0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce Elazığı Malatya ve Diyarbakıra tabiii oradan tüm doğu ya bağlayan, bir türlü açamadıkları yeni çevre yolu yüzünden merkezden geçen yolda "bilenler için Abdullahpaşa mevkiinde" 90 km hızla radara girdim. Önce inanmadım ama polisin "abi aslında burası 55 km ama biz 70 den sonra işlem yapıyoruz" demesi ve arkamdaki aracında 80 km ile girmesi dumur etti beni herneyse böylece ilk siftahımızı yaptık "Allah ım başkasını göstermesin" 140 tl borçlar hanesine yazıldı!!! Not : Yol buyunca hız sınırının 55 km olduğunu gösteren hiç bir levha görmedim yada göremedim bilen varsa yerini söylesin bi zahmet.....
Şayet yolda herhangi bir uyarı levhası yoksa mahkemeye başvur cezanı iptal ettir. Mantık şu; devlet vatandaşına tuzak kurmaz.
İngiltere gibi yerlerde radarların yerlerini belli eden sistemler mevcut Navigasyon dahilinde. Amaç yola göre hızı düşürmeyi sağlamak ise bence bunun uygulanmaması düşündürücü. Göstergesinde ve özellik olarak da yüksek hızları gösteren araçların ise onaylanıp trafiğe çıkması ise bence büyük bir paradoks.
Maalesef burası Türkiye.