Gönderen Konu: VISTA SP1 desteğinin sona ermesi hakkında  (Okunma sayısı 1658 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
VISTA SP1 desteğinin sona ermesi hakkında
« : Nisan 14, 2011, 20:18:38 »
Microsoft Vista SP1 desteğini temmuz ayından sonra kesecekmiş.  Ben dizüstünü aldığımda henüz Vista SP1 yoktu , daha sonra yüklemelerle şu an SP2 çalışıyor. Ürünle gelen DVD de SP1 öncesi  doğal olarak. Şimdi bir sorun olursa ve esastan yeniden yükleme yapmam gerekirse SP1 önceki duruma dönmüş olacağım , bu durumda siteden SP1 i indiremeyecekmiyim anlamadım . Benim bildiğim kadarıyla önce en azından SP1 haline getirmek gerekli , sonra da SP2 veya ileride SP3 çıkarsa direkt onu yüklemek yeterli. Bu durumda siteden şimdiden SP1 i indirip bir yerlere tutmak gerekli mi?

Diğer bir sorum Vlite kullanarak vistayı sorunsuz bir şekilde SP2 hale getiren ve kuranlar oldumu , kurulum başarılı oluyormu?

Toyota Club Türkiye

VISTA SP1 desteğinin sona ermesi hakkında
« : Nisan 14, 2011, 20:18:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: VISTA SP1 desteğinin sona ermesi hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2011, 22:17:54 »
Hocam vista çöktü, rus bir bilgisayarcıya türkçe XP yüklettim. Türkiyede bilgisayar servislerinin olmuyor dediğini bir buçuk saatte yaptırlar. Uçuyor şimdi bilgisayar. Driver sorunu da yok her parçası düzgün çalışıyor. Vista kan ağlatıyormuş meğer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • T-Sport
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2011, 13:48:40 »
selam ,
Vista bir takım problemlerden dolayı microsoft un başını çok ağrıtan bir sistem oldu, ms çok beğenlen xp yerine düşündüğü bu yeni nesil işletim sistemini şuan için win7 nin beta sürümü olarak görüyor ve artık geliştirmemesi çok normal, tüm yatırımlarını win7 üstüne yapmak istiyor..
Vista + mevcut tüm Serive pack leri kurarak sisteminizi uzun süre daha kullanabilirsiniz, zira ms çok uzun süre önce xp den de desteğini çektiğini açıklamıştı ve geliştirmedi, ama hala bi dünya xp kullanıcısı var malüm..
size tavsiyem bir win7 sistemine geçmenizdir..
What is real? How do you define real? If you're talking about what you can hear, what you can smell, taste and feel, then real is simply electrical signals interpreted by your brain
Morpheus - "The Matrix"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2011, 16:00:52 »
Eğer ürününüz lisanslı ise Windows update'i kullanarak sp2 yi edinebilirsiniz. SP1e ihtiyacınız yok çünkü SP2 onu da içinde barındırıyor. Umarım doğru anlayıp cevaplayabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.kylxyfan.com
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2011, 16:05:15 »
Microsoft Vista SP1 desteğini temmuz ayından sonra kesecekmiş.  Ben dizüstünü aldığımda henüz Vista SP1 yoktu , daha sonra yüklemelerle şu an SP2 çalışıyor. Ürünle gelen DVD de SP1 öncesi  doğal olarak. Şimdi bir sorun olursa ve esastan yeniden yükleme yapmam gerekirse SP1 önceki duruma dönmüş olacağım , bu durumda siteden SP1 i indiremeyecekmiyim anlamadım . Benim bildiğim kadarıyla önce en azından SP1 haline getirmek gerekli , sonra da SP2 veya ileride SP3 çıkarsa direkt onu yüklemek yeterli. Bu durumda siteden şimdiden SP1 i indirip bir yerlere tutmak gerekli mi?

Diğer bir sorum Vlite kullanarak vistayı sorunsuz bir şekilde SP2 hale getiren ve kuranlar oldumu , kurulum başarılı oluyormu?

desteğini çekmesi SP3 ün çıkmayacağı anlamına geliyor. şimdiye kadar çıkan tüm güncellemeleri windows update ten yüklemeye devam edebilirsiniz. temmuzdan sonra yeni güncelleme çıkmaaycak ama eski güncellemeler yüklenmeye devam edilebilecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2011, 16:08:49 »
Sisteminizin çökmesi ve tekrar yüklemeniz durumunda, SP'siz haline döneceksiniz. SP1 manuel yükleseniz dahi, MS UPDATE sitesi size update sunmayacak. İnternet üzerinden, manuel olarak SP2 indirip kurduğunuzda, ancak o zaman MS UPDATE sitesi size güncelleme sunacaktır.
Yeni yüklenmiş bir sisteme, doğrudan SP2 yüklenebilir. SP2, SP1'in barındırdığı tüm güncellemeleri içeriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2011, 16:12:36 »
desteğini çekmesi SP3 ün çıkmayacağı anlamına geliyor. şimdiye kadar çıkan tüm güncellemeleri windows update ten yüklemeye devam edebilirsiniz. temmuzdan sonra yeni güncelleme çıkmaaycak ama eski güncellemeler yüklenmeye devam edilebilecek.
Hayır, SP3 çıkmayacak anlamına gelmiyor. Bu işin en basıt anlatımı şudur.
MS diyor ki;
SP2 sonrası güncellemeleri update sitesinden vereceğim. SP2'ye kadar çıkan tüm güncellemeleri vererek, update sitesinin yükünü arttırmak istemiyorum. Her kez SP2 bulsun ve kursun, sonrasında ben bakarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2011, 12:43:16 »
Vistayı kurup ayrı yardımcı yazılım programıyla sp2 haline getirilebilir sorunsuz halde kullanabilirsiniz :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2011, 12:52:58 »
Dizüstü bilgisayarınızın xp, yoksa win7 sürücüleri markaya ait sitede varsa, hiç düşünmeden xp veya ram yeterli ise win7 ye geçiniz.
Vista gayet hantal bir sistem.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2011, 14:08:56 »
Eğer kullanmış olduğunuz PC vistayı kaldırabiliyorsa muhakkak Win7 kullanın derim.Eğer illa lisanslı kullanmanız gerekiyorsa işletim sistemleri güncellemelerini otomatik olarak görecektir , Vistadan desteğin çekilmesi geçmiş güncellemeleri etkilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2011, 17:55:34 »
Teşekkürler beyler ,  Vista SP1 ve SP2 yi indirip bir kenara kaydettim. Bilgisayarda oyun falan oynamadığım için pek kasmıyor , windows lisanslı. Yükseltmeyi ucuza verseler belki 7 yi yüklerim. Dizüstü Vista PC medion, 2008 sonbaharda almıştım, İşlemci intel çift çekirdekli  T2330 1,6Ghz, 2GB ram var.  Çok yeni bir şey değil ama idare ediyor.  Masaüstü pc ise lisanslı XP home edition , o da yetiyor. dediğiniz gibi XP vistaya göre çok daha az can sıkıcı.

Windows 7 nin RAM kullanımı , Vistadan daha mı az daha mı çok , ne kadar fark var?  HD te tuttuğu yer önemli değil o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2011, 12:32:30 »
Microsoft, Vista'dan da desteği kesmek için yeni işletim sistemi çıkarma çalışmalarına başladı ve başarısız oldukları yönünde açıklama da yapmışlardı. Sadece Windows 7 ve yeni çıkacak sürümleri destekleyecek bir kaç sene içinde. Bellek kullanımı konusunda da eğer oyun düşkünüyseniz oyunlarda %50-60, günlük kullanımda max. %30-40 civarında bir fark bulunur. Win 7'ye performans bakımından XP'nin devamı diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2011, 14:02:51 »
Babam toshiba kırmızı turbo seri olanlardan güzel bir laptop aldı. Win7 ile geldi. Yavaş çalışmasından şikayetçi. Elimdeki lenovo laptopu 10a katlayacak özellikte. Ben lenovoda vistayı kaldırıp XP yüklettim, daha önce de bahsetmiştim. Ne denirse densin XP düşük bir işletim sistemine ihtiyaç duyuyor ve daha önceden vista yüklü bilgisayar inanılmaz hızlı çalışmaya başlıyor. İstanbula gidince Win7'yi iptal edip XP yükleteceğim. Sonucu burdan paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2011, 22:56:31 »
Babam toshiba kırmızı turbo seri olanlardan güzel bir laptop aldı. Win7 ile geldi. Yavaş çalışmasından şikayetçi. Elimdeki lenovo laptopu 10a katlayacak özellikte. Ben lenovoda vistayı kaldırıp XP yüklettim, daha önce de bahsetmiştim. Ne denirse densin XP düşük bir işletim sistemine ihtiyaç duyuyor ve daha önceden vista yüklü bilgisayar inanılmaz hızlı çalışmaya başlıyor. İstanbula gidince Win7'yi iptal edip XP yükleteceğim. Sonucu burdan paylaşırım.
Deneyimlerini anlatan ayrı konu açarsan daha yararlı olur.