Gönderen Konu: Motor Yikatma  (Okunma sayısı 2219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Motor Yikatma
« : Şubat 23, 2008, 22:47:12 »
Arkadaşlar malum geçen hafta ist'e bayağı bir kar yağdı bazı yerlerde kar kalktı ve yoğun bir çamur oluştu
bu günde aracımı kullanmak zorunda kaldım ve bayağı çamurlu bir yoldan geçtim hava ısınınca aracın altını ve motor blokları bayağı bir çamur olmuş motoru yıkatmayı düşünüyorum acaba yıkandıktan sonra bir sorun olur mu ? normal bir yıkamacı değilde sonax gibi bir yere mi gitsem orası malum biraz pahalı ? motor yıkatma hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ederim.
syg

Toyota Club Türkiye

Motor Yikatma
« : Şubat 23, 2008, 22:47:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Yikatma
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2008, 03:01:37 »
abicim keyfin bilir ama motorun pis kalması sana hic bir zararı yokturkendin bir bez yardımıyla biraz üstten temizle yoksa motor yıkatma galerici mantıgıdır ama genede sen bilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
Motor Yikatma
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2008, 11:57:57 »
Motor yikamanin arabaya verecek bir hasari olmaz bende nerden biliyorum bir ara otomobil galerisinde calistim yaz tatilinde orada tazikli suyla birde kopuklu fircayla gayet guzel yikiyorlar ve bu islem her gun yapiliyordu ve arabalarda bir sorun olmuyordu.Bide cikmayan bazi kirler icin yanlis hatirlamiyorsam bir ufak asit gibi bir madde kullaniyorlar ama tam emin degilim.Kisacasi bir sorun olmaz oto yikamacilardaki gibi tazikli su tutan hortumunuz varsa siz kendiniz yikasanizda olur.
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Motor Yikatma
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2008, 17:12:15 »
Her arabanın motoru yıkanmıyor ama, mesela Ecotec'ler bırak tazikli suyu, su buharına bile maruz kalınca koruma moduna geçiyorlar

O asit dediğiniz de tiner olabilir, genelde çıkmayan şeyler için tiner kullanırlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • AUTORALL
Motor Yikatma
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2008, 22:01:25 »
Genel olarak motorlar yikanir ecotecler istisna  Asit dedigimde tiner degildi tineri az cok bilirim  asidik bir madde oldugu kesin lada servisinden aliyorlardi.Bide ismini ogrenecem bi temizlik malzemesi var kesin bilen vardir arabanin tavanina sikiyorlar bezi vurmadan simsiyah kir akiyor bide bezle temizleyince tavan ilk gunki gibi oluyor.Bunlarin isimlerini ogrenebilirsem yazarim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Motor Yikatma
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2008, 02:20:33 »
Tavanı temizleyelim yazıver o malzemeyi. Bir de koltuk üzerindeki lekeleri neyle çıkartırız. Kosla oxi action mı kullanalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • AUTORALL
Motor Yikatma
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2008, 22:37:59 »
Yok patates cuvali varya fileli olan alin onu bide herhangi bir temizlik  malzemesi bastira bastira yikayin  Bu arada o tavan malzemesinin ismini zaman bulup ogrenirsem kesin paylasirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Yikatma
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2008, 19:03:04 »
servis motor yıkamasını ilaçla yapıyor ve uzun sürede kir tutmuyor bu işlem için 18 ytl alıyor ne gereği var kardeşim riske altı üstü 18 ytl ..... ve çamura vurmadığınız sürece tozu bir kaç ay tutmuyor... ben 20000 km bakımında yaptırdım cok da güzel olduu...

derindere samsun.. pırıl pırıl parlıyor..

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Yikatma
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2008, 21:59:49 »
bu zaman motorumu hep kendim yıkadım.ilk önce ıslıyorum sonra fırçayla sabunlayıp duruluyorum.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Motor Yikatma
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2008, 16:19:23 »
Ben her yaz başı yıkatırım. Sıcak suyla yıkıyolar oto yıkmacılar. Sonra hava komparasörü ile belli yerlerdeki suyu atıp çalıştırıyolar. Belli bi süre çalıştırıp motor ısınınca buharlaştıryolar kalan suları. Zaten çalışınca sorun olmuyo. Benim eski doğan arada çalışmazdı.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor Yikatma
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2008, 20:41:37 »
ismail bey buharla yıkamayı önermiyolar, sıcak olduğu için elektronik parçalar içinde buğu yapma riski var ECU üzerine yalnışlıkla fazla basarsalar sorun cıkabilir ama uyanık yıkamacılar ust koruyucu kapağı alıp poşetle sarıp ilaçladıktan sonra buhar değil düşük basınclı soğuk su kullanıyolar
Mükemmel Toyota