0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özellikle otoban çıkışlarında hafif eğimli yerlerde vitesi boşa attığımda yakıt tüketiminin 1-1.5 lt ye kadar çıktığını gösteriyor yol bilgisayarı, fakat arkadaşlarında dediği gibi viteste bıraktığımda 0.0 olarak gösteriyor.bu biraz garip değil mi hakkaten?? [/quote] anlık yol bilgisayarı her kosulda doğruyu gösteremez hızla gelip aniden durursanızda 99 litre gösteriyor 0 olması fiziğe aykırı bir durum çalısan motor mutlaka mazot yakıyor ki çalısıyor. hoş araba 0.6-0.7 litre gibi değerleri ölçüyor.bir motor en az yakıt yaktığı an sıcak haldeiken rolanti halidir.
Akın bey gosterdiği deger dogru.ordaki değer eğer 100km boyunca boyle giderseniz aracın tuketecegi degerdir.yani araç boştayken 100km giderseniz , aracınız rolantide calısmak icin ihtiyacı olan benzin .mesela 120 ile giderken bu deger 1lt gosterir.60 ile giderken 0.5lt gosterir.bunun sebebi 120 ile giderken 100km mesafe daha cabuk tamamlanır bu yuzden arac rolantide daha az sure calısmıs olur.vitese takınca 0 gostermesinin sebebi de vitesteyken arac gaza basılmadıgında, tekerleklerden gelen tork ile motor kendini dondurur , rolanti icin benzine ihtiyacı olmaz.0 degeri tabiki cok dogru degil 0.1 gibi bir degerdir o en az.ama şu kesin ki , dik uzun bir yokustan asagı iniyorsunuz.viteste ve gaza basmassanız araç 0.1 yakarboştayken hıza gore 0.5-1.5lt yakar. [/quote] V harfine benzer bir iniş önüde çıkış olarak düşünürsek ben arabamı boşa atınca inişin bitimine gelince hızım başlangıçta 90 ise sonda 140 olacak,sizin aracın hızı duruma göre azalacak veya 100 civarında kalacak sizin araç viteste (cut-off) yapsa dahi hızlanmadığı için, benim araç haybeden hızlanacağı için daha az yakacamsizde enerji kaybı olacak, ama önümüzde araçlar varsa, önümüzde hızla dönemeyecek kadar viraj varsa vitesle inmek mantıklı, diğer türlü kesinlikle Yaman Bey ben sizden az yakacam:D