Gönderen Konu: 2005 avensis comfort debriyaj  (Okunma sayısı 2798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
2005 avensis comfort debriyaj
« : Nisan 15, 2011, 02:06:45 »
merhaba arkadaşlar ben ankaradan aydın. 2005 model avensis comfort aracımın debriyajı yukarıdan kavrıyor . sevise götürdüm debriyaj setin değişmesi gerektiğini söylediler. ve 900 tl ye yakın fiyat çıkardılar. bu konuda bana yol gösterecek önerilerinizi duymak istiyorum.
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
ayrıca  Ankarada bu arabayı şöyle ezbere bilen sorunlarını çözecek bir usta veya yer varmı.. Malum servis bayagı pahalıya maal olmakta.
Bu sorun ve sorunları yaşayan arkadaşlardan tavsiyelerini rica ediyorum.
Görüşmek üzere.

Toyota Club Türkiye

2005 avensis comfort debriyaj
« : Nisan 15, 2011, 02:06:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 avensis comfort debriyaj
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2011, 11:33:40 »
Aydın bey öncelikle aramıza hoşgeldinizi profil bilgilerinizi doldurarak bir tanışma konusu açarsanız sevinir :)

Debriyaj konusunda size ancak şöyle yardımcı olabilirim malum Ankarada değilim,  2005 Corollaım debriyajını geçen ay değiştirdim  3 5 aydır araştırıyordum servise banada 950TL fiyat verdi ama ben bu para için çok uzun bir süre çalışıyorum ! servis gibi 2 saate kazanamıyorum bu nedenle dışarda yaptırdım değişim işlemini, 

aracımdan çıkan fabrikasyon debriyaj seti Valeo idi bende valeo marka ile değiştirttim, 165TL debriyaj setine verdim, işçilik için fiyat veremiyorum ama en fazla topalmda 250 tutar, çünkü ben TRW marka orjinal ön disk ve yine TRW marka orjinal ön balata taktırdım toplamda hepsi bana 450 TL ye maal oldu çok ugun bir fiyat  , servis bunların tamamına bana 1800 lira gibi bi rakam çıkardı, uçmuş durumdalar servisler, eee bizde afedersiniz enayi değiliz at gözlüğümüz yok araştırabiliyoruz değilmi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2011, 11:40:24 »
Aydın bey öncelikle aramıza hoş geldinizi profil bilgilerinizi doldurarak bir tanışma konusu açarsanız sevinir :)

Debriyaj konusunda size ancak şöyle yardımcı olabilirim malum Ankarada değilim,  2005 Corollaım debriyajını geçen ay değiştirdim  3 5 aydır araştırıyordum servise banada 950TL fiyat verdi ama ben bu para için çok uzun bir süre çalışıyorum ! servis gibi 2 saate kazanamıyorum bu nedenle dışarda yaptırdım değişim işlemini, 

aracımdan çıkan fabrikasyon debriyaj seti Valeo idi bende valeo marka ile değiştirttim, 165TL debriyaj setine verdim, işçilik için fiyat veremiyorum ama en fazla topalmda 250 tutar, çünkü ben TRW marka orjinal ön disk ve yine TRW marka orjinal ön balata taktırdım toplamda hepsi bana 450 TL ye maal oldu çok ugun bir fiyat  , servis bunların tamamına bana 1800 lira gibi bi rakam çıkardı, uçmuş durumdalar servisler, eee bizde afedersiniz enayi değiliz at gözlüğümüz yok araştırabiliyoruz değilmi :)

abi 950 liradan 250 liraya bu servisler ne yapıyo böyle garanti dışında gidilmez gerçekten çok fazla fiyat veriyorlar. bende aracın amortisörlerini değiştirmeyi düşünüyorum 457 lira dedi kyb markaya dışarda aynı amortisöre 125 lira fiyat aldım, servise gittiğim için %20 indirimim var birde :D

Aydın Bey sizede büyük ihtimalle sadık ustayı önerecekler Ankara'da toyotada uzmanlaşmış biri zannedersem. ismini çok duydum
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2011, 12:00:41 »
Valla Sefacım bu servisler iyice zıvanadan çıktılar cidden, birde arabaların modelleri eskidikçe bize karşı dahada bi ilgisiz yüzsüz oluyorlar,  yeni kasa araç gelince yüzleri gülmeye başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2011, 13:45:53 »
aynen abi iyice abarttılar garanti sonrası iyi bir usta bulup yetkili servisi bırakmak lazım 700 lira bi debriyajdan fark, 332 lira 1 amortisörden fark (işçilik hariç).

bi yerden para bulursam (milli piyango yılbaşı büyük ikramiyesi gibi) direk yetkili servis açacağım çok deli para var :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2011, 13:52:34 »
Ortak açalım o servisi modifiye ve boya kısmına ben bakarım :P :P  bende ön diskleri sorduğumda 362 TL demişlerdi bana :D dışarıda 120 TL aynı diskler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2011, 13:54:04 »
anlaşma yapalım abi eğer sana para çıkarsa %50 ortak oluruz, bana çıkarsa senin arabanın her türlü bakımını bedavaya yaparım :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2011, 00:14:13 »
arkadaşlar önerielriniz ve yorumalrınız için teşekkür ederim ankaradan tavsiye edeceğiniz bir usta var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2011, 00:57:37 »
Aydın Bey merhabalar,
Ankara İvedik'te bizim bir ustamız var.( Hasan Usta- Oto Sultan) Biz derken yaklaşık 8-10 toyotacı ona gideriz ve sağolsun kendisinden çok memnunuz. Hatta yetkili servisin tespit edemediği birkaç şeyi benim arabamda tespit edip sorunu çözerek bizi kendine hayran bıraktı. Ve yine yaklaşık 6 ay önce arkadaşım 2006 versosunun debriyajını değişdirtmek için servise gitmiş  ve 800 lira civarı hesap çıkarmışlardı. Arkadaşımı ben ona yönlendirdim 400 liraya versonun debriyajını ve diğer tüm yağ vs. bakımlarını yaptı. Arkadaşım debriyajından çok memnun. Ben de test ettim valla benim avensisin orjinal debriyajından daha iyi olmuş. İstersen bağlantı kuralım git görüş sana da güven verirse yaptır. Memnun kalırsın hatta benim gibi arkadaşlarını hep ona yönlendirirsin. demirelosman@hotmail.com a telefon numaranızı bırakırsanız sizi arar bilgilendiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2011, 20:54:19 »
abi 950 liradan 250 liraya bu servisler ne yapıyo böyle garanti dışında gidilmez gerçekten çok fazla fiyat veriyorlar. bende aracın amortisörlerini değiştirmeyi düşünüyorum 457 lira dedi kyb markaya dışarda aynı amortisöre 125 lira fiyat aldım, servise gittiğim için %20 indirimim var birde :D

Aynen katılıyorum sana KYB orjinal bende geçen sene değiştirdim servis 358 TL dedi 150 fiyatla bulunca dördünü değiştim.Ön Z rot 150 TL dışarda 25 TL Rot başı servis 153 dışarda 28 TL yerim ben o servisi.Neymiş orjinal.Orjinali ne KYB biz ne taktık KYB ama Toyota ablemi yokmuş.Bende çıkartma yapıştırırım yerine ne olacak.Rot orjinalmiş. Bizde Teknorot taktık ne olacak 10.000 km 20.000 km değiştiririm senin verdiğin fiyata kadar 6 kere değiştirirm.Canım sıkıldıkça değiştiririm.Yerim seni ben serviss.
Oem numaraları toyodiy sitesinde var.Size lazım olananı tespit edip parçacıya oem verin onlar kralını bulur.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2011, 21:37:07 »
http://www.yenidortnal.com/ulasim
burayı öneririm. ankaradaki tct cilerin bir çoğu buraya gidiyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma