0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ve filtre artık eskiyip gözenekleri dolduysa da lamba geç söner.
bende de aynı sorun vardı servis korkma sorun olmaz dedi. her yağ değişiminde orj filtre takılıyor. yıllar boyunca mobil kullandım. en son castrol kullandım ve yağ lambasının erken söndüğünü fark ettim zaten. serviste aynı yağ fark varmış diyerek şaşırdı. fakat castrol yağı aracım 10.000 km de daha çok yaktı.
Demek o vakte getirmeden motordan cikarip atmak lazim o yagi
Ercu, simdi aklima geldi, acaba sizin arabadaki 9bin km.de baslayan, Mustafa'nin arabasinda 10bin km.de baslayan gurultulu calisma soguk bu km.lerin soguk havalara tesaduf etmesinden olabilir bir ihtimal.Kesin yagda kusur var, omru bitmis diyemeyiz. Laboratuvar testine almadiktan sonra.
10-40 yerine mobil tam sentetil 5-30 yag koysak motora bir zararı olurmu veya yag eksiltme yaparmı .Benim dikkatimi çekiyor yag lambası soguk havalarda özellikle ilk çalışmada biraz geç sönüyor birde motor geç toparlıyor kendini havalar sıcak gittigi zaman motor şık diye çalışıyor hemde direk rolanti yerine oturuyor. Soguk havalarda geceleri eksiye düştügü dönemlerde sabah ilk çalışmada marş süresi uzuyor araç çalıştıktan sonra 15-30 saniye arası kendini toparlıyor o zamana kadar rolanti 800-900 civarında duruyor araç kasılmış gibi titreye titreye çalışıyor .sonradan kendini toparlıyor