0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk önce bakmanız gereken debriyajı unutmuş gibisiniz. Bu arada sizden ricam, Türkçe yazım kurallarına dikkat edebilir miyiz acaba, ilk harfleri büyük yazmanız okumamızı bayağı bir güçleştiriyor. Teşekkür ediyorum.
Merhaba Arkadaşlar Benim Sorunum Aracım Corolla 2000 Model 1.6 VVT-İ Sol Aracı İlk Aldığım Zamanlar 1. Viteste Baya Bi Atik Kalkışı Vardı Ama Şimdi Bu Kalkış Eskisi Gibi Değil Devir Geç Kalkıyor. (Benzinde Biniyorum) Bujiden Dediler Buji Değiştirdim Hava Filtresi Dediler Hava Filtresi Değiştim Benzin Filtresi Dediler Onuda Değiştirdim Enjektör Kurum Bağlamıştır Dediler Temizlettim Ama Sorunum Yine Değişmiyor...Aracım LPG liydi Markası Voltran Fabrikası Kapandı Ayarını Yaptıramadım Benzinde Biniyorum Şu An Birde Tüpün Ayarı Bozulduğu İçin Benzindede Kaçmaz Araba Dediler Lütfen Bir Çare Bulun Şimdiden Allah Razı Olsun Teşekkürler....
amacım tartışma falan oluşturmak değil sadece merak ettiğim için soruyorum neden bu kadar imla konusunda üzerine düşüyorsunuz sonuçta elde kağıt kalem yok ve klavye bu insan hızlı yazıyor ve noktalamalara dikkat etmiyor tıpkı benim gibi mesela nokta veya virgül hiç kullanmadım veya büyük harf küçük harf "Türkçe yazım kurallarına dikkat edebilir miyiz acaba" bu cümleden sonra da soru işareti kullanmanız gerekiyorduvirgül değil. amacım dediğim gibi tartışma oluşturacak bir ortam olsun diye değil merak ettiğimden sadece.
Mevlüt Bey, bu konu forumda defalarca tartışıldı ama polemiğe girmeden yinelemekte fayda görüyorum. Paylaşıma açık bir forumuz ve yazdıklarımız gerek üyelerimiz, gerekse de arama motorları tarafından forumumuza yönlendirilen sayısız internet kullanıcı tarafından görüntülenebiliyor. Yazdıklarımızın tertipli ve özenli olması hem bir birimize olan saygımızın gereği hem de ziyaretçilerin forumumuz hakkındaki izlenimleri açısından oldukça önemli. Ayrıca hepsinden önemlisi, özensiz yazılan bir iletiyi okumak beni cidden yoruyor ve bazen forumu kapatmama bile neden olabiliyor. Eleştirmek için söylemiyorum ama Mustafa Bey'in iletisine tekrar bakar mısınız lütfen. Sizce her defasında "shift" tuşuna basarak kelimelerin ilk harflerini büyük yapmak, normal tümce düzeni ile yazmaktan daha mı kolay? Bu yazıyı okumak gözlerinizi yormuyor mu cidden? Biz zaten bu konuda yeterince esnek davrandığımız düşünüyoruz ve üyelerimizi anlayışla karşılıyoruz ama üyelerimizin de bu konuda biraz gayretli olmalarını beklemek bizlerin de hakkı değil mi?
... ben de hani türkçemiz için diyeceksiniz sanmıştım onun için merak ettim rahat okunması mı türkçe mi ? ondan sordum...
İkisi zaten aynı kapıya çıkıyor Mevlüt Bey Bazı hatalar insanı daha az yorar ve rahatsız eder, bazıları ise daha fazla... Bizim için önemli olan iyi niyettir. İş yoğunluğu veya mazur görülebilecek başka bir nedenle iletilerde yapılan hatalara karşı tabi ki her zaman toleranslıyız ama bunun sürekliliz arz etmesini veya alışkanlık gibi nedenlerin arkasına sığınılmasını istemeyiz Kısaca şu örneği vereyim. Ben iletilerimizdeki özeni, bir misafire karşı evimizin tertip ve temizliğine veya kılık kıyafetimize verdiğimiz önem ile kıyaslarım her zaman. Konuya bu açıdan baktığımız takdirde daha sağlıklı değerlendirme yapma imkanımız olacaktır mutlaka
Mevlüt beyHakkı beyin de dediği gibi yazılan yazıda Türkçe imla kurallarına uymak öncelikle okuyan kişilere saygımızı gösterir. Bu herhangi bir yerde tanışıp konuştuğumuz bir arkadaşımızla argo konuşmaya benziyor. Dolayısı ile nasıl ki konuşmalarımızda çok samimi olduğumuz arkadaşlarımız ile dahi argo konuşmamaya dikkat ediyorsak burada da imla kurallarına uygun yazmaya dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum.