Gönderen Konu: Gösterge ışıkları  (Okunma sayısı 3505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Gösterge ışıkları
« : Şubat 23, 2008, 20:18:35 »
97 COROLLA 1.6 GLİ sahibiyiz bu modellerin gösterge ışıkları zayıf yanıyor kuvvetlendirmek için ne yapmak lazım

Toyota Club Türkiye

Gösterge ışıkları
« : Şubat 23, 2008, 20:18:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2008, 14:08:34 »
Alıntı yapılan: Kadir AKYILDIZ
97 COROLLA 1.6 GLİ sahibiyiz bu modellerin gösterge ışıkları zayıf yanıyor kuvvetlendirmek için ne yapmak lazım
[/quote]
93 corolla 1.6 gl A/T diye aratırsanız forumda benim ve diğer arkadaşlarımın yaptığı çalışmaları görebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2008, 14:21:04 »
hatta siz yorulmayın diye konuyu bulup aşağıya yazdım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=675

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2008, 15:02:18 »
Gösterge ampüllerini değiştirip temizlettim ben. Ayrıca gösterge lambalarının parlaklığını ayarlayabiliyorsun, bunu zaten biliyorsundur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2008, 08:50:48 »
Peki bu gösterge ışık renklerini Wolkswagen Bora'daki gece mavisi gibi yapmak istesek ne yapmamız gerekir? Bunu konu hakkında görüşü olan varmı peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2008, 09:32:51 »
Alıntı yapılan: Hilmi Gökşin
Peki bu gösterge ışık renklerini Wolkswagen Bora'daki gece mavisi gibi yapmak istesek ne yapmamız gerekir? Bunu konu hakkında görüşü olan varmı peki?
[/quote]

İki opsiyonunuz var,

ilki mavi LED kullanmak, yani gösterge ampullerini mavi LEDlerle değiştirmek.

İkincisi ise eBay'den bulabileceğiniz gösterge paneli arkalıklarından almak.

Ancak ben pek sevmiyorum mavi panelleri, hem görüşü biraz kısıtlıyor, hem de mavi yapınca her yeri mavi yapmak gerekiyor, yani baya bir uğraşmak
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2008, 11:22:29 »
ben mavi yaptım.Konunun içinde var.Ara sıra beyaz takıyorum, arasıra mavi takıyorum.Yalnız Kadran çubuklarınıda kırmızı yerine mavi yapmak güzel olacak ama onlar için uğraşmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2008, 11:19:54 »
2002 corolla sol'üm var.Gece pek fark edilmiyor ama gündüz veya hava tam kapanmadan farları açtığımda gösterge ışıkları soluklaşıyor ve ibreleri görmek zorlaşıyor.Bu durum diğer araba veya modellerde de aynı mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2008, 18:21:51 »
Alıntı yapılan: Atilla DİLAVER
2002 corolla sol'üm var.Gece pek fark edilmiyor ama gündüz veya hava tam kapanmadan farları açtığımda gösterge ışıkları soluklaşıyor ve ibreleri görmek zorlaşıyor.Bu durum diğer araba veya modellerde de aynı mı acaba?
[/quote]
  Selam.
 Bu durumun varlığı daha önce bazı teslerde hatırladığım kadarıyla dile getirilmişti. Yani sizin araca özgü olduğunu sanmıyorum ancak hangi model yıllarında bunun olduğunu bilmiyorum. Sadece bazı Optitron göstergeli Corolla modellerinde olduğunu biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
Gösterge ışıkları
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2008, 02:26:37 »
Alıntı yapılan: Atilla DİLAVER
[/quote]
Merhaba, gösterge ışıklarınızdaki soluklaşma Toyota'nın anlamsız bir şekilde iki ışık seviyesi arasındaki büyük farktan kaynaklanıyor. Farlarınızı yaktığınızda göstergelerin parlaklığının hiç değişmemesini sağlayabilirsiniz, tabii karanlıkta bu şekilde kullanmak dikkat dağıtıcı olabilir.

İşte çözüm. Farlarınızı yakın ve kilometre sıfırlama düğmesine "------" şeklinde bir işaret gelene kadar basın. Bu işareti gördüğünüzde düğmeye basılı tutarsanız göster ışık şiddetinin değiştiğini göreceksiniz.