zamanında apaçiyim
ama öyle böyle değil. beyfendi apaçi

saçımı yapmayı sevmem. yay kestirmem. müslüm hiç dinlemem.
ama işte ailenin bir arabası var ki fena.
zamanında en iyi araba en hızlı giden idi. bir arabada hızlı vites değiştirmek çok önemli idi.
arabanın 0 100 hızlanması herşeyden önemli olduğu zamanlar. beni geçen yok . var ya süper ötesi şoförüm...
gaz ayarı bildiğim yok. arabanın a sından anlamam. ama daha ehliyet yok. babadan öyle gördük.
babadan emliyet kemeri bağlamayı veya güvenli sürmeyi hiç öğrenmedim malesef
araba flash , renk kırmızı. motor 1700. güç 92 hp ama hissedilen güç 200 ün üzerinde. öyle deli bir makine.
arabada amortisör yok. yani artık işlev kalmamış. araba bir yatıyor ki 10 derece teker üstüne göçüyor.
japonlara aşk olsun. ülen arkayı kaydırmayı ben buldum adamlar dirift dedi çıkarttı. benden iyi yanlayan yoktu. zaten biz lastik denen şeyi 2. el alırdık . 4 lastik farklı
direksiyon her zaman 35 derece açılıydı. neden bilmiyorum rot balans denen şeyi bilmezdik biz

gerçi motorun yağlı çalıştığınıda bilmiyorduk

usta bakınca motorda yağ varsa devam ederdik. en kral yağın 20 50 olmadığını ve değişmesi gerektiğini çok sonradan öğrendim

belki yıllarca değişmedik. orjinal !
ben samsunu severdim
ışıkları var. şimdi yeşil dalga varmı bilmem. ama eskiden radar yok.
bir ışıktan kalkarsın, diğer ışık yine kırmızı yanar.
yani adrenalin çok . samsun a kuzenin yanına gidince bir çıkardık dışarıya alllllaaaaaaaahh !

kim tutar bizi.
yarışıyoruz yani. flash ın ilk vitesler çok küçük. araba hafif. gaz sonuna kadar açık
onu bunu geçip yarışırken bir gün avensis çıktı. gazı aldı . yani motorun sesini dinletiriz, gaza geleni itina ile geçeriz
avensis 2.0 motorlu alet. birden adamın yarıştığını fark ettim. 3 şeritli yol. ortada bir araba var. o da biz de ışıklardan kalktık. avensis ile sağlı sollu geçtik ortada gideni. oda basıyor bende. hız çok fazla oldu. yazamıyorum. aptallığıma verin işte.. adamı ben geçtim. korkup kaçacak yada yarışmayacak bir durumu yoktu. ciddi hız yaptık ve şehir içindeyiz ! ozaman telefon olarak 7250 vardı. çekemedik o adamı
yani hondanın eksoz takılmış civiclerden sonra 2.0 motoru geçmek büyük zevkti.
bu olayı kuzen bu forumda paylaşmış . ozaman kim vardı bilmiyorum ama itiraz gelmiş. elinde kanıt yok ama ben varım. bende ozaman forum falan bilmiyorum ama toyotanın sitesine üye oldum. anlattım falan..
böylece tanışmış olduk bu forumla.
yıllar yıllar sonra biri bana corollaya bineceksin ve araba 30 saniyede 100km hıza ulaşacak deseler gülerdim.
hızın hiç önemli olmadığı bir yaşam devrindeyim. şimdi gençler bir yorum yaptığında bu yüzden pek ciddiye alamıyorum . öncelikler, önem verilen şeyler çok değişti. bu yüzden öğrenmek istiyorum.
hevesimi aldığım için hızlanmayı önemsemiyorum. basit şeyler bunlar. trafik nedir öğrendim. anlatmaya çalışıyorum.