0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar benim aracımda ilerlemeden durduğum zamanlarda ,dreksiyonu çevirince bir gıcırtı geliyor,araç hareket halindeyken bu ses yok,bu ses rahatsız edici kadar şidettli olmasada merakımdan soruyorum,sizin araçlarınızdada varmı böyle bidurum?
metin bey dreksiyonu sonunakadar çevirmeyle alakalı bişey deyil galiba hafif çevirmelerdebile geliyor araç hareket ettikten sonra birdaha gelmiyor o ses,ayrıca seydi arkadaşımız eds demiş ama benim aracımda eds mevcut deyil
Benim araçta da sürtme sesinin yanı sıra, arac durur halde iken direksiyonu sağa veya sola çevirmeye çalıştığımda bir tıklama sesi geliyordu. Konu ile ilgili olarak iki defa servise gittim. İlkinde babam götürmüştü ve servis "Ses duyamadık" diye aracı geri göndermişti. Bu cumartesi de ben gittim ve aynı şikayeti tekrardan bildirerek servis formeni ile test sürüşüne çıktık. Sonuçta (teknik terimlerde hatam olabilir) aracımın direksiyon mafsalının değişmesi gerektiği, bunun yanı sıra direksiyon kolonunun (veya direksiyon ile alakalı başka bir parçanın) değişip değişmeyeceğine karar vermek için aracımın 2 gün serviste kalmasını talep ettiler. Hafta sonu işlerim olduğundan bırakmadım. Not: Birebir aynı problemi 2005 model Corolla'mda da yaşamıştım. Sanırım bu Toyota'nın kronik derdi.
Arkadaşlar corolla alarak hayatımızın hatasını yapmışık. piyasadaki en adi en kalitesiz araçlardan biri yeni corollalar. 300 km ve bir ay olmadan devir saati oynadı sabit durmadı, debriyaj pedalından vites geçişlerinde ses geliyoo. Genel merkeze değil ebesinin şeyine kadar yazdım aradım. Yapacak bişey ok sadece almayın toyota diyorum ALMANDAN şaşmayacaksın arkadaş...