Gönderen Konu: AE101 ciler bu sese kulak verin ?  (Okunma sayısı 3162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
AE101 ciler bu sese kulak verin ?
« : Nisan 18, 2011, 18:36:07 »
Arkadaşlar baskı balata degişiminden sonra 60-65 km hızlarda başlayan bir defransiyel sesim var .6 ayrı ustaya gitmeme ragmen sese çözüm bulamadılar .Hepsi defransiyelden geldigini söyledi fakat life kaldırıp en ufak bir vidaya dahi bakmadılar .Dörtnal sadık usta efsanelerin ½30 unda bu sesin oldugunu fark edenelerinkini o dönemde yetkili servislerin garanti kapsamında degiştirdigini fark etmeyenlerinikini o şekilde devam ettigini söyledi .Ben google de o kadar arattım bu konuda hiçbir yazı şikayet görmedim .Sizin araçlarınızda da bu tip bir ses var mı ? Ses 60-65 de net duyuluyor . Ve ya bu tarz bir ses yüzünden tamir yaptıran arkadaş var mı ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

AE101 ciler bu sese kulak verin ?
« : Nisan 18, 2011, 18:36:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 ciler bu sese kulak verin ?
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2011, 21:06:58 »
Araba boşta çalışırken belli bir devirde de bu ses varmı.Aktarma organlarında olduğuna eminmisiniz ?
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2011, 22:48:05 »
Yagi tavsiye edilen yagdan mi ve seviyesi tam mi? Ilk once kontrol edilecek iki nokta.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2011, 09:54:12 »
Abilerim öncelikle ilginizden ötürü size teşekkür ederim .Araç boşta çalışırken herhangi bir ses yok 6000 devire kadar gaza bastım bir ses yok.
Yag seviyesini 3 kere kontrol ettiler daha kapagı açar açmaz damlamaya başlıyor .Kendi yagını boşalttılar 80 numara petrol ofisi yagı
koydular.Birde dişli katkısı koydular seste en ufak bir degişme yok .hatta arttıgını bile söyleyebilirim.Valla anlam veremiyorum ve kabullenmek
istemiyorum bu araba 214 bin km redir bizde ne böyle bir ses duyduk nede başka bir ses .Bir baskı balata seti degişti bir ses başladı 20 gündür
gitmedigim usta kalmadı hepsi defransiyel diyor egilip altına bile bakma zahmetinde bulunmuyor .durumu anlatıyorum birde insanı salak yerine sagır yerine koyuyorlar  ses vardır sen duymamışsındır diyorlar .Usta beni bırak eşim bile sesi fark etti diyorum yok abi diyorlar .En sinirlenip kız gibi arabayı sattıracaklar bana
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2011, 10:27:42 »
;(Abilerim öncelikle ilginizden ötürü size teşekkür ederim .Araç boşta çalışırken herhangi bir ses yok 6000 devire kadar gaza bastım bir ses yok.)
 Yücel kardeşim bosda iken ses yoksa bu ustalara bir şey ifade etmeli hatta çok şey sen sağlam bir usta bulmalısın bence  sanzuman yada yürüyen le alakalı bir şey var. Bİ rot balanscıya gösterebilirsin belki yardımı dokunur.
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2011, 14:01:43 »
Bünyamin kardeş şöyle bir durum 6 ayrı ustaya gittim hepte tavsiye üzerine gittim sesi dinliyorlar defransiyel sesi diyorlar .Ondan sonra boşa ugraşma para harcam sıfır şanzıman takmadıkça ses kesilmez diyorlar.E usta araç life çıkıp baskı balata degişene kadar bu ses yoktu diyorum.B u sefer vardırda sen duymuyorsundur diyorlar.Usta bir baglantılara felan baksan bilyalarını felan kontrol etsen diyorum bakmaya gerek yok
 diyorlar.Geri geliyorum.Artık yoruldum 20 günde 6-7 tane usta gezdim.Çözüm bulan hiç yok.Bir tanesi kalın yag koyalım sesi azaltır veya
keser dedi se daha çok arttı giime geliyor .İnternette bile bu tip sesten bahseden olmamış.Aracı ne yagsız bıraktık ne bakımsız binildi.Herhangi bir kazası belası yok  .Hiç acami kullanmadı .Rutin km bakımı için baskı balatayı degiştirdik bir ses başladı hala kesebilene aşk olsun .Bundan sonraki aşamada rot balansçıya görüp bilyaları felan kontrol ettirecem .aks kollarına kadar söktürüp yeniden toplatacam .En son gene bulunmazsa
defransiyelciye götürecem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2011, 17:18:37 »
Yücel bey forumda 93-97 model efsane sahipleri bölümünde de sürekli okuyorum aracınızın durumunu,bu ses olayı muhakkak var sadece biraz metanetli olup baskı balatayı başka bir kişiye tekrar değiştirtin bence,sebebine gelince,malzemeden kaynaklanan bir üretim hatası yada değişim esnasında unutulan bir şey veya yanlış takma vs tarzı bir şey vs gibi durum olabilir diye aklıma geliyor.1,5 Aylık toyota kullanıcısıyım çok fazla bir bilgim yok ama şu anda başka bir çözüm yolu da aklıma gelmiyor.Çünkü ben foruma bakınca en baba usta olarak Sadık Ustayı diyorlar,hatta hiç tanımamama rağmen bende götürmeyi düşünüyorum aracımı Ankara'ya ama o bile bulamadıysa yapacak bir yorum bulamıyorum.İnşallah en kısa zamanda sebebini bulur ve çözersiniz.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2011, 17:37:08 »
Can kardeşim onada gittim aynı derdimi onada anlattım fakat oda dier ustaların söyledigni söyledi.Hani bir usta deseki arkadaşa bu ses kesilmesi için komple sökülecek baştan toplanacak yoksa ses kesilmez vallaha billaha sök abi diyecem ama onu diyen yok .herkes sesi dinliyor defransiyel diyor kesilmez diyor başka birşey demiyor.life kaldırıyım biryerde bir sorun mu var bakıyım bilyalarına bakayım felan hiçbirşey yok .Sadık usta
kronik dedi hiçbir frum sayfasında bulamadım reis ve toyan ı aradım yok abi öyle birşey kim söylüyor dediler .Arabamdan yıldırdılar satıyım da kurtuluyum en azından moralim bozulmaz.13 yıllık aracımı usta hatası yüzünden satacagım aklıma gelmezdi vay be .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2011, 17:41:52 »
Can kardeşim onada gittim aynı derdimi onada anlattım fakat oda dier ustaların söyledigni söyledi.Hani bir usta deseki arkadaşa bu ses kesilmesi için komple sökülecek baştan toplanacak yoksa ses kesilmez vallaha billaha sök abi diyecem ama onu diyen yok .herkes sesi dinliyor defransiyel diyor kesilmez diyor başka birşey demiyor.life kaldırıyım biryerde bir sorun mu var bakıyım bilyalarına bakayım felan hiçbirşey yok .Sadık usta
kronik dedi hiçbir frum sayfasında bulamadım reis ve toyan ı aradım yok abi öyle birşey kim söylüyor dediler .Arabamdan yıldırdılar satıyım da kurtuluyum en azından moralim bozulmaz.13 yıllık aracımı usta hatası yüzünden satacagım aklıma gelmezdi vay be .
Gittiğinizi biliyorum,dediğim gibi sürekli okuyorum bu sorununuzu,ama pireye kızıp güzelim aracı satmanız doğru değil gibi.Siz ustayı vs değil en sağlam tanıdığınız güvendiğiniz ustaya dediğim gibi baktırın,onlarda çözememiş olmalılar ki yorum yapamıyorlar.Ama sonuçta ortada bir sorun ve bu sorunun başlamasına sebep olan bir aksam var.Mantıken çözümüde orada aramak lazım.Sakin olun,derin nefes alın ve sadece elinizdeki altın külçesini parlatma sorununuz olduğunu düşünün.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2011, 19:05:07 »
difransiyelden geldiğine eminmisin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2011, 19:09:52 »
Baskı balata değişiminden sonra titreme olayını duymuştumda 60 km ile giderken gelen ses çok garip geldi, hangi marka debriyaj seti takıldı acaba ? Değişimi yapan kişi işin ehlimiydi acaba, ve merak ettiğim bu ses hangi viteste geliyor ? Difransiyelde debriyaj değişimi anında bir sorun oluştumu bilmem ama bencede debriyajın tekrar sökülmesi lazım. Sonucu burda paylaşırsınız inş.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2011, 21:39:36 »
şanzıman yağı değişimi sonrası defransiyel sesi  galiba bu yüzden bi aç usta benim yağı değişmemişti ben yinede değiştim ses yok ama bence buna yoğunlaşın
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2011, 22:30:33 »
Yücel bey,yetkili serviste bir usta ile deneme sürüşü yapsanız... kulaktan kulağa fark var
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2011, 23:25:07 »
arkadaşlar baştan sona olayı şöyle özetleyim baskı balatada daha önce başım agrıdıgı için servisten orjinal aesın marka baskı balata seti aldım.Volan ı sanayide en iyi denielen yere tornaya verdim.şu debriyajın kavramasında en ufak birşey yok hatta süper diyebilirim hiç gaz vermeden bile kalkıyor araç en ufak silkeleme yok çekiş müthiş.ama gel gelelim 60-65 km hızda bir inleme sesi başlıyor alenen defransiyel sesi gibi.başka hiçbir hızda ses gelmiyor 80-90-100 hatta ve hatta deneme amaçlı 190 a kadar bastım yok abi .6 ayrı usta gezdim hepsi sesin kesilmeyecegini söyledi vede hiçbirşey olmayacagını söyledi.2 toyotacı usta sesin fabrikasyon oldugunu söyledi, 1 tane usta 80 numara yag koydu vede katkı keser dedi hiçbirşey olmadı,2 ustada hiçbirşey yapmadı sadece sesin kesilmeyecegini söyledi.Ben kendimi geçtim babamın 12 yıllık arabası al dedim kullan şunu daha ses başlar başlamaz bu ses ne dedi dedim normal miş öyle diyorlar .biraz argo konuşarak he 214 bin km dir ses gelmedi baskı balata degişince ses başladı öyele mi dedi.Bu ses kesinlikle yoktu bu araçta dedi valla arabamada kıyamıyorum.Sanki beni satma diye gözüme bakıyor 13 yıllık bir bag var aramızda kolay degil ne yollar gördü ne badereeler atlattı.Bir usta hatası yüzünden araçtan soguyacagımdan korkuyorum sesi kesemezsem sanırım aracı satmak zorunda kalırım gibime geliyor inşallah bulurum sorunu.
Birde yag olayına takılıyorumkalın yag koyunca sanki ses arttı gibime geliyor gidip orjinal yagını koyduracam ses geleceksede kendi yagı ile gelsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.google.com.tr/
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2011, 15:53:48 »
Yağdan olamaz boşo masraf etme arabanıda öyle her ustaya oynatma bence baskı balata değişirken yanlış bir şey yapmışlardır baskı balatasını söktür baktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2011, 10:50:32 »
Can bey cumartesi götürdügüm usta şanzıman giriş çıkış bilyalarından ses geldigini degişmesi halinde ses kalmayacagını bu km relerde bu tip sorunların çıkabilecegini söyledi.Usta bu şekilde pek binmeye bakma bilya dagılırsa şanzumanı kitlersin dedi.bakalım yaptıracaz