Gönderen Konu: 2000 Model 1.6 VVT-İ Sol Atiklik Sorunu Yardım Lütfen  (Okunma sayısı 2606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba Arkadaşlar Benim Sorunum Aracım Corolla 2000 Model 1.6 VVT-İ Sol Aracı İlk Aldığım Zamanlar 1. Viteste Baya Bi Atik Kalkışı Vardı Ama Şimdi Bu Kalkış Eskisi Gibi Değil Devir Geç Kalkıyor. (Benzinde Biniyorum) Bujiden Dediler Buji Değiştirdim Hava Filtresi Dediler Hava Filtresi Değiştim Benzin Filtresi Dediler Onuda Değiştirdim Enjektör Kurum Bağlamıştır Dediler Temizlettim Ama Sorunum Yine Değişmiyor...Aracım LPG liydi Markası Voltran Fabrikası Kapandı Ayarını Yaptıramadım Benzinde Biniyorum  Şu An Birde Tüpün Ayarı Bozulduğu İçin Benzindede Kaçmaz Araba Dediler Lütfen Bir Çare Bulun Şimdiden Allah Razı Olsun Teşekkürler....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 Model 1.6 VVT-İ Sol Atiklik Sorunu Yardım Lütfen
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2011, 15:36:47 »
İlk önce bakmanız gereken debriyajı unutmuş gibisiniz. :) Bu arada sizden ricam, Türkçe yazım kurallarına dikkat edebilir miyiz acaba, ilk harfleri büyük yazmanız okumamızı bayağı bir güçleştiriyor. Teşekkür ediyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2011, 16:18:49 »
İlk önce bakmanız gereken debriyajı unutmuş gibisiniz. :) Bu arada sizden ricam, Türkçe yazım kurallarına dikkat edebilir miyiz acaba, ilk harfleri büyük yazmanız okumamızı bayağı bir güçleştiriyor. Teşekkür ediyorum.

amacım tartışma falan oluşturmak değil sadece merak ettiğim için soruyorum neden bu kadar imla konusunda üzerine düşüyorsunuz sonuçta elde kağıt kalem yok ve klavye bu insan hızlı yazıyor ve noktalamalara dikkat etmiyor tıpkı benim gibi :) mesela nokta veya virgül hiç kullanmadım veya büyük harf küçük harf

"Türkçe yazım kurallarına dikkat edebilir miyiz acaba" bu cümleden sonra da soru işareti kullanmanız gerekiyorduvirgül değil.  :D amacım dediğim gibi tartışma oluşturacak bir ortam olsun diye değil merak ettiğimden sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2011, 16:19:59 »
Merhaba Arkadaşlar Benim Sorunum Aracım Corolla 2000 Model 1.6 VVT-İ Sol Aracı İlk Aldığım Zamanlar 1. Viteste Baya Bi Atik Kalkışı Vardı Ama Şimdi Bu Kalkış Eskisi Gibi Değil Devir Geç Kalkıyor. (Benzinde Biniyorum) Bujiden Dediler Buji Değiştirdim Hava Filtresi Dediler Hava Filtresi Değiştim Benzin Filtresi Dediler Onuda Değiştirdim Enjektör Kurum Bağlamıştır Dediler Temizlettim Ama Sorunum Yine Değişmiyor...Aracım LPG liydi Markası Voltran Fabrikası Kapandı Ayarını Yaptıramadım Benzinde Biniyorum  Şu An Birde Tüpün Ayarı Bozulduğu İçin Benzindede Kaçmaz Araba Dediler Lütfen Bir Çare Bulun Şimdiden Allah Razı Olsun Teşekkürler....

bu arada arkadaşın dediği doğru debriyaja baktırın ve asıl sorun büyük ihtimalle ondandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2011, 16:42:32 »
Mevlüt Bey, bu konu forumda defalarca tartışıldı ama polemiğe girmeden yinelemekte fayda görüyorum. Paylaşıma açık bir forumuz ve yazdıklarımız gerek üyelerimiz, gerekse de arama motorları tarafından forumumuza yönlendirilen sayısız internet kullanıcı tarafından görüntülenebiliyor. Yazdıklarımızın tertipli ve özenli olması hem bir birimize olan saygımızın gereği hem de ziyaretçilerin forumumuz hakkındaki izlenimleri açısından oldukça önemli. Ayrıca hepsinden önemlisi, özensiz yazılan bir iletiyi okumak beni cidden yoruyor ve bazen forumu kapatmama bile neden olabiliyor. Eleştirmek için söylemiyorum ama Mustafa Bey'in iletisine tekrar bakar mısınız lütfen. Sizce her defasında "shift" tuşuna basarak kelimelerin ilk harflerini büyük yapmak, normal tümce düzeni ile yazmaktan daha mı kolay? Bu yazıyı okumak gözlerinizi yormuyor mu cidden? Biz zaten bu konuda yeterince esnek davrandığımız düşünüyoruz ve üyelerimizi anlayışla karşılıyoruz ama üyelerimizin de bu konuda biraz gayretli olmalarını beklemek bizlerin de hakkı değil mi?

amacım tartışma falan oluşturmak değil sadece merak ettiğim için soruyorum neden bu kadar imla konusunda üzerine düşüyorsunuz sonuçta elde kağıt kalem yok ve klavye bu insan hızlı yazıyor ve noktalamalara dikkat etmiyor tıpkı benim gibi :) mesela nokta veya virgül hiç kullanmadım veya büyük harf küçük harf

"Türkçe yazım kurallarına dikkat edebilir miyiz acaba" bu cümleden sonra da soru işareti kullanmanız gerekiyorduvirgül değil.  :D amacım dediğim gibi tartışma oluşturacak bir ortam olsun diye değil merak ettiğimden sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2011, 16:55:23 »
Mevlüt Bey, bu konu forumda defalarca tartışıldı ama polemiğe girmeden yinelemekte fayda görüyorum. Paylaşıma açık bir forumuz ve yazdıklarımız gerek üyelerimiz, gerekse de arama motorları tarafından forumumuza yönlendirilen sayısız internet kullanıcı tarafından görüntülenebiliyor. Yazdıklarımızın tertipli ve özenli olması hem bir birimize olan saygımızın gereği hem de ziyaretçilerin forumumuz hakkındaki izlenimleri açısından oldukça önemli. Ayrıca hepsinden önemlisi, özensiz yazılan bir iletiyi okumak beni cidden yoruyor ve bazen forumu kapatmama bile neden olabiliyor. Eleştirmek için söylemiyorum ama Mustafa Bey'in iletisine tekrar bakar mısınız lütfen. Sizce her defasında "shift" tuşuna basarak kelimelerin ilk harflerini büyük yapmak, normal tümce düzeni ile yazmaktan daha mı kolay? Bu yazıyı okumak gözlerinizi yormuyor mu cidden? Biz zaten bu konuda yeterince esnek davrandığımız düşünüyoruz ve üyelerimizi anlayışla karşılıyoruz ama üyelerimizin de bu konuda biraz gayretli olmalarını beklemek bizlerin de hakkı değil mi?

Haklısınız heleki şu her sefere shifte basma olayında gerçekten üşenmemiş arkadaş :) dediğim gibi sadece merak ettiğimden sormuştum açıklamanız için sağolun ancak esnek davramaya devam etmenizi öneririm çünkü bazen parmaklarıma hakim olamayıp fazlaca hızlı yazdığımdan kelime yanlışları oluyor... ben de hani türkçemiz için diyeceksiniz sanmıştım onun için merak ettim rahat okunması mı türkçe mi ? ondan sordum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2011, 17:25:00 »

... ben de hani türkçemiz için diyeceksiniz sanmıştım onun için merak ettim rahat okunması mı türkçe mi ? ondan sordum...

İkisi zaten aynı kapıya çıkıyor Mevlüt Bey :) Bazı hatalar insanı daha az yorar ve rahatsız eder, bazıları ise daha fazla... Bizim için önemli olan iyi niyettir. İş yoğunluğu veya mazur görülebilecek başka bir nedenle iletilerde yapılan hatalara karşı tabi ki her zaman toleranslıyız ama bunun sürekliliz arz etmesini veya alışkanlık gibi nedenlerin arkasına sığınılmasını istemeyiz :) Kısaca şu örneği vereyim. Ben iletilerimizdeki özeni, bir misafire karşı evimizin tertip ve temizliğine veya kılık kıyafetimize verdiğimiz önem ile kıyaslarım her zaman. Konuya bu açıdan baktığımız takdirde daha sağlıklı değerlendirme yapma imkanımız olacaktır mutlaka :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2011, 18:02:31 »
İkisi zaten aynı kapıya çıkıyor Mevlüt Bey :) Bazı hatalar insanı daha az yorar ve rahatsız eder, bazıları ise daha fazla... Bizim için önemli olan iyi niyettir. İş yoğunluğu veya mazur görülebilecek başka bir nedenle iletilerde yapılan hatalara karşı tabi ki her zaman toleranslıyız ama bunun sürekliliz arz etmesini veya alışkanlık gibi nedenlerin arkasına sığınılmasını istemeyiz :) Kısaca şu örneği vereyim. Ben iletilerimizdeki özeni, bir misafire karşı evimizin tertip ve temizliğine veya kılık kıyafetimize verdiğimiz önem ile kıyaslarım her zaman. Konuya bu açıdan baktığımız takdirde daha sağlıklı değerlendirme yapma imkanımız olacaktır mutlaka :)

o zaman yazıştığımız yer kendimizle çelişiyor çünkü ismi toyotaclup keşke türkçe olmayan ancak dilimize yerleşmiş olan kûlüp kullanılsaymış  "ü" harfi türkçe kılavyede olduğu düşünülürse kulup ta olabilirmiş tabi bu benim fikrim... çok tartışılan bir konu olduğuna eminim ancak ben yeni üyeyim benim için merak uyandıran bir konu ve profil bilgileri de mesela sizinde eksik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2011, 21:23:27 »
Mevlüt bey
Hakkı beyin de dediği gibi yazılan yazıda Türkçe imla kurallarına uymak öncelikle okuyan kişilere saygımızı gösterir. Bu herhangi bir yerde tanışıp konuştuğumuz bir arkadaşımızla argo konuşmaya benziyor. Dolayısı ile nasıl ki konuşmalarımızda çok samimi olduğumuz arkadaşlarımız ile dahi argo konuşmamaya dikkat ediyorsak burada da imla kurallarına uygun yazmaya dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2011, 22:27:42 »
Arkadaşlar kusuruma bakmayın lütfen el alışkanlığından oluyor elim alışmış öyle yazmaya ama benim sorunuma çare bulamadınız henüz :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.google.com.tr/
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2011, 23:02:47 »
Motorun durumu nasıl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2011, 00:10:52 »
Sadece kalkışta sorun varsa arkadaşların dediğine katılıyorum debriyajı kontrol edin.Yok ara viteslerde aynısını yapıyor,gaza yüklendiğinde silkeleme yapıyorsa hava akış metreyi kontrol ettirin.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2011, 16:09:14 »
Hava akış metre kirlenince yapabilir rölantide hafif dalgalanma olur ısınınca. Ama debriyaj en büyük etken tabi aynı aracın 2001'i var debriyaj bitti biticek kalkışlarda sorun yok ben bir kaç kez arka bahçemizde denemeler yaptım baya atak ama debriyaj zayıfladığından beri yakıt arttı belli oluyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2011, 16:30:31 »
Mevlüt bey
Hakkı beyin de dediği gibi yazılan yazıda Türkçe imla kurallarına uymak öncelikle okuyan kişilere saygımızı gösterir. Bu herhangi bir yerde tanışıp konuştuğumuz bir arkadaşımızla argo konuşmaya benziyor. Dolayısı ile nasıl ki konuşmalarımızda çok samimi olduğumuz arkadaşlarımız ile dahi argo konuşmamaya dikkat ediyorsak burada da imla kurallarına uygun yazmaya dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum.

hakkı bey de sizde haklısın ancak sizde oldu mu bilmiyorum ancak o kadar forma üyeyim o kadar şey paylaşır ve yazarım yazma hızım da aynıdır ancak burda yazarken kendimi baskı altında hissetmeme neden oluyor herkeste muhakkak oluyor.Tabi Hakkı bey söyledi yazım yanlışların hoşgörüyle karşınlandığını ancak yine de bir baskı hissediyorum 10 cevap yazacaksam bir cevap yazıyorum çünkü kendimi sıkmanın anlamı yok diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2011, 21:17:44 »
bence siz toptan arabayı değiştirin Mustafa bey, kesin çözüm ;)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...