Gönderen Konu: Arka helezon yayı  (Okunma sayısı 4160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Arka helezon yayı
« : Nisan 17, 2011, 12:14:14 »
1998 corolla station wagon aracım var.arka helezon yaylar sedan modellerle station modellerle aynımıdır.

Toyota Club Türkiye

Arka helezon yayı
« : Nisan 17, 2011, 12:14:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka helezon yayı
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2011, 01:53:35 »
Aynıdır.Kasa aynı.Karoser farklı. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2011, 22:22:34 »
cevabınız için teşekkür ederim bugün bir kaç yedek parça bayisini aradım biri sedanlarla farklı olmaz dedi biri olur dedi aynı uyumludur dedi.yarın garanti olsun diyede ereğli servisini arayıp soracam.
    peki bu yaylarda marka ve üretim yeri gibi önerebileceğiniz bir husus varmıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2011, 01:13:47 »
Spor olarak helezon yay mı bakıyorsunuz?
Yoksa orjinal helezon yaylarından mı?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2011, 22:36:37 »
benim bildiğim binek sw farkı yok ben 3-4 ay önce değiştirdim.taciko marka orjinalide öyleydi
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2011, 20:29:59 »
2 gün önce japonistan.com adlı siteden siparişimle bugün geldi.madein japan yazıyo üzerinde   orjinal olduğunu söylediler.113.00 tl. lira tanesi.ustaların sedan-station uyumu farklı -aynı gibi değişik görüşleri ve parçatreni.com'u aradım olmaz farklı vede elimizde sadece sedan model yaylar var dediler. sonrasında en garanti olarak   Ankara'da bir toyota servisini aradım servis görevlisi farklı dedi şasi numaranızı söyleyin ben size fiyatını nereden nasıl temin edebileceğinizi söylerim dedi.(ruhsat yanımda oolmadığından) sonra arayabileceğimi söyledim ve japonistan.com'u aradım.sitede aradım bulamadım siz temin edebilirmisiniz edim depoya baktılar.15 dk.sonra tekrar bana telefonla geri dönüp siteye eklediklerini söyleyince hemen siparişi verdim bugünde eve kadar kargoyla göndermişler sağolsunlar yarında taktıracam.eski ve yeni fotolarını çekip paylaşırım inşallah.sizlerede teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2011, 23:44:16 »
bugün yayları bagaja atıp sanayiinin yolunu tuttum safranbolu'da kırmızı ışıkta durdum yeşil ışık yandı ve kalktımki  sol yanımdaki dolmuş benim arabanın sol arka köşeden tampondan yakaladığı gibi yaklaşık 20 metre sürükledi kurtulmaya çalışırken yan dönmeye başladım ve park halindeki passat marka aracın arkasına sıkıştırdı sonuç; benim sol arka kapı haşat,arka tampon haşat sol arka çamurluk hadi düzelir diyelim boydan boya cizik ve sağ tarafımdaki passata vurduğım yerde arka çamurluk ile kapının kilt kısmı derin çizikler,passatın tampon içine girmiş.ben arabayı tamirata götürürken daha beteri oldu yayları taktıramadım malesef.
   sigortacı ile görüştüm sigorta şirketleri yan sanayi parça takıyorlarmış birde değişen parça boyanacak oldumu renk farklılığı komple boyamada işlerine gelmiyo orjinal parça taktırmak için ne yapmak gerekirki dava etsem işin içinden çıkabilirmiyim