılıyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2011, 14:30:14 »

Ercü çaktırma :islik:  aslında benim de içim gitti 20 dakika boyunca ama yanan benzine..
herhalde alındığından beri temizlenmemişti motor..  :yika:    ama Ercü şimdi aç kaputu motor pırıl pırıl insanın içi açılıyo :)

Şöyle senin yerine babamı koydumda yok imkansız motoru en fazla 3-3.5 dk çalıştırırdı sonra yola çıkardı yada motoru kapatırdı :D mutlaka temiz olmuşturda benzin ucuzladığında yaptırmak lazım bu işi :D :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2011, 14:41:09 »
Şöyle senin yerine babamı koydumda yok imkansız motoru en fazla 3-3.5 dk çalıştırırdı sonra yola çıkardı yada motoru kapatırdı :D mutlaka temiz olmuşturda benzin ucuzladığında yaptırmak lazım bu işi :D :D

Ercü sen öyle dedin ya, benim babamı kafamda canlandırdım hemen, valla O da farklı davranmazdı senin babandan :D
bu bir kural herhalde :) ben de baba olursam öyle yaparım artık :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2011, 14:42:48 »

Ercü sen öyle dedin ya, benim babamı kafamda canlandırdım hemen, valla O da farklı davranmazdı senin babandan :D
bu bir kural herhalde :) ben de baba olursam öyle yaparım artık :D :D :D :D

O işteyken benim arka bahçede arabayı kurcukladığımı görmüyor allahtan yoksa satır sopa girmişti bana :D :D Hoş zaten artık bilerek doldurmuyor depoyu ben kurcalamayayım diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2011, 20:33:29 »
teşekkürler arkadaslar basımda çok kotu bir dert var turboyu yemişim ona uğrasıyorum  :(  ama kesin yıkatacam o temizliğe deger :))
 Bu arada d-4d turbo bilgisi olan yardımcı olsun :(((