0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar AE 101 de vitesler zor geçiyor şanzıman yağı iyi debriyaj ayarı iyi neden olabilir şanzıman yağı uygun olmayan yağmı acaba
Benzer sorun bende de var. Geçen yaz bakımına girdiğinde şanzıman yağı mobil 75w-90 ile değişti bayaa yumuşamıştı vites şimdi yine sertleşmeye başladı ama havalar ısınınca birazda olsa yumuşuyor.Nedendir acaba?107 binde araba 1.3 pörtlek gözlü terra
burak yağı nereden, litresini kaça aldın.
Burak castrolun 75w90 yarı sentetik japon arabaları için üretilmiş 1 lt lik kutularda 20 tl gibi yağı var. ben bir sene önce koydurdum viteslerim çok çok güzel oldu halada öyle daha 4-5 sene Allah izin verirse sorun çıkarmaz. yolunun üzerindeki parçacılara uğrayarak 2 kutu alıp bagaja at ,sonra bir ara koydurursun.
Tamam abi. Yaz bakımına girmeden gidip alırım. Muhtemelen farklı bir yağ koydular.O zaman yazdı zaten sıcakta yumuşak oldu vitesler sonra hava soğuyunca sertleşmeye başladı.Keşke bende gitseydim adamla. Zaten sondu o servise gidişim bundan sonra dörtnala gidicem.Mobil 1 in tam sentetik daha iyi olmaz mı?Castrol olan CASTROL EPX 75W-90 bundan mı?
Tahminimce 90'lik yag kullanmislar. O da cok kalin geliyor demek ki. Yazin daha rahatlamasi, daha soguk havalarda surusu bozmasi buna isaret. Yetkili servisten ya da yuzde yuz guvenebilecegin bir yerden 75W-90 ya da 80W-90 yag al ve guvendigin bir yerde degistirt.