Gönderen Konu: 2011 Corolla 1.33 Direksiyon tarafından gelen ses  (Okunma sayısı 2975 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
2011 Corolla 1.33 Direksiyon tarafından gelen ses
« : Nisan 18, 2011, 17:58:17 »
Merhaba arkadaşlar, 2011 corolla 1.33 kullanıcısıyım. Aracı ilk aldığım zmanlarda arabadan tık ses gelmezken şu anda aracın direksiyon tarafından hareket halindeyken bir tıkırtı sesi geliyor. Aracın direksiyon altındaki kutuyu ileri geri hareket ettirdiğimde bir boşluk farkettim. Bu boşluk sizin aracınızda da var mı? Ayrıca 1000 km bakımında servise bu durumu söylediğimde her şeyin normal olduğunu direksiyonu biraz üste kaldırdıklarını söylediler. Ancak şu günlerde tıkırtı sesi daha da arttı. Bu konuda bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim. 

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla 1.33 Direksiyon tarafından gelen ses
« : Nisan 18, 2011, 17:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2011 Corolla 1.33 Direksiyon tarafından gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2011, 18:02:57 »
servisi yada servis danışmanını değiştir.
2007 corolla mm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2011, 23:12:57 »
ahmet bey merhaba. benim de aracım 2011 corolla 1.6 comfort extra. şu an 9.000 kmde. ağustos ayında aldım. bir iki ay kullandıktan sonra ben de aynı sıkıntıdan muzdarip bir şekilde istanbul da bir yetkili servise götürdüm. yaklaşık 2000 tl civarında garanti kapsamında direksiyon kolonu değişti. o bahsettiğiniz sürekli gelen tıkır tıkır sesi gitti. ancak bu sefer de sürekli olmayan sadece çukurlara girdiğimde lokurt diye bir ses gelmeye başladı ki, bu sefer eskişehir deki aracı aldığım toyota bayiine götürdüm. bu kez 700tl civarında yine garantiden direksiyon mafsalı değişti. şu an direksiyondan tık gelmiyor maşallah. ileride ne olur bilemiyorum. tabi insanın canı sıkılıyor onca para veriyoruz böyle hataların çıkması hoş değil. yine de aracın garanti kapsamında olduğu 3 yıl bitene kadar çok dikkatli olup böyle aksaklıkları garantiden hallettirme taraftarıyım. bunun haricinde sürücü koltuğunun sol yan destek kısmındaki kumaş da kabardı onu da garanti kapsamından 500tl lık bir faturayla değiştirttim. ama şunu söyleyebilirim toyota arabasının arkasında duruyor iki servis te tık demedi kullanıcı hatası muhabbetine hiç girmediler.

size tavsiyem vakit kaybetmeden yetkili servise giderek bu problemi çözmeniz olacaktır. iyi akşamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2011, 12:49:10 »
servise gitmişsiniz gerçi. bu durumda servisinizi değiştirmenizi öneriyorum ben de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2011, 15:33:22 »
Melih Bey, öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum olacak şu an direksiyonla ilgili o parçaları değiştirdiniz ve direksiyonun alt tarafındaki kutuyu ileriye doğru ittiğinizde bir boşluk görüyor musunuz? Yani ben şu an ileriye doğru ittirdiğimde kontak anahtarının olduğu yere bakıyorum ve baya bir boşluk olduğunu görüyorum. Servisin bana uzaklığı 100 km daha 10 gün önce gittim. Aracı şubat ayında aldım. Benim henüz sıfır aldığım araçtan böyle bi sorun çıkması bile moralimi bozuyor. Servisle tekrar görüşeceğim. Umarım sizin yaptığınız gibi garanti kapsamında uygulama yaparlar. Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2011, 22:21:40 »
2011 corolla kullanıcısı arkadaşlar, aracınızın direksiyosnun hemen altındaki kutuyu ittirdiğinizde boşluk var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2011, 00:31:45 »
merhaba ahmet bey. bahsettiğiniz boşluk benim araçta da var tabii direksiyon kutusu tam yanaşmıyor konsola. sizin aracınızdaki sorun aynı benimkiyle ya kolon değişecek ya mafsal. bence servise gidip lagara lugara yapmalarına izin vermeden garantiden değişmesini talep edin, çok rahatsız olduğunuzu söyleyin, forumdaki benim başıma gelenler gibi örneklerden bahsedin. sıkıştırın biraz bence. yine bir sıkıntı olursa ben fatura örneklerini de size ulaştırabilirim. iyi akşamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2011, 23:29:42 »
melih bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu yazışmalarımızın aynen çıktısını alıp servise götüreceğim. Tekrar çok teşekküe ederim. İyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2011, 10:51:46 »
ahmet bey merhaba. benim de aracım 2011 corolla 1.6 comfort extra. şu an 9.000 kmde. ağustos ayında aldım. bir iki ay kullandıktan sonra ben de aynı sıkıntıdan muzdarip bir şekilde istanbul da bir yetkili servise götürdüm. yaklaşık 2000 tl civarında garanti kapsamında direksiyon kolonu değişti. o bahsettiğiniz sürekli gelen tıkır tıkır sesi gitti. ancak bu sefer de sürekli olmayan sadece çukurlara girdiğimde lokurt diye bir ses gelmeye başladı ki, bu sefer eskişehir deki aracı aldığım toyota bayiine götürdüm. bu kez 700tl civarında yine garantiden direksiyon mafsalı değişti. şu an direksiyondan tık gelmiyor maşallah. ileride ne olur bilemiyorum.

Aynı sorunları 2005 Corolla'mda yaşamıştım. Sanırım bu direksiyon sorunu Toyota'nın kronik sorunlarından bir tanesi. Sizin başınızdan geçen sıra aynen bende de yaşandı ve her ikisini de garantiden değiştirttim. Ancak bundan sonraki aşama ise epey bir zaman geçtikten sonra salıncak burçlarından ses gelmesi olacaktır diye tahmin ediyorum. Bende bu durum ne yazık ki garanti bitiminden sonra (5. yılda) yaşanmıştı ve servis sadece burçları değil, komple salıncakları değiştirmek istiyordu. Neyse ki o araca yapılan ufak bir masraftan sonra sattım. 

Şimdiki arabam da 2011 Corolla ve şu anda bir kaç şikayet nedeni ile serviste. Şikayetlerden bir tanesi de direksiyon simidini sağa sola çevirirken gelen ses. Yalnız bu defa benden kurtulamayacaklar, çünkü bu kez garantiyi 5 yıllık yaptırdım. :)