Gönderen Konu: 2011 corollada Dreksiyonu çevirirken gelen tıkırtı ne olabilir  (Okunma sayısı 4128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Değerli arkadaşlar benim aracımda ilerlemeden durduğum zamanlarda ,dreksiyonu çevirince bir gıcırtı geliyor,araç hareket halindeyken bu ses yok,bu ses rahatsız edici kadar şidettli olmasada merakımdan soruyorum,sizin araçlarınızdada varmı böyle bidurum?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
aracınızda eds varmı onunla alakalı olablir diye düşnüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
  • Kan Grubu: A+
gıcırtı geliyorsa direksiyon yağı bitmiş demektir, çalıştırınca ve direksiyonu kıvırınca da gelir.
corollagl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Değerli arkadaşlar benim aracımda ilerlemeden durduğum zamanlarda ,dreksiyonu çevirince bir gıcırtı geliyor,araç hareket halindeyken bu ses yok,bu ses rahatsız edici kadar şidettli olmasada merakımdan soruyorum,sizin araçlarınızdada varmı böyle bidurum?

Valla akıncım bende daha önce seat ibiza vardı ondada aynı sıkıntıyı yaşadım serviste söylediğimde amortisör başlarındaki bilyalardan geldiğini söylediler. Değiştirdiler ses gitti... Nedeni ise yıkama ya da birikmiş yağmur sularından sıçrayan suların o bölgeye gelmesi sonucu bilyaların oksitlenmesi sonusu oluyor dediler... Geçen sene 170 TL ye mal oldu... Artık su birikintilerinden yavaş geçiyorum...
Çıkacağım Onunla Her Yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 corollada Dreksiyonu çevirirken gelen tıkırtı ne olabilir
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2011, 23:28:55 »
sayın arkadaşlarım hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim,bugün servise gittim baktılar ettiler ve normaldir bu ses diyip çıktılar işin içinden ya bu servisler gerçekten sanaicilerden çokdaha başarısızlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2011, 01:39:08 »
Araç sabitken direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde mi ses geliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2011, 23:37:58 »
Aynı tıkırtı mı bilmiyorum ama dönmeden önce sinyal verildiğinde direksiyonu çevirirken tıkırtı sesi geliyor, aynı dönüşte sinyal vermeden döndüğümde tıkırtı sesi gelmiyor. Sinyal koluna bağlı çok hafif bir tıkırtı sesi var bende. (sinyal kolunun tık diye geri atmasından bahsetmiyorum)
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2011, 00:08:53 »
metin bey dreksiyonu sonunakadar çevirmeyle alakalı bişey deyil galiba hafif çevirmelerdebile geliyor araç hareket ettikten sonra birdaha gelmiyor o ses,ayrıca seydi arkadaşımız eds demiş ama benim aracımda eds mevcut deyil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2011, 20:01:51 »
Ben ona benzer bir sesi 2001-2007-2010 corollalarda duyuyordum, acaba o mudur diye şeyettiydim. Abi servis çözüm olmadıysa genel merkeze yaz. Etekleri tutuşuyor şikayet gelince, soruna çözüm bulacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2011, 22:11:53 »
metin bey dreksiyonu sonunakadar çevirmeyle alakalı bişey deyil galiba hafif çevirmelerdebile geliyor araç hareket ettikten sonra birdaha gelmiyor o ses,ayrıca seydi arkadaşımız eds demiş ama benim aracımda eds mevcut deyil

sn akın, direksiyona vurma sesi değil ise direksiyonun iç tarafındaki kabloların(hava yastığı olabilir) plastiğe sürtme sesi olabilir... bu durumu yaşayan arkadaşlar olmuştu.... aşağıdakikonular yardımcı olabilir sanırım

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1080.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2233.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=4426.0

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6317.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2011, 22:52:35 »
muhammet bey teşekkür ediyorum ayrıca bahsettiğiniz gibi bir sürtme seine benziyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2011, 09:43:19 »
Benim araçta da sürtme sesinin yanı sıra, arac durur halde iken direksiyonu sağa veya sola çevirmeye çalıştığımda bir tıklama sesi geliyordu. Konu ile ilgili olarak iki defa servise gittim. İlkinde babam götürmüştü ve servis "Ses duyamadık" diye aracı geri göndermişti. Bu cumartesi de ben gittim ve aynı şikayeti tekrardan bildirerek servis formeni ile test sürüşüne çıktık.

Sonuçta (teknik terimlerde hatam olabilir) aracımın direksiyon mafsalının değişmesi gerektiği, bunun yanı sıra direksiyon kolonunun (veya direksiyon ile alakalı başka bir parçanın) değişip değişmeyeceğine karar vermek için aracımın 2 gün serviste kalmasını talep ettiler. Hafta sonu işlerim olduğundan bırakmadım.

Not: Birebir aynı problemi 2005 model Corolla'mda da yaşamıştım. Sanırım bu Toyota'nın kronik derdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2011, 10:43:51 »
Benim araçta da sürtme sesinin yanı sıra, arac durur halde iken direksiyonu sağa veya sola çevirmeye çalıştığımda bir tıklama sesi geliyordu. Konu ile ilgili olarak iki defa servise gittim. İlkinde babam götürmüştü ve servis "Ses duyamadık" diye aracı geri göndermişti. Bu cumartesi de ben gittim ve aynı şikayeti tekrardan bildirerek servis formeni ile test sürüşüne çıktık.

Sonuçta (teknik terimlerde hatam olabilir) aracımın direksiyon mafsalının değişmesi gerektiği, bunun yanı sıra direksiyon kolonunun (veya direksiyon ile alakalı başka bir parçanın) değişip değişmeyeceğine karar vermek için aracımın 2 gün serviste kalmasını talep ettiler. Hafta sonu işlerim olduğundan bırakmadım.

Not: Birebir aynı problemi 2005 model Corolla'mda da yaşamıştım. Sanırım bu Toyota'nın kronik derdi.

buna benzer bir durumu yaşadım ve yetkili servis inceleme sonucu direksiyon mafsalına kadar bakılacağını, burada problem bulunursa 1000-1500 tl masraf çıkacağını belirtmişti, yaptırmadım ve uzun uğraşlar sonucu problem salıncakdaki burc başından ve asıl ilginci ise salıncağın arka tarafındaki uzun somunlu vidanın uzama yapmasından kaynaklandığını tespit ettik (uzama yapıp boşluk yapıyor)...  sesin nereden geldiği çok önemli, alakasız yerden de çıkabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2011, 16:12:29 »
Arkadaşlar corolla alarak hayatımızın hatasını yapmışık. piyasadaki en adi en kalitesiz araçlardan biri yeni corollalar. 300 km ve bir ay olmadan devir saati oynadı sabit durmadı, debriyaj pedalından vites geçişlerinde ses geliyoo. Genel merkeze değil ebesinin şeyine kadar yazdım aradım. Yapacak bişey ok sadece almayın toyota diyorum ALMANDAN şaşmayacaksın arkadaş...

can sıkıcı bir durum ama burada ebeler falan size yardımcı olamaz !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 24, 2011, 23:32:15 »
anladığım kadarıyla bu işi servis çözemeyecek bu sesle binmeye devam edecez galliba