0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorun büyümeden işin ehline bir danışın bence kontak ne durumda, anahtar ne durumda göremediğim için ben yorum yapamayacağım
wd40 yağ ile bi deneseniz
işte ben de sorun büyür diye korkuyorum, servisi aradım bugün sordum kilit kodunuz bozulmuş olabilir tamiri olmaz değişmesi gerekir dediler.. otokilit işlerine bakan bit yer varmış orayı aradım, onlarda büyük ihtimalle içindeki yaylarda sorun var söker bakar tamir ederiz dediler.. artık haftasonu söktürüp baktırırım herhalde
anahtar kodu ile kilit yerinin alakası yok.servis sallamış.kodu ufak bir çip oda pilin altında üstünden araba geçse gene bir şey olmaz.Kontak kilidini değil de kapıları manuel açarken sorun var mı? varsa anahtar ucunda eğilme vardır gibi. Onda sorun yoksa kontak yuvasının yayında problemin var.
Evet anahar ustasına sorunu iletirseniz söküp hallede bilir.Basit bir arıza canınızı sıkamanıza değecek bir şey değil.Kullanımdan meydana gelen mekanik bir sorun.
sorun çözüldü sanırım arkadaşlar.. anahtar artık rahatça girip çıkıyor kontak deliğine.. nasıl oldu derseniz anlatayım, çilingir şırıngayla 1-2 damla kadar yağı kontağın içine enjekte etti, daha sonra anahtarı birazcık sağa sola çevirerek kontak deliğine taktı, neyse arabayı çalıştırdım gittim.. o gece okulda nöbetçiydim arabayı sağlam biryere çekip anahtarı çıkarmadım yerinden.. yedek anahtarla da manuel kilitledim arabamı.. bu arada yeni birşey daha öğrendim anahtar kontaktayken yedek anahtardaki tuşla otomatik kilitlenmiyor.. yaklaşık 36 saat kadar sonra anahtarı çıkardım yerinden, damlattığımız 1-2 damla yağ galiba anahtar kontağın üzerindeyken kontağın içindeki yayları iyice gevşetmiş olmalı ki pamuk gibi olmuş anahtar rahatça girip çıkıyor kontak deliğine inşallah bi daha yaşamam bu sıkıntıyı.. inşallah hiçbirimiz yaşamayız ama yine de ilk fırsatta bir oto kilitçiye söktürüp baktıracağım kontağı.. çünkü yağın etkisi azaldıkça yaylardaki sertlik tekrar kendini gösterebilir.. selamlar herkese
gözünüz aydın
Kardeşim bence hiç elletme kontak kısmını. Uzun bir süre tekrar yapacağını zannetmem. Eğer tekrar sertleşmeye başlarsa söktürüp baktır. Şuan orası orjinal hiç dağıttırma elletme kimseye bence.Selamlar...