Gönderen Konu: ses  (Okunma sayısı 5124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
ses
« : Nisan 14, 2011, 20:59:37 »
auris ile sitede arama yap ses yaz bakalım kaç konu çıkacak

Toyota Club Türkiye

ses
« : Nisan 14, 2011, 20:59:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: ses
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2011, 13:25:11 »
ses ve toyota ayrılmaz bı butun hb corollamda ses gelmeyen yer yok torpıdo arka bagaj kapagı dıkız aynası yagmur sensorunun plastık parcası....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2011, 19:05:32 »
Ses meselesini biraz araştırdım. Bir kaç model aracı inceledim. Özellikle 2000 yılından buyana araçların çok parçalı iç mekanları daha sert ama dayanıklı malzemelerden yapılıyor. Örneğin daha önceki model araçlarda ön direkler bile kumaş kaplı çoğu araçta. Göğüs malzemeleri daha yumuşak malzemelerden yapılmış .Giderek bu segmentteki araçlarda sert plastik kullanımı yaygınlaşıyor.

Eklemli parçalı tasarımlar yaygınlaşıyor. Doğal olarak bu kadar sert plastik birbirine eklenince de ses oluyor. Bunu ençok Ford'larda görüyorum, Toyota nisbeten daha sessiz malzemeler içeriyor, iç sesi daha düşük (teknik veriler öyle söylüyor) . Geçenlerde bozuk parke bir yola girip , ses falan var mı diye dinledim. Bazan auris'in ön plastik eklem yerlerinde çıtırtılar geliyor, plastik sürtünmesi. Arka bagaj iç kapağı da tıkırdıyor. Bu sesleri slikon spreyle gidermek mümkün, ama ben uğraşmayı düşünmüyorum. Bagaj kapağı kolay, bağlantı yerlerini bir sıra siyah yalıtım bandı ile sarın kesilir ses.
 Bindiğim bu segmentteki her araçta aynı sesler var, hatta opel astranın kapıları dahil heryerinden ses geliyor. Keyfe keder yani. Ben bu plastik seçimini özellikle yaptıklarını düşünüyorum. Üst segment 50-60 bin TL lik araçlara çok yaklaştı C segmenti çünkü, hem donanım olarak hem görünüş olarak. Biraz fark olsun diye yapıyor olabilirler diye düşünüyorum.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2011, 19:23:37 »
 :wacko: :wacko: :wacko:
Bu konunun öncesi mi var ben mi bilmiyorum? :huh:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2011, 00:07:55 »
Ses meselesini biraz araştırdım. Bir kaç model aracı inceledim. Özellikle 2000 yılından buyana araçların çok parçalı iç mekanları daha sert ama dayanıklı malzemelerden yapılıyor. Örneğin daha önceki model araçlarda ön direkler bile kumaş kaplı çoğu araçta. Göğüs malzemeleri daha yumuşak malzemelerden yapılmış .Giderek bu segmentteki araçlarda sert plastik kullanımı yaygınlaşıyor.

Eklemli parçalı tasarımlar yaygınlaşıyor. Doğal olarak bu kadar sert plastik birbirine eklenince de ses oluyor. Bunu ençok Ford'larda görüyorum, Toyota nisbeten daha sessiz malzemeler içeriyor, iç sesi daha düşük (teknik veriler öyle söylüyor) . Geçenlerde bozuk parke bir yola girip , ses falan var mı diye dinledim. Bazan auris'in ön plastik eklem yerlerinde çıtırtılar geliyor, plastik sürtünmesi. Arka bagaj iç kapağı da tıkırdıyor. Bu sesleri slikon spreyle gidermek mümkün, ama ben uğraşmayı düşünmüyorum. Bagaj kapağı kolay, bağlantı yerlerini bir sıra siyah yalıtım bandı ile sarın kesilir ses.
 Bindiğim bu segmentteki her araçta aynı sesler var, hatta opel astranın kapıları dahil heryerinden ses geliyor. Keyfe keder yani. Ben bu plastik seçimini özellikle yaptıklarını düşünüyorum. Üst segment 50-60 bin TL lik araçlara çok yaklaştı C segmenti çünkü, hem donanım olarak hem görünüş olarak. Biraz fark olsun diye yapıyor olabilirler diye düşünüyorum.

Çağlar bey yanlız geçen gün ben Ford bayisine gittim hususi olarak ön konsolun üst kısmına dikkat ettim.Fiesta dahil hepsi yumuşak maddedendi.Böyle olunca çıtırtı tıkırtı daha az olur gibime geliyor.Hatta arkadaşın fiesta sı ile gittik bayiye, o araçta bile pütürlü asfalt ve 45 yanak lastik olmasına rağmen bariz bir ses yoktu.Ford son dönemde baya atak yaptı.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2011, 08:58:31 »
Çağlar bey yanlız geçen gün ben Ford bayisine gittim hususi olarak ön konsolun üst kısmına dikkat ettim.Fiesta dahil hepsi yumuşak maddedendi.Böyle olunca çıtırtı tıkırtı daha az olur gibime geliyor.Hatta arkadaşın fiesta sı ile gittik bayiye, o araçta bile pütürlü asfalt ve 45 yanak lastik olmasına rağmen bariz bir ses yoktu.Ford son dönemde baya atak yaptı.
şu da var ki bazı marka araçlar sadece üst döşemesini yumuşak malzemelerden yapıp bağlantı noktalarında yine bildiğimiz sert plastik malzeme kullanıyor.böyle olunca ford citroen hepsinde ses gelmeye başlıyor..
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2011, 09:01:51 »
Ford, citren ve diğer markalı kullamış olsaydık ,belkide onlardanda şikayetci olurduk :),

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2011, 09:23:58 »
kesin olurduk :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2011, 13:56:15 »
auris ile sitede arama yap ses yaz bakalım kaç konu çıkacak

Auris yaz 2222'ye gönder, gıcırtı sesi telefon melodisi olarak cebine gelsin  ::)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2011, 14:29:45 »
arabanızdan ses
gelmiyor mu!? Gıcırtı olmadan araba sürmekten keyif alamıyor musunuz?! Bu fırsat tam size göre. Hemen 'ses' yazıp 2222 ye yolla, gıcırtı sesi anında cebine gelsin ! :D
Bu nasıl oldu Hakkı abi :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2011, 14:35:13 »
Hepsinde var bu hastalık, ucuzunda da pahalısında da....Tecrubelerimi okuyun
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=25691.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2011, 14:42:57 »
arabanızdan ses
gelmiyor mu!? Gıcırtı olmadan araba sürmekten keyif alamıyor musunuz?! Bu fırsat tam size göre. Hemen 'ses' yazıp 2222 ye yolla, gıcırtı sesi anında cebine gelsin ! :D
Bu nasıl oldu Hakkı abi :D

:alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2011, 17:13:19 »
hatta reno forumda şöyle bir söz vardı megane'a megane demem tıkırtı olmayınca:)
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2011, 17:16:44 »
  Bu ses olayı araç iç kaplamaları ve ek yerlerindeki bandların yanında aracın genel sertliği ile de alakalıdır. Tabi yol durumu da aracı gereğinden fazla esnetiyor ve araç içi istenmeyen seslerin oluşmasına neden oluyor olabilir. En basitinden İstanbul'da Boğaziçi köprüsü geçişi tam bir beşik gibidir, köprü ek yerlerinde aracın esnememesi zor gibi. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2011, 17:45:19 »
hatta reno forumda şöyle bir söz vardı megane'a megane demem tıkırtı olmayınca:)
yiğidin hakkını verelim, Şile buluşmasına Hakan'ın Meganı ile gitmiştim. Yollar da zaten malum, giden diğer arkadaşlar anlatsınlar. Baya sessizdi araç. Yeni araç tabi, o da var, ama ben özellikle dinlerim tıkırtıları.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2011, 18:32:54 »
  Hala öyle Alper, az kullanıyorum gerçi ama şu ana kadar bir ses sorunu yaşamadım içerisinde. Megane II ile kıyaslayamıyorum bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 06, 2011, 18:47:06 »
Ya bırakın Fransız arabası değil mi dök benzini üstüne yak cayır cayır ::) ::) ::) ::) ::)
Nefret ettim ben de C4 gelince, "standart kapı bantlarını" da söktürecem zaten Corolla gibi olsun diye :islik: :islik: :islik:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 06, 2011, 18:52:48 »
ses ve toyota ayrılmaz bı butun hb corollamda ses gelmeyen yer yok torpıdo arka bagaj kapagı dıkız aynası yagmur sensorunun plastık parcası....

hor kullandığın içindir bende hiçbirinde ses yok bahsettiğin yerlerde,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 06, 2011, 18:58:46 »
abi seninle karşılaştırılınca Türkiyedeki otomobil kullanıcılarının %99u araçlarını hor kullanıyordur zaten

... ben bile :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 06, 2011, 19:55:23 »
abi seninle karşılaştırılınca Türkiyedeki otomobil kullanıcılarının %99u araçlarını hor kullanıyordur zaten

... ben bile :D

Alperim o konuda haklı olabilirisn :D :D  valla çok dikkat ediyorum çukurlara kasislere bozuk yollara , hatta sırf yolu bozuk diye gitmediğim yerler oluyor :D  ince yanak lastik 17 jant ve 45mm yay insana arabayı sakin kullanmayı öğretiyor :D halnuki birçok insan bu değpişiklikleri gaza basıp artislik yapmak için yapıyor ama bende tam ters bi etki yaptı :D :D