Gönderen Konu: Corolla D4d Elegant  (Okunma sayısı 3203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla D4d Elegant
« : Şubat 24, 2008, 13:16:18 »
selam  arkadaslar foruma yenı uye oldum.cuma gunu corolla d4d elegant 41800 park sensoru fılm cam ve alarm dahıl fıyat aldım ve muhtemelen alacagım.ben bu aracların sehır ıcıı ve sehır dısı yakıt sarfıyatını ogrenmek ıstıyorum ve yapılmış en uzak menzılı merak edıyorum.benım ıcın yakıt cok onemlı sureklı anadoluya seyehate cıkacagım.cordoba- toyota arasında kararsız kaldım.yardımlarınız ıcın sımdıden tsk ederım.

Toyota Club Türkiye

Corolla D4d Elegant
« : Şubat 24, 2008, 13:16:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2008, 14:35:59 »

YENİ COROLLA Sedan 1.4 D-4D Dizel Class  

Yakıt Tüketimi
Birleşik     4,9 lt/100km
Şehir dışı  4,3 lt/100km
Şehir içi    5,8 lt/100km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İşte
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2008, 10:35:35 »
ben  şehir içi usturuplu kullanırsan 5.4-5.6 lt ortalama tüketiyorum. sert kullanımlarda 6 lt civarında oluyor. şehirlerarası yine usturuplu gidersem. minimum 3.8, max. 4.5 lt. ancak en son seyahatimde 5.4 lt tüketim oldu. elbette 14 km/s ortalama hızla. çoğu zamanda 17-18 gittim.
2008 Corolla D-4D Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2008, 18:59:50 »
deponun 48 litresini tüketip 1100 km yol gittim.....

menzilini siz hesaplayınnnn.. (giderdi değil gittim) 1100 km yolu bizzat..gittim

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #4 : Şubat 29, 2008, 22:38:54 »
merak ettimde bazı yerlerde aracı boşamı attın. aynı aractan bizdede var uzun yolda ancak 900 km yapabiliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #5 : Şubat 29, 2008, 23:15:31 »
her inişin cıkısı vardır o yalnış mantık sizin dediğiniz, 5 vitesle düz yolda 75 km hızla gittim turboyu devreye sokmamaya gayret ettim yani yola göre hız değişiyor tabiki 1800 devirin altında 5 .vitesle gittim işte buda 1750 devirde 70-75 km tekabul ediyor anlık yakıtta motor minimal yakıyor ve hareret inanılmaz düşüyor

2.si yokuş yukarı kesinlikle gaza basmadım sabit tuttum gazı araç 40-50 ye de düşşe 3 vitese kadar düştüm ama gaza basmadım tabiki gaz pedalına bassam 5. viteslede kolayaca bu rampayı cıkar ama o zaman yakar . bu kilometreyi inan zorlanmadan yapıyor araba kesinlikle 100 bile görmedi ama ankaranın içinde 50 km şehir içi olduğunuda söyleyim forumda var okuyablirsiniz. bir depeoyla 1100 km başlıkla

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2008, 01:04:09 »
geçenlerde 800 km yol gititim uzun yol..ortalama hızım 90-100 arası bazen 110-120 de yaptım. ortalama tüketim 4,7 lt/100 km  adana-izmir yolu
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2008, 16:33:32 »
Bu arabayla şehirler arası yolda sürekli 70-75 km süratle gitmek adamı uytur, hızı anlamadan anında 120 ye çıkıyorsunuz ne kaldıki 70-75 le gidelim. uzun yolda sizi fazla yormadan uygun bir sürat ve uygun bir devirde 1000 km yapar diye düşünüyorum... slmlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2008, 21:47:19 »
Çok iyialmışsın , Hayırlısı olsun

Fakat kış şartlarında şu an yakıtı anlayamadım henüz.  Renk kum gri aldım iyimi kötümü bilmiyorum. Ancak aracı 2000 km ye kadar fazla yormamanızı tavsiye ederim. Ben 110 u geçmedim . Ayrıca vitesi kafanıza göre düşük devirde kullanarak yükseltip alçaltamazssınız. Motor performansını bozar. zaten vites ikaz lambaları yanıyor ona göre kullanın.

İnadına Toyota
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2008, 17:33:17 »
ben mmt kullanıyorum cordoba bizim arabadan çok daha az yakıyor
pardon bizimkinden çok yakan yok ki

6.5 yakıyor antalya şehr içinde
şehir dışı 5 in altına pek inmez
rüzgarı filan hsalarda yola çıkarsan belki 4.5 i görürsün
araba kullanırken hesap makinası kullancan yani
cordoba da kullandım
90 sabit hızla 3.9 bilemediniz 4 yakar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2008, 20:00:14 »
[quote name='temel göktürk' date='29.02.08 - 22:38' post='43540']
merak ettimde bazı yerlerde aracı boşamı attın. aynı aractan bizdede var uzun yolda ancak 900 km yapabiliyoruz.

Temel Bey boşa atma konusuna değinmişken ben de birşey paylaşayım hemen.Mesela nasıl olsa yokuş aşağı diye aracı boşa atarsanız daha çok yakar.Yokuş aşağı giderken viteste gidin ve gaza dokunmayın aynı zamanda da anlık yakıt tüketiminden kontrol edin,aracın hiç yakmadığını göreceksiniz.Vitesteyken tekerleğin dönmesiyle motor çalışıyor,yakıtı o an kesiyor.Daha bilimsel açıklamaları internette de mevcut,forumda da vardır sanırım daha bilimsel açıklamasını yapacak olanlar.Artık araçlar eskisi gibi değil,boşa at az yaksın devri kapandı.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2008, 22:46:20 »
Taha bey bir hata var, eski araclar boşa atınca az yakmıyordu . karburotorlu araclarda gaza basılmasa bile yakıt tuketimi devam ediyordu.
yeni araçlar çok çok az yakıyor sadece.
boşa atmak dik yokusta gereksiz ama hafif egimde lazım, cunku bosa atmayınca arac yavaslıyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2008, 23:03:07 »
rolantide araç ölçemeyecek kadar az yakar boşa atmak demek rolantide gitmek demektir.... viteste giderseniz iniş aşağı çok azda olsa gaza basmayınca arac komperor yapar hız azalır motoru soğutursunuz, gaza milim dokunsanız gider fakat yakıt boştakinden az olmaz ama ona yakın olur..

diğer konuya gelince cordaba dediğiniz araba 3 silindir helikopter gibi çalışsan bir alet kasa ufacık corollaya göre, sarsıntısı cabası sehir içinde palio dısında bizim aractan az yakan yok ve corolla kadar sessiz ve performansı yuksek olanı yok. focusta performans var yakıt oluk oluk 120 atlayınca yaptığı sesler nerden geliyor bilmiyorum.. diğer opel ve renaultunkilerin sehir içi yakıtları corolladan yüksek..... ben sehir içi kullnım dahil karlı ılgaz dağınıda gectim ocak ayında 48 litre ile 1100 km yaptım her zamanda yaparım bu kilometreyi 100 km 4.4 litreye fazla diyorsanız o aracınıza hiç binmeyin bencee satıp bisiklet alın yakıt derdi olmaz....

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2008, 12:34:07 »
özellikle otoban çıkışlarında hafif eğimli yerlerde vitesi boşa attığımda yakıt tüketiminin 1-1.5 lt ye kadar çıktığını gösteriyor yol bilgisayarı, fakat arkadaşlarında dediği gibi viteste bıraktığımda 0.0 olarak gösteriyor.

bu biraz garip değil mi hakkaten??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2008, 13:03:02 »
Alıntı yapılan: akın akman
özellikle otoban çıkışlarında hafif eğimli yerlerde vitesi boşa attığımda yakıt tüketiminin 1-1.5 lt ye kadar çıktığını gösteriyor yol bilgisayarı, fakat arkadaşlarında dediği gibi viteste bıraktığımda 0.0 olarak gösteriyor.

bu biraz garip değil mi hakkaten?? [/quote]

anlık yol bilgisayarı her kosulda doğruyu gösteremez hızla gelip aniden durursanızda 99 litre gösteriyor 0 olması fiziğe aykırı bir durum çalısan motor mutlaka mazot yakıyor ki çalısıyor. hoş araba 0.6-0.7 litre gibi değerleri ölçüyor.bir motor en az yakıt yaktığı an sıcak haldeiken rolanti halidir.

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2008, 15:27:50 »
Akın bey gosterdiği deger dogru.
ordaki değer  eğer 100km boyunca boyle giderseniz aracın tuketecegi degerdir.
yani   araç boştayken 100km giderseniz  , aracınız rolantide calısmak icin ihtiyacı olan benzin .
mesela 120 ile giderken bu deger  1lt gosterir.
60 ile giderken 0.5lt gosterir.

bunun sebebi  120 ile giderken 100km mesafe daha cabuk tamamlanır bu yuzden arac rolantide daha az sure calısmıs olur.

vitese takınca 0 gostermesinin sebebi de vitesteyken arac gaza basılmadıgında, tekerleklerden gelen tork ile motor kendini dondurur , rolanti icin benzine ihtiyacı olmaz.

0 degeri tabiki cok dogru degil 0.1 gibi bir degerdir o en az.

ama şu kesin ki ,  dik uzun bir yokustan asagı iniyorsunuz.
viteste ve gaza basmassanız araç  0.1 yakar
boştayken hıza gore  0.5-1.5lt yakar.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2008, 13:06:01 »
bilgiler için saolun arkadaşlar,kafamda hep boştaysa daha az yakar mantığı vardı özellikle yokuş aşağı yollarda, gerçi araç vitesteykende yokuş aşağı hızımız azalıyo burdan bi kayıp oluyo benim mantığıma göre,

yani benim son izlenimim viteste veya boşta pek bişey farketmiyo tabi yakıt olarak, mekanik aksam olumlu-olumsuz etkileniyo mu boşta veya viteste olmasında gerçi artık buda sineğin yağıyla uğraşmak gibi oldu ama

ilave olarak konu gündemde iken başka bi konu açıp kirlilik oluşturmak istemedim, burdan sormamım sakıncası yoktur umarım; dizel aracımın kontağını kapattığımda 10 sn kadar sonra gelen "pıst" şeklinde bişeylerin kapandığına işaret saydığım ses nedir acaba ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2008, 22:41:37 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Akın bey gosterdiği deger dogru.
ordaki değer eğer 100km boyunca boyle giderseniz aracın tuketecegi degerdir.
yani araç boştayken 100km giderseniz , aracınız rolantide calısmak icin ihtiyacı olan benzin .
mesela 120 ile giderken bu deger 1lt gosterir.
60 ile giderken 0.5lt gosterir.

bunun sebebi 120 ile giderken 100km mesafe daha cabuk tamamlanır bu yuzden arac rolantide daha az sure calısmıs olur.

vitese takınca 0 gostermesinin sebebi de vitesteyken arac gaza basılmadıgında, tekerleklerden gelen tork ile motor kendini dondurur , rolanti icin benzine ihtiyacı olmaz.

0 degeri tabiki cok dogru degil 0.1 gibi bir degerdir o en az.

ama şu kesin ki , dik uzun bir yokustan asagı iniyorsunuz.
viteste ve gaza basmassanız araç 0.1 yakar
boştayken hıza gore 0.5-1.5lt yakar. [/quote]

V harfine benzer bir iniş önüde çıkış olarak düşünürsek ben arabamı boşa atınca inişin bitimine gelince hızım başlangıçta 90 ise sonda 140 olacak,

sizin aracın hızı duruma göre azalacak veya 100 civarında kalacak sizin araç viteste (cut-off) yapsa dahi hızlanmadığı için, benim araç haybeden hızlanacağı için daha az yakacam

sizde enerji kaybı olacak, ama önümüzde araçlar varsa, önümüzde hızla dönemeyecek kadar viraj varsa vitesle inmek mantıklı, diğer türlü kesinlikle Yaman Bey ben sizden az yakacam:D

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Corolla D4d Elegant
« Yanıtla #18 : Nisan 25, 2008, 20:58:30 »
Beyler Aracı boşa atıp gitmek doğru değil. Genede siz bilirsiniz.
Toyota Corollo d-4d  2008