Gönderen Konu: AE101 Normal Far Ampulü tavsiyesi  (Okunma sayısı 6806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
AE101 Normal Far Ampulü tavsiyesi
« : Nisan 16, 2011, 23:58:53 »
93 Model AE101 Corolla kullanıyorum. Dün sağ farımın kısa yaktığım zaman yanmadığını farkettim. Uzun yaktığımda çalışıyor. Sigorta'lar sağlam sanırım ampul bu şekilde bozuluyor. Yağmur yağmazsa yarın biraz kurcalayacağım.

Eğer ampul bozuksa hangi ampulü almalıyım ? Değiştirmesi çok zor olmasa gerek. Philips H7 POWER2NIGHT GT150 Set 011299 mesela bu ampulü alsam AE101 e uyar mı?

Ya da uğraşmadan herhangi bir oto elektrikçisine gidip, değiştirtsem mi? :wacko:

Toyota Club Türkiye

AE101 Normal Far Ampulü tavsiyesi
« : Nisan 16, 2011, 23:58:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: AE101 Normal Far Ampulü tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2011, 15:01:35 »
oto elektrikçisine hiç gerek yok. koçtaş bauhaus gibi yapı marketlerde oto reyonlarda iyi fiyatlara ampul alabilirsiniz. bizim araçlar H4 tip ampul kullanıyorlar. arınızda orjinal lamblar var ise büyük ihtimalle artık eskimekten dolayı aydınlatmaları azalmıştır.

aydınlatması iyiden kötüye olarak denediğim modelleri yazıyorum.

Bosch plus90(hakkaten inanılmaz)
osram night breaker
philips power to night
osram standart (en ucuzu ama oto elektirikçilerin verdiği çin malı markasız ampüllerden kat kat iyi.)

şindi diyeceksiniz bu adam neden bu kadar ampül değiştirmiş diye.. bir ara alternatör sıkıntısı yaşadım ampüller patlıyordu orjinali ile değiştim kurtuldum =)
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2011, 13:27:25 »
rastgel bir tamirciye değiştirttim, çalıştığını gördüm, alışveriş merkezi otoparkına girerken farı açtım. Gene aynı ampul normal far ve park lambası gitmiş. Aynı şekilde uzunlar çalışıyor. Acaba takılan markasız ampuller mi bozulmuştur gene (kalitesiz olduğu için), yoksa tek farı etkileyecek alternatör ya da elektrik sorunu mu vardır ?

Her ihtimale karşı, Osram ın ampulunu aldım 6,5TL ye ama bunu da takmadım, bozmadan fikir alayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2011, 14:56:46 »
Takarken eldivensiz takildiginda elin uzerindeki yag ampulun camina yapisiyor ve ampul de kisa zamanda patliyor, ama sizinki hemen patlamis.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2011, 19:57:16 »
Ankara bugün çok yağmurluydu, kapalı garaj olmadığı için hiç kaputu açmadan ustaya götürdüm, yakın zaten 1 sokak var arada. Önce şarj dinamosundan şüphelendi. 0,5 volt fazla akım ile şarj ediyor ama bu sorun yapmaz dedi. Sonra kablolarla oynayınca farlar yandı :) Jaklarda temassızlık varmış sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2014, 22:32:35 »
Arkadaşlar konuya burdan devam edeyim aracı aldığımda 2 farıda değiştirdim eski markasını hiç duymadığım ampulleri taktım far ayarı yapıldı çok güzel aydınlatması vardı geçen gün sağ taraf kısa yanmıyordu bosch marka ampul taktım sağ taraf sanki ayarı kurcalanmış gibi çok aşağı bakıyor ve ışığı dağıtıyor bende ellemedim buna ne tavsiye edersiniz sol tarafa aynı ampulden takıp far ayarı takılsa düzelirmi acaba?