Gönderen Konu: sol ön tekerlekten ses gelmesi!!!! lütfen yardım  (Okunma sayısı 10154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
sol ön tekerlekten ses gelmesi!!!! lütfen yardım
« : Nisan 16, 2011, 19:28:08 »
merhaba 2005 model corolla hb aracımı yaklaşık 3 ay önce satın aldım. aracımdan memnunum su anda. ama sol ön tekerlekten stablize yollardan gecerken bır tıkırtı gelmeye basladı sankı bırsey alltan vuruyormus gıbı her bır cukurda. burada toyota servısı olmadıgı ıcın tanıdıgım ustama goturdum. rot balansa soktuk aracı ve fren merzınde sıkıntı oldugunu ve kalıperlerde bosluk oldugunu ve sarsıntı sırasında buradan ses geldıgını soyledıler. tekrar ustama gıdıp aracın problemlı kısmının tornacıda yenıden yaptırılarak bu sıkınıtınını gıdecegını soyledıler ve bugun ıtıbarıyle aracı yaptırdım. sanayıden cıktım ev yolunda bozuk bır stabılıze yola gırdım. sesler aynı sekılde azalmıs bır sekılde devam etmesı canımı sıktı acaba bu sıkıntıyı benden baska yasayan ve bana bır tavsıyesı yardımı olabılecek bır bılgı arıyorum. acıl yardım ıstıyorum. sorun ve cozum yollarını bana ıletırsenız sevınırım.

Toyota Club Türkiye

sol ön tekerlekten ses gelmesi!!!! lütfen yardım
« : Nisan 16, 2011, 19:28:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: sol ön tekerlekten ses gelmesi!!!! lütfen yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2011, 13:01:26 »
bende de var ustanın biri balata sallanıyor yayından dedi servis direksiyon kolonundan dedi değişsekte aynı ıolur dedi başka bir usta amortisörden dedi  mail attım cevap verme diler o sesi iyi bilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2011, 14:31:46 »
Benim bir arkadaşımın da başına böyle bir sıkıntı gelmiş ve sorunun balata yayının gevşemesinden kaynaklandığı tespit edilmişti.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2011, 14:36:47 »
Benim bir arkadaşımın da başına böyle bir sıkıntı gelmiş ve sorunun balata yayının gevşemesinden kaynaklandığı tespit edilmişti.

+1 Aynı şekide benim kullandığım 2008 accent eranın başına geldi servise soktuğumuzda direksiyon kolunundan geliyor dendi garantıden değişti.Ama yine ses geldiğini söyledikten sonra baktılarkı balata yayı gevşemiş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2011, 15:50:49 »
hakkı bey arkadaşınızın arabası kaç model acaba ben servise söyledim balatalardan olması mümkün değil diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2011, 15:54:59 »
hakkı bey arkadaşınızın arabası kaç model acaba ben servise söyledim balatalardan olması mümkün değil diyor

Astra idi Nevzat Bey ama marka model farketmez, bu durum tüm araçlarda aynı sıkıntıya neden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2011, 15:57:20 »
hakkı bey servise ısrar ediyorum ama mümkün değil diyor bu rabalarda bu ses normal diyor
birde frene basınca bu ses gider balatadan olsa diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2011, 15:58:18 »
arabam auris 2010

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2011, 16:02:30 »
Nevzat Bey, açıkcası eğer bu tecrübem olmasa ve benim başıma böyle bir durum gelse, ilk önce amortisörlerden,  sonra da rottan şüphelenirdim ama bazen sorunların kaynağı böyle çok basit nedenler olabiliyor. Arabanız garanti kapsamındadır sanırım. Bence bir an önce servisi sıkıştırırarak bu sorunu çözdürmeye çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2011, 16:05:03 »
toyotaların hepsinde bu  ses var diyor servis normal diyor ancak parke yollarda müthiş bir tıkırtı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2011, 16:09:36 »
Önden gelen tıkırtıyı servis bulamamıştı. Parke yolda giderken birden aklıma geldi. Hemen durup kontrol ettim. Motor kaputunda boşluk varmış. Sallandıkça tıkırdıyormuş. 4 tane lastik takızu var. Üzerlerine birer tane musluk contası koydum kesildi ses. Bakıma gittiğimde ayarladılar.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2011, 16:12:15 »
toyotaların hepsinde bu  ses var diyor servis normal diyor ancak parke yollarda müthiş bir tıkırtı var

Forumda genel anlamda şikayet edilen konu direksiyon kutusundan gelen tıkırtı sesi. Tekerden gelen sesin bu konu ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2011, 16:13:38 »
bu ses aşagıdan geliyor özer bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2011, 16:17:15 »
en iyisi başka bir şehirde başka bir servise gitmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 19, 2011, 20:17:56 »
gercekten ınsanın canını sıkan bır ses bır baska ustayada gıttım. oda dıreksıyonda rulman yada orada bılyeler var dedı oradanda gelıyor olabılır dedıler bana. bırde forumda okudugum bır yazı var bu konuyla ılgılı arkadasımızın tekı sol salıncagı soktuk dıyor ve  salıncak burc basındakı etrafını saran plastık malzemenın catladıgını ve bunu degıstırdıkten sonra arabanın sıfır gıbı oldugunu soyledı. acıkcası ben aractan fazla anlamam ama forumda 2 yada 3 sefer dıreksıyon kutusunun degıstıgını soyleyen arkadaslarımız var. bence ufak bır kalıtesız parca yuzunden oluyor dıye dusunuyorum ve buna bır cozum yada detaylı bır ınceleme yaptıklarını sanmıyorum. bıraz daha arastırp bu sorunu cozecegıme ınanaıyorum. bılgılerımı ve bu konuyla ılgılı tecrubelrımı sızınle paylasacagım arakdaslar