Gönderen Konu: yaris analog gösterge hakkında..yardım  (Okunma sayısı 2135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
yaris analog gösterge hakkında..yardım
« : Nisan 15, 2011, 22:51:45 »
Arkadaşlar merhaba.. Yusuf  Beyin açtığı konuda bahsettim ama sanırım yeni konu başlığı altında giriş yapsam daha iyi olacak.

Bugün terra sporty 1.0 aldım. Düz vites..araca 80 tl karşılığı benzin aldım göstergeye göre tam yarım depo oldu (4 tırnak) bu arada gösterge analog…
Günboyu 145 km yol yaptım… akşam yol bilgisayarını inceleme fırsatı buldum. Göstergedeki tanımlar şu şekildeydi..
trip a ve b 145
ortalama (avg.)yakıt 5.0
ortalama (avg) km 29
odo 145 km

birde karşılığında açıklama olmayan 142 km ibaresi olan bir bilgi var… ben bunun kalan benzinle yapılacak olan km olduğunu düşündüm.. ama gün boyu gezdim . göstergede 145 km mesafeyle 1 tırnak eksilme olmuş… şuan 3 tırnak benzin var ….bu durumda ben bu benzinle 142 km mi gitmem gerekiyor.. hiçbirşey anlamadım..?
yol bilgisayarı hakkında yardımcı olacak varsa sevinirim.teşekkür 
Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

yaris analog gösterge hakkında..yardım
« : Nisan 15, 2011, 22:51:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris analog gösterge hakkında..yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2011, 23:25:02 »
Aracın deposunun tamamen boşken yakıt aldığınızı varsayarsak, 80 TL ile yaklaşık olarak 19.3 litre yakıt alırsınız, yaptığınız 145 km sonunda 7-7.5 litre civarında yakıtı tüketmiş olmalısınız yani aracınızda 12 litre civarlarında yakıt olmalı her halükarda, bu ortalama tüketim değeri ile 230-250 km arasında yol katedebilmelsiniz.

142 km muhtemelen yakıt aldıktaan sonra yapmış olduğunuz km'yi işaret etmekte, aracı bayiden aldığınızda tam olarak 0.0 km konumunda bulunmuyordu sanırım, ilettiğiniz rakamlara göre siz yakıt almadan önce, 3 km civarında aracınız size teslim edilmeden önce tırdan iniş biniş vs esnasında yol katetmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2011, 23:29:22 »
Aracın deposunun tamamen boşken yakıt aldığınızı varsayarsak, 80 TL ile yaklaşık olarak 19.3 litre yakıt alırsınız, yaptığınız 145 km sonunda 7-7.5 litre civarında yakıtı tüketmiş olmalısınız yani aracınızda 12 litre civarlarında yakıt olmalı her halükarda, bu ortalama tüketim değeri ile 230-250 km arasında yol katedebilmelsiniz.

142 km muhtemelen yakıt aldıktaan sonra yapmış olduğunuz km'yi işaret etmekte, aracı bayiden aldığınızda tam olarak 0.0 km konumunda bulunmuyordu sanırım, ilettiğiniz rakamlara göre siz yakıt almadan önce, 3 km civarında aracınız size teslim edilmeden önce tırdan iniş biniş vs esnasında yol katetmiş.

ok. peki bu analog göstergede kalan mesafe bilgisi var mı biliyor musnuz?

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2011, 23:45:41 »
Serdal bey merhaba hayirli olsun once
bende ayni araci bugun satin aldim 300km yol yaptim hatta simdi basligi gorunce gidip kontrol ettim bahsettiginiz durum yok .trip A-B anlik yakit tuketimi-odo-ort hiz ve kalan menzil degerleri var sadece..arkadaslarin dedigi gibi kalan menzildir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2011, 23:54:51 »
bence o değer kalan KM bilgisi.
öte yandan, bu değer yanıltıcı olabiliyor genelde, yarisini az kullanan bir arkadaşım orda sıfır yazarken bir hafta boyunca kullanabiliyordu aracını.

edit: bence yarın bir 20 km falan gezip tekrar kontrol edin, değer artmışsa yapılan, azalmışsa kalan km bilgisidir demekki..
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2011, 00:00:32 »
142 km kalan menzil de olabilir ki bu değer mutlaka yanıltıcıdır, şu kadarını belirteyim babamın vw jetta'sında dik bir rampada menzilin dururken 60 km arttığına an be an şahit oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2011, 00:07:12 »
sanırım yarın biraz km yaptıktan sonra kontrol etmem daha sağlıklı olacak...teşekkürler
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2011, 11:52:32 »
Serdal bey sizin bahsetttiğiniz kalan yakıt ile gidilebilinecek menzili göstermektedir. Aracınızın yakıt tüketimi ortalaması değiştikçe bu menzilde değişim göstermektedir. Bende geçen ay Yaris Terra Sporty 1,33 M/M aldım. Bu benimde dikkatimi çekti. Kılavuzunu okudum orada ortalama yakıt tüketimi değişkenliği oranında menzilin değişebileceği yazıyordu. birde yakıt deponuzda 1/4 oranında yakıt kaldığı zaman yakıt dolumu tavsiye ediliyor. Mantıklı olabilir diye düşünüyorum.
Mehmet ZTRK16

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2011, 12:22:17 »
142 km kalan menzil de olabilir ki bu değer mutlaka yanıltıcıdır, şu kadarını belirteyim babamın vw jetta'sında dik bir rampada menzilin dururken 60 km arttığına an be an şahit oldum :)

hocam o dediğin olay rampada durduğunuz için benzinin birtarafta toplanmasından kaynaklı. köşede toplandığında benzinin en üst seviyesi deponun daha yukarısında olur araçta fazla benzin varmış gibi davranır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2011, 19:04:28 »
arkadaşlar yol bilgisayarının değerleri aracı kullandığınız son 10veya 30  dakikaya göre ,anlık tüketim ise 2 saniyede bir olması lazım.yol bilgisayarında odyometre - a ve b tripleri(seyehatleri) - anlık ve ortalama yakıt tüketimleri -kalan benzine göre yaklaşık menzil değer var.ortalama yakıt tüketimi avarage kısaca avg l / 100 km sembolüyle gösteriyor bende hep 5,8 şehir içi dışı bu aralar. anlık tüketim ise litre /100 km yine.kalan menzile aldanmyaın çünkü çok daha fazla km yapabilirsiniz.depomuz 42 litre ancak son 7-9 litrede lamba yanıp sönmeye başlıyor.yokuş çıkarken ve inerken değerler oynayabilir.(çalkalanmadan dolayı)
depo fullenince 600 km civarı menzil gösteriyor ve yakıt değerleri sıfırlanıyor.km sayaçlarınıda basılı tutarak sıfırlayabilirsiniztüm bunlar kullanım kılavuzunda yazıyor...
2011 YARİS 1.0