Gönderen Konu: Bu Kadar Mı Kötü?  (Okunma sayısı 4495 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Bu Kadar Mı Kötü?
« : Şubat 28, 2008, 22:30:34 »
Değerli arkadaşlar geçenlerde aklıma takılan bir düşünceyi sizinle paylaşayım dedim. Malumunuz 2007 Terra Dizel kullanıyorum. Benzeri araçları kullananlar arkadaşlar da var. Forumdaki genel izlenim 2002-2007 arası üretilen sedan kasanın bir sürü sorun çıkardığı, yol tutuşunun  kötü olduğu hatta Allah'a emanet olduğu, sağlıklı bir işçiliğinin olmadığı vb eleştiriler var. Şuanki mevcut kasa da fazlasıyla övülüyor. Arkadaşlar yeni corollanın bu övgüyü hak ettiğini kabul edebiliriz, ancak bir önceki kasa bu kadar mı kötü? Tamam belki bir astra sedan focus vb birkaç yeni nesil sedandan kötü olabilir ama bir önceki nesil focus veya astra'dan da mı kötü? Ya da şuan da citroen c4 sedan fiat linea gibi araçlardan da mı kötü?
Özellikle 2002-2007 arası kasayı kullananlar lütfen görüş belirtiniz. Bazen bile bile kazık mı yedik diye aklıma geliyor.

Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

Bu Kadar Mı Kötü?
« : Şubat 28, 2008, 22:30:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2008, 22:36:34 »
2002-2007 serisinin yol tutuşunun kötü olmasının nedeni tamamen yumuşak süspansiyondur. yeni kasada amortisörler çok sertleştirildi ve aracın yol tutuşu güzelleşti. Ama konfor gitti bol bol tıkırtı geldi. Ben olsam yumuşak süspansiyonlu araç tercih ederim dolasıyla yeni kasa bana uymaz
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2008, 22:49:02 »
Ben bu serinin kötü olduğuna kesinlikle inanmıyorum aynı seriden bende kullanıyorum her anlamda mükemmel olduğunu düşünüyorum kötü olsa piyasa fiyatları yüksek seviyede olmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2008, 22:56:51 »
bence bu araçların donanım dışında bi sıkıntısı yok.
yani ben bunu uzun km yapıp rahat edip az masraf etmek icin aldım.
her anlamda karsılıyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2008, 23:06:59 »
birazda millet abartıyor
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #5 : Şubat 29, 2008, 01:11:02 »
ona bakarsanız bizim milletimiz aman hic arıza yapmasında binelim diyorlar arabanın yag zamanı geldimide oooooooo ne cok masraf yaptyık diyorlar bos ver bilen biliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #6 : Şubat 29, 2008, 09:39:11 »
Yol tutuşun kötü olduğunu söyleyen aradaşlar var. Yaman bey bir kaç kez ifade etmişti , fakat ben buna inanmıyorum çünkü Auto show'un 2002 deki özel 10. yıl sayısında en çok değendikleri modelleri tekrar test ettiklerinde yol tutuşunu övüyorlar hatta focus kadar olmasada ona yakın diyorlar geçen günlerde yine okumuştum iyi biliyorum.
Ve yine oto haberin 2003 Kasım ayındaki sayılarında olabilir. Megan 2 , astra (önceki kasa) , bora . fokus  ve corolla'yı karşılaştırıyor .(megan 2 için yapılmış karşılaştırma)  Yol tutuş konusunda corolla için yine iyi  seviyelerde olduğunu, hatta en canlı motorun corollada olduğunu , fren mesafesinde bir tek megan 2 ( 1 metre ile geçiyor ki onlarda bildiğim kadarıyla ABS 2 var) geçebiliyor diğer saydığım modellerden yine iyi içindeki işçilikten övğüyle söz ediyor.
Şimdi bu adamlar 2002-2007 corolla için bunları söylüyor bazılarıda tam tersini. Hatta bir aralar forum da Auto Show derğisinin hep volkswagan ve avrupalı araçları ön plana çıkardığı söyleniyordu ki onlar bile özel sayısına aldıkları araçların içene corollayı ekleyip övmüşler.
Bunlar uzman değil mi? bu araba yol tutuşta bu kadar kötü ise, Bu dergiler böyle karşılaştırma ve  testlerinde niye corolla için iyi sonuçlar çıkıyor. O zaman ya taraflı davranıyorlar ya da bu işten anlamıyorlar yaaa daaa sizin taraflı davrandığınız  sonucunu mu çıkaracağız?
(çünkü 1 yıl içinde inşallah 2002-2007 kasa almayı düşünüyorum )
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #7 : Şubat 29, 2008, 22:33:58 »
selam ...
2008 model corolla sedan 1.4 mmt aracım var gecenlerde istanbula gittim. Malum otaban yolda biraz aracı deneme fırsatım oldu. arac 120 km yi geçtiğinde; özellikle büyük araçları sollarken ve rüzgarlı yerlerde yolda gezinme yapıyor. aynı sorunu benzer araca sahip arkadaşımda yaşıyor. Yani, o kadar sağlam bir yol tutuşu yok.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2008, 10:40:07 »
Valla ben arabamı seviyorum. Kim ne derse desin. Hem dizel hem ekonomik hem de 2 el değeri düşmeyen bi araç. Ben aracımı alırken Hyundai accent 1.5 dizel 32 milyardı şimdi 16-17 milyara alıcı buluyor. Fiat Albea 1.3 dizel 28 milyardı. 16-18 arası alıcı buluyor. Skoda fabia 1.4 dizel 28 milyardı. Şimdi 20-22 arası alıcı buluyor. Ben aracımı 32 milyara almıştım. 29-31 arası alıcı buluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2008, 19:37:25 »
evet yani corollanın 2 eli cok iyi pazara cektimi temizse hemen satarsınız kaybı diğer araçlara göre daha az, biraz yedek parçaları pahalı işte, araç genel olarak sınıfında liderler arasında illakı her güzelin bir kusuru oluyor, başka araca binseniz onunda bulursunuz ford ford diyonuz yol tutuşunda son model(suanki kasa değil) ford mondeo 2.0 la bir uzun yolculukl yaptım yazın aman Allah ım kafam şişti yol sesinden ininp inip çıkmadan yoruldum cok sert süspansiyonu bir içi geniş o kadar ya yapmayın corolla iyi bir araba bakımları diğer markalara göre cok ucuz. biz burda arabayı kötülemiyoz toyota severler olarak muhabbet paylaşım bazı sorunlara çözümler bulmaya calışıyoruz.Bunu kötüleme olarak algılamayın en kötü dediğimiz yerleri bile çoğu arabaya 5 basar istisnalarıyla...
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2008, 17:17:14 »
Yol tutustaki 2 faktör önemli.
Corolla'nin eski modellerinin üstünde gelen o Bridgestone'un ürettigi lastik müsvettelerinden kurtulmak lazim. Hakikaten cok kötüler.

Onun disinda süspansiyon yumusak ve Toe acilari uzun ömür icin ayarlanmis.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2008, 22:47:23 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Yol tutustaki 2 faktör önemli.
Corolla'nin eski modellerinin üstünde gelen o Bridgestone'un ürettigi lastik müsvettelerinden kurtulmak lazim. Hakikaten cok kötüler.

Onun disinda süspansiyon yumusak ve Toe acilari uzun ömür icin ayarlanmis. [/quote]

toe açılarını, açalımmı murat bey bilmeyen arkadaşllarında bilgisi acılsın

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2008, 00:00:47 »
2005 corolla hb kullanmaktayım ve aracın ilk sahibiyim, Konfor olarak focus II, megane II veya astradan kesinlikle geri değil, bu otomobillerin aynı hacimli benzinli motorlarını karşılaştırdığınızda da hepsinden daha az yakar ve içlerinde en az sorun çıkartan otomobildir haa yol tutuşu ve yol sesi olarak bridgestoneları nokian marka lastiklerle değiştirdikten sonra  hiç sıkıntı yaşamadım .......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 19:22:36 »
Alıntı yapılan: ahmet küpeli
2005 corolla hb kullanmaktayım ve aracın ilk sahibiyim, Konfor olarak focus II, megane II veya astradan kesinlikle geri değil, bu otomobillerin aynı hacimli benzinli motorlarını karşılaştırdığınızda da hepsinden daha az yakar ve içlerinde en az sorun çıkartan otomobildir haa yol tutuşu ve yol sesi olarak bridgestoneları nokian marka lastiklerle değiştirdikten sonra  hiç sıkıntı yaşamadım .......
[/quote]
nokian hangi model ve ebat olduğunu söylerseniz memnun olurum,bende lastikleri değiştirme aşamasındayım,lastik seçimini yapamadım henüz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2008, 20:15:23 »
bende 2006 corolla kullanıyorum. arabamı almadan önce megane II yide denedim. hem benzinlisini hem de dizelini kullandım. yol tutuşu kesinlikle berbattı. orta kasalardan biraz daha yüksek olduğu için yol tutuşu biraz daha zayıf gibi yoksa aracımdan son derece memnunum. astra 1.6 full olanı 27.500 iken 1000 ytl daha fazla verdim ve corollayı tercih ettim. astra da kötü bir araba değil ama corolla daha iyidir. ayrıca 2008 modellerin göğüs malzemelerini ben pekte kaliteli bulmuyorum. bizim kasalarda kullanılan malzeme daha kaliteli geliyor. ortalık plastik kaplama araçlara doğru gidiyor... özetle hiç te kötü değil.
2006 corolla terra sd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2008, 21:54:03 »
Alıntı yapılan: HAKAN ATABERK
toe açılarını, açalımmı murat bey bilmeyen arkadaşllarında bilgisi acılsın
[/quote]

Aslında sırf Toe değil aynı zamanda camber ve casteri de yazmak lazım.
Çok gözel bir makale buldum. Türkçeye çeviriyorum. Üst konu yaparız.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2008, 22:49:30 »
bilmiyorum  sitede serbestmı murat bey sanal ustalar var gercek ustalar ve soroyu soruyosunuz cevaplıyor siteye dahil etsekmi adamı

üniversitelerin cevirdiği geniş makaleler var rapid linklerini vereyimmi

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2008, 18:46:08 »
ustalar konusunda yönetimde bir tartışma yapmak lazım.

Ama liknler makaleleri tabiki yazabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2008, 16:00:53 »
2000-2002 model corolla lardaki yol tutuşu şu an kullandığım 2007 de yok. Ama tabi ki daha ekonomik, daha hesaplı oluşunu da göz önüne katmak gerekir.

Yoksa yol tutuş istesem gider Supra alırım, ekonomik yeni bir araç istesem Corolla dizel.

Yeni kasa da tabi ki daha iyi yol tutuş sağlayacaktır, malum, fiyat farkı, model farkı var arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
Bu Kadar Mı Kötü?
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2008, 21:10:18 »
2005 corolla sol ve 2007 yaris terra kullanıcısıyım,ikisindende hiç bi şikayetim sorunum yok çok şükür,bazı üyelerin yaşadığı sorunların hiç birini nedense ben hiç yaşamıyorum nedense,tam bi toyota manyağıyım ama bu kadar sorunu bu kadar kişide ağzım açık kaldı çok şaşırdım nasıl olur dedim kendi kendime bende neden yok bütün bunlar???
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3