0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ses meselesini biraz araştırdım. Bir kaç model aracı inceledim. Özellikle 2000 yılından buyana araçların çok parçalı iç mekanları daha sert ama dayanıklı malzemelerden yapılıyor. Örneğin daha önceki model araçlarda ön direkler bile kumaş kaplı çoğu araçta. Göğüs malzemeleri daha yumuşak malzemelerden yapılmış .Giderek bu segmentteki araçlarda sert plastik kullanımı yaygınlaşıyor. Eklemli parçalı tasarımlar yaygınlaşıyor. Doğal olarak bu kadar sert plastik birbirine eklenince de ses oluyor. Bunu ençok Ford'larda görüyorum, Toyota nisbeten daha sessiz malzemeler içeriyor, iç sesi daha düşük (teknik veriler öyle söylüyor) . Geçenlerde bozuk parke bir yola girip , ses falan var mı diye dinledim. Bazan auris'in ön plastik eklem yerlerinde çıtırtılar geliyor, plastik sürtünmesi. Arka bagaj iç kapağı da tıkırdıyor. Bu sesleri slikon spreyle gidermek mümkün, ama ben uğraşmayı düşünmüyorum. Bagaj kapağı kolay, bağlantı yerlerini bir sıra siyah yalıtım bandı ile sarın kesilir ses. Bindiğim bu segmentteki her araçta aynı sesler var, hatta opel astranın kapıları dahil heryerinden ses geliyor. Keyfe keder yani. Ben bu plastik seçimini özellikle yaptıklarını düşünüyorum. Üst segment 50-60 bin TL lik araçlara çok yaklaştı C segmenti çünkü, hem donanım olarak hem görünüş olarak. Biraz fark olsun diye yapıyor olabilirler diye düşünüyorum.
Çağlar bey yanlız geçen gün ben Ford bayisine gittim hususi olarak ön konsolun üst kısmına dikkat ettim.Fiesta dahil hepsi yumuşak maddedendi.Böyle olunca çıtırtı tıkırtı daha az olur gibime geliyor.Hatta arkadaşın fiesta sı ile gittik bayiye, o araçta bile pütürlü asfalt ve 45 yanak lastik olmasına rağmen bariz bir ses yoktu.Ford son dönemde baya atak yaptı.
auris ile sitede arama yap ses yaz bakalım kaç konu çıkacak
arabanızdan sesgelmiyor mu!? Gıcırtı olmadan araba sürmekten keyif alamıyor musunuz?! Bu fırsat tam size göre. Hemen 'ses' yazıp 2222 ye yolla, gıcırtı sesi anında cebine gelsin ! Bu nasıl oldu Hakkı abi
hatta reno forumda şöyle bir söz vardı megane'a megane demem tıkırtı olmayınca:)
ses ve toyota ayrılmaz bı butun hb corollamda ses gelmeyen yer yok torpıdo arka bagaj kapagı dıkız aynası yagmur sensorunun plastık parcası....
abi seninle karşılaştırılınca Türkiyedeki otomobil kullanıcılarının %99u araçlarını hor kullanıyordur zaten... ben bile