Gönderen Konu: corolla ve patinaj  (Okunma sayısı 3545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
corolla ve patinaj
« : Nisan 14, 2011, 22:11:34 »
Arkadaşlar selam ,

Bir durum aklıma geldi sizinle paylaşmak fikirlerinizi almak istedim. 2011 yeni corolla A/T de hiç kalkışta patinaj çektirebilen oldu mu ?  :) . Yanlız gaz verip sonra vitesi boştan D konumuna almaktan bahsetmiyorum. D konumunda ve araç duruyorken iken frenden ani gaza basıldığında araca patinaj çektiremiyorum. Lastik haliyle yeni ve yol da asfalt.  Çektirebilen var mı ?

Toyota Club Türkiye

corolla ve patinaj
« : Nisan 14, 2011, 22:11:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla ve patinaj
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2011, 22:19:37 »
Öner abi VSC ile TRC yi kapatırsan patinajın kıralını çeker.

Ama tavsiye etmem hem araca zararlı hem lastiğe hemde en önemlisi sana .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2011, 00:03:12 »
VSC veya TRC nin aracımda olup olmadığını bilmiyorum. Varsa bile nasıl kapatıldığını da bilmiyorum.2011 corolla comfort extra a/t özelliklerinde. Bu sistemlere dikkat etmedim daha önce..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2011, 09:56:20 »
abi yazık vallahi ben 97 model corolla ma kıyamıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2011, 09:59:20 »
  Patinaj çektirmeye çalışmaktaki amaç neydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2011, 10:09:02 »
+1
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2011, 12:48:24 »
VSC veya TRC nin aracımda olup olmadığını bilmiyorum. Varsa bile nasıl kapatıldığını da bilmiyorum.2011 corolla comfort extra a/t özelliklerinde. Bu sistemlere dikkat etmedim daha önce..
Öner abi comfort extra dizellerde vsc var manuel benzinlilerde yok ama otomatik modellerini bilmiyorum vsc ile trc olup olmadığınıda şöyle anlıya bilirsin aracı ilk çalıştırdığınızda veya kontağı açtığında vsc li modellerde yol pc ekranında VSC OK yazar vsc siz modellerde sadece OK yazar bide şöyle anlayabilirsiniz far yıkama ve yükseklik ayarı yapıldığı tuşların orda aynı far yıkamanın tuşu gibi fakat üzerinde kayan araç resmi bulunan tuş bulunur eğer varsa araç vsc ve trc lidir.

Nasıl kapatacağımıza gelirsek o tuşa basıp çekersek sadece trc kapatılır ve göstergede aynı tuşun üstündeki resim gibi bir ışık yanar aynı tuşa yol bilgisayarında VSC OFF yazana kadar basılı tutarsak (yaklaşık3-5 sn civarı) hem VSC hem TRC devre dışı kalır her iki durumdada sistemi geri devreye alabilmemiz için aynı tuşa normal olarak basmamız yeterli.

Not: Bunları bilginiz olsun diye yazdım asla bu sistemleri devre dışı bırakmanızı tavsiye etmem sadece çamurlu patika yollarda araç batmaması için TRC yi devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim onun dışında bu sistemler hayati önlemler taşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2011, 13:23:34 »
2011 yeni corolla A/T de hiç kalkışta patinaj çektirebilen oldu mu ?

Mahallemizin müzmin bekarı Bayırgülü Şaziment Abla'ya hava olsun diye az tozlu asfaltta patinaj denemesi yaptım.Kalkan toz Bayırgülü Şaziment Abla'ya gelince kendisinden bir feryat koptu.Tiz ve histerik bir sesle ''Ulen gebeş,Yokohama lastiklerine beşe on kalas çivisi girsin emi.'' deyince,olay mahalinden usulca uzaklaştım.Ama kınadım onu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2011, 21:23:26 »
Toprakta istemdışı kayıyor biraz. Vsc-Trc yok malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2011, 21:27:58 »
mmt şanzıman var, kabak lastik ve yağmurlu yolda yokuş kalkışında patinaj çekmişti birkeresinde...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2011, 22:12:00 »
İlgilenen herkese çok teşekkürler. Ancak biraz yanlış anlaşıldım. Ben yanlış anlattım ondan olmalı :) Ben patinaj çekmeyi sevmem zaten. Ben araçlarımın motorlarının performansı ile yakından ilgilenen biriyim. Amacım lastikleri ve motoru bitirmek değil , motorumu tanımak. Eski 93 corona vardı bende. hafif nemli yolda 3. viteste bile patinaja devam ederdi.Geçen seneki aracımda nissandı. otomatik ve 99 model olmasına rağmen 0..100km 10.4sn gibi güzel bir değere kadar ulaştırmıştım motoru. Şimdiki aracımda da motorun kapasitesini merak ediyorum aslında. 0..100 değerim 11.3 şu aralar. motorun iyice açılmasını bekliyorum.Bakalım kaça inecek.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2011, 23:57:58 »
  Patinaj zaten hızlanmanın baş düşmanıdır. Patinaja sebep; lastik (lastik kalitesi, ebatları, hava basıncı, durumu vs.), yol yüzeyi (yol kaplama materyali, yüzey koşulları, eğim vs.), aracın torku (motor özellikleri, vites oranları vs.), aracın çekiş sistemi (4 çeker, önden çekiş, arkadan itiş), aracın ağırlık dağılımı vb. etmenler olabilir. Patinaj önleyici eloktronik sistemler  genelde çok az da olsa patinaja izin verir. Ancak böyle sistemleri olan araçlarda çekiş kontrol sistemini devreye sokmak da patinaj gibi aracın hızlanma kayıplarına yol açar.
 Ölçdüğünüz 0-100Km/s. değerlerini de hangi şartlarda elde ettiğinizi paylaşabilirseniz daha faydalı olur kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2011, 14:10:12 »
Eskiden ne güzel pati çeker hava atardık, azmı lastik tüttürmüştüm
şimdiki arabalarda yok VSC, tok traction, yok akıllı otm. vites...hiçbir şeyin tadı kalmadı canım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2011, 21:30:11 »
Arkadaşlar selam ,

Aracıma baktımda VSC veya TSC ile ilgili bir düğme görmedim.Toyota sayfasına baktığımda da bu özelliklerin modelden modele değiştiğini gördüm.Aracım comfort extra olmasına rağmen sanırım bu opsiyonlar benim aracımda yok. Bu daha da kötü çünkü bu özellikler olmadığı halde aracım patinaj çekemiyor.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2011, 21:55:45 »
Arkadaşlar selam ,

Aracıma baktımda VSC veya TSC ile ilgili bir düğme görmedim.Toyota sayfasına baktığımda da bu özelliklerin modelden modele değiştiğini gördüm.Aracım comfort extra olmasına rağmen sanırım bu opsiyonlar benim aracımda yok. Bu daha da kötü çünkü bu özellikler olmadığı halde aracım patinaj çekemiyor.:)

Öner abi aracın patinaj çekmemesi aracın performansının kötü olduğu anlamına gelmez patinaj Hakan abininde dediği gibi bir çok etkene bağlıdır daha önceki araçlarım çok kolay patinaj çeker yazmıştın daha önceki araçlarında lastikler 205 lik miydi sonra durumları nasıldı bu gibi etkenler aracın patinaj çekmesinde çok rol oynar ondan kafana takma birde şu yönden bak aracın nekadar patinaj çekmiyorsa o oranda yol tutuşu iyi demektir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 17, 2011, 11:50:06 »
Mahmut kardeş selamlar ,

Nissan aracımda 185 lik lastik vardı. Onun patinaj çekmemesini anlarım çünkü Nissan primeraların  motorları 3500 devire kadar gerçek anlamda sağır motorlardır. 4000 den sonra da ciddi kafa kaldırır. Ama kalkışta ağır kalırlar. Ondan önce de 2001 model opel yeni corsa vardı. Düz vites. 1400 motora rağmen patinaj yapabiliyordu. Çok dikkat etmedim ama sanırım lastikler 175 di.Çok eskiden de babamda 91 corona 2.0 gli vardır. Sıfır almıştık. O arabayla çok yarış , kapışma anılarım vardır :). Ciddi anlamda her bakımdan muhteşem bir araçtı. Motorunu çok itinayla açtık.Pek kimse inanmaz ama 3.16 , 3.20 , 5.20 tüm BMW modellerine kafa tutardım.Kalkışta rahat geçerdim. sonradan canıma okurlardı ama :):):).  93-95 yıllarında seat ibizalar vardı. Kullanan yada kapışanlar bilir ki çok atak , seri araçlardı o zamanlar. Hatta honda CRX leri bilirsiniz. Onlarla çok rahat kapışırdım. Zaten Toyota o zaman benim için efsane olmuştu. O aracın üstüne tanımam. Hatta ondan alacaktım gene ama temiz bulamadım. Neyse konu dağılmasın keşke aracıma patinaj çektirebilseydim. Yada bunu satıp porsche alacağım. Yada hayalimdeki 97 camaroyu. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Nisan 17, 2011, 18:48:12 »
Mahmut kardeş selamlar ,

Nissan aracımda 185 lik lastik vardı. Onun patinaj çekmemesini anlarım çünkü Nissan primeraların  motorları 3500 devire kadar gerçek anlamda sağır motorlardır. 4000 den sonra da ciddi kafa kaldırır. Ama kalkışta ağır kalırlar. Ondan önce de 2001 model opel yeni corsa vardı. Düz vites. 1400 motora rağmen patinaj yapabiliyordu. Çok dikkat etmedim ama sanırım lastikler 175 di.Çok eskiden de babamda 91 corona 2.0 gli vardır. Sıfır almıştık. O arabayla çok yarış , kapışma anılarım vardır :). Ciddi anlamda her bakımdan muhteşem bir araçtı. Motorunu çok itinayla açtık.Pek kimse inanmaz ama 3.16 , 3.20 , 5.20 tüm BMW modellerine kafa tutardım.Kalkışta rahat geçerdim. sonradan canıma okurlardı ama :):):).  93-95 yıllarında seat ibizalar vardı. Kullanan yada kapışanlar bilir ki çok atak , seri araçlardı o zamanlar. Hatta honda CRX leri bilirsiniz. Onlarla çok rahat kapışırdım. Zaten Toyota o zaman benim için efsane olmuştu. O aracın üstüne tanımam. Hatta ondan alacaktım gene ama temiz bulamadım. Neyse konu dağılmasın keşke aracıma patinaj çektirebilseydim. Yada bunu satıp porsche alacağım. Yada hayalimdeki 97 camaroyu. :):):)
Öner abi lastikler biraz eskisin patinaj çekecektir.
Bende şimdiye kadar kullandığım araçlardan mitsubushi carisma 1.8 gdi elegance yi tek geçerim hem performans hem yakıt konusunda performans istersen inanılmaz performans sunuyordu basmassanda inanılmaz az yakıyordu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2011, 09:52:44 »
Ya o araç benimde çok hoşuma gidiyor aslında. Görüntüsü falan düzgün. Aracı hiç kullanmadım ama performansı eminim dediğin gibidir. Eskide olsak da kapışsaydık :) ama carisma'yı çok kötü geçerdi :):).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2011, 22:03:37 »
devriyajdan ayagımı çekerken gaza birden yüklenince pati çektigini ve sonra arabaya ilk binişim sebebi olduğum için babamda el freniyle arabayı durdurunca arabanın içi çok pis yanmış balata kokmuştu bidahada toyataya kolay  kolay binemedim