Gönderen Konu: İstanbul'da Gidilebilecek Yerler?  (Okunma sayısı 6149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İstanbul'da Gidilebilecek Yerler?
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2011, 15:04:34 »
Pierre Loti candır kandır   keyiftir :D

bak,adam istanbulda olmamasına rağmen almış tadını,biliyo :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2011, 15:04:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2011, 16:20:14 »
Şimdi Hakkı bey şöyle bir şey var ki, ben suyu tepeden görmeyi değil sesini duymayı severim. Ağaçların arasında tepede bir mekan işte. Tek güzel yanı bu benim için. Bir de orada çekilen fotolar tabii :D Mekanın tek atraksiyonu! :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2011, 17:02:35 »
Şimdi Hakkı bey şöyle bir şey var ki, ben suyu tepeden görmeyi değil sesini duymayı severim. Ağaçların arasında tepede bir mekan işte. Tek güzel yanı bu benim için. Bir de orada çekilen fotolar tabii :D Mekanın tek atraksiyonu! :D

tamam işte bütün mesele de orada nagi-hanım...
manzaranın fotoya çok yatkın olması, o tepenin görüş açısı şahane o çevrede en geniş görüntü alanı orada
zaten pierre lotinin o tepeyle ilgili yazdığı şiirler vs bunun delili,adam oraya aşık olmuş resmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2011, 17:31:08 »
bak,adam istanbulda olmamasına rağmen almış tadını,biliyo :D
Hakkı abi bir düzeltme yapayım , doğma büyüme bakırköylüyüm ben :D
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2011, 17:49:01 »
  Selam arkadaşlar.
 İstanbul'da ailece gidilip hem manzaranın tadının çıkarılabileceği, hem deniz havasının solunabileceği hem de uygun yollu birşeyler yenebilecek, temiz, elit ve hoş nereler, hangi tesisler var? Mesela Boğaz'da nerede balık ekmek yenir?
 Bu bilgileri verirken lütfen ototpark, semt, fiyatlar vb. benzeri bilgileri de paylaşırsanız eminim herkes için çok faydalı olur.

Hakan abi ,

Galata köprü'sünün altındaki yerlerden birini kesinlikle denemelisin... Hepsinin ayrı bi ambians'ı var ve balıkları güzel oluyor. Üstünede denizin havasını alıyorsun bütün stres'in gidiyor :) Otopark için bir çok opsiyon mevcut orda yakınlarda. Gündüzü ayrı gecesi başka güzel fiyatlarda abartılıcak cinsten değil. Tavsiye ederim.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2011, 17:57:16 »
  Selam arkadaşlar.
 İstanbul'da ailece gidilip hem manzaranın tadının çıkarılabileceği, hem deniz havasının solunabileceği hem de uygun yollu birşeyler yenebilecek, temiz, elit ve hoş nereler, hangi tesisler var? Mesela Boğaz'da nerede balık ekmek yenir?
 Bu bilgileri verirken lütfen ototpark, semt, fiyatlar vb. benzeri bilgileri de paylaşırsanız eminim herkes için çok faydalı olur.

..teşekkürler,hoş ve faydalı olacağını düşündüğüm bir konu açmışsın Hakan abi :).lakin önemli bir hususu atlamışsın; ''İstanbulda gidilebilecek yerler'' başlığını,''İstanbulda yaya gidilebilecek en yakın yerler'' diye değiştirmende fayda görüyorum :) ;)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 15, 2011, 09:13:28 »
Hakkı abi bir düzeltme yapayım , doğma büyüme bakırköylüyüm ben :D

e dur 2 dakka yahu,herkes bilmiyo işte,ben biliyorum zaten öyle olduğunu kardeş,ayıpsın unutmadım yani !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 15, 2011, 09:26:33 »
..teşekkürler,hoş ve faydalı olacağını düşündüğüm bir konu açmışsın Hakan abi :).lakin önemli bir hususu atlamışsın; ''İstanbulda gidilebilecek yerler'' başlığını,''İstanbulda yaya gidilebilecek en yakın yerler'' diye değiştirmende fayda görüyorum :) ;)...
E tabi öyle bir durum var bir de İstanbul'da. Ama işte yaşlıları, hanımları vs. alınca araçla gitmek gerekiyor. :)

Hakan abi ,

Galata köprü'sünün altındaki yerlerden birini kesinlikle denemelisin... Hepsinin ayrı bi ambians'ı var ve balıkları güzel oluyor. Üstünede denizin havasını alıyorsun bütün stres'in gidiyor :) Otopark için bir çok opsiyon mevcut orda yakınlarda. Gündüzü ayrı gecesi başka güzel fiyatlarda abartılıcak cinsten değil. Tavsiye ederim.
:) Sinan, önerin gerçekten çok odğru. Ben eski, yanan Galat Köprüsün'e bile giderdim zamanında. :) Tabi yaşım daha tutmazdı bazı yerlere ama sorun olmazdı. :) Ama gerçekten güzel mekanlardı. Şimdiki haline de bir kaç kez gitme fırsatı buldum ama ben de kesinlikle tavsiye ederim özellikle atmosferi için. Sadece şu çığırtkanlık yapıp oturmaya çağırmasalar daha iyi olacak.

Ya esiden derlerdi ya; Sarıyer Böreği, Kanlıca Yoğurdu vs. Ne durumda şimdi onlar bilen var mı? Mesela nerede dondurma yenir gibi sorayım. Eskiden Anadolu Kavağı civarında vardı güzel yerler. Bu tavsiyeler gerçekten hoş ve faydalı olabilir hepimiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #28 : Nisan 16, 2011, 19:20:16 »
E tabi öyle bir durum var bir de İstanbul'da. Ama işte yaşlıları, hanımları vs. alınca araçla gitmek gerekiyor. :)
 :) Sinan, önerin gerçekten çok odğru. Ben eski, yanan Galat Köprüsün'e bile giderdim zamanında. :) Tabi yaşım daha tutmazdı bazı yerlere ama sorun olmazdı. :) Ama gerçekten güzel mekanlardı. Şimdiki haline de bir kaç kez gitme fırsatı buldum ama ben de kesinlikle tavsiye ederim özellikle atmosferi için. Sadece şu çığırtkanlık yapıp oturmaya çağırmasalar daha iyi olacak.

Ya esiden derlerdi ya; Sarıyer Böreği, Kanlıca Yoğurdu vs. Ne durumda şimdi onlar bilen var mı? Mesela nerede dondurma yenir gibi sorayım. Eskiden Anadolu Kavağı civarında vardı güzel yerler. Bu tavsiyeler gerçekten hoş ve faydalı olabilir hepimiz için.
Hakan abi o çığırtkanlık işinide ben artık onların iş durumlarına veriyorum, ekmek parası işte :)

Dondurma işini bizim mah'mizde çok güzel ufak dükkanı olan bi abimiz var o hallediyo onu başkada bilmiyorum, Ama şunuda sölemeden geçemicem.. Sabah uykunuzdan biraz fedakarlık edip Rumeli hisarında bi kahvaltı yapmaya gidin derim. Hem fiyatlar uygun hem araçlar için otopark var. Kahvaltıyı ederken boğazın manzarası denizi havası.. mükemmel diyebilirim..
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2011, 00:22:11 »
Hakan abi selamlar, aslen Mersin'li son 1.5 senedir İstanbul'da ikamet eden biri olarak bende yakın gördüğüm insanlara aynı soruyu yönelttim ve beğendiğim yerleri paylaşmak isterim.
Pierre Loti güzel dediler lakin henüz gitmedim, onun hemen  karşı kıyısında haliç kenarında güzel bir cafe var yanında halı sahası falanda var, ailecek gidip oturulabilir, Kışın denk gelemedik ama güzel havalarda nargileni söyleyip haliç kenarında keyifle çayını içebiliyorsun  ve çok ekonomik bir yerdir.
   Çok balık kültürü sahibi olmasamda kilyos tarafına gidersen oradaki balık restaurantlarını deneyebilirsin, kilyosa alternatif olarak yine o taraflarda  garipçede Aydın Balık diye denize sıfır bir balıkçı var ki ilgi alaka gayet güzel. Bu arada yine kilyos yolunda güzel köy kahvaltısı yapılabilecek bir çok yer var.Kişi başı 20L'ya yeşil içinde güzel bir kır kahvaltısı yapabilirsin.
Ağva tarafına gelince, dün geceyi ağvada geçirdik sonra şileye geçip, Şile'de dolaşıp geri İstanbul'a döndük. Ağva için söyleyebileceklerim, öncelikle bakımsız ve çok virajlı yolları ile ulaşmak 2,5-3 saat arası  bir zaman alıyor. (3,5 saatte eskişehire gidilebilir, yada aynı zaman zarfında Sakarya'ya bağlı Maşukiye denilen güzel bir yer var oraya gidilebilir:)) Henüz sezonun açılmaması nedeni ile çok kalabalık yoktu bunun yanı sıra bir çok işletmede kapalı idi.Sezonu gelince  ne olur görmeden bilemem tabiki:) Kaldığımız otel tek gecelik kalmak için uygun, vasat bir oteldi ama ağvada 2 gün konaklamak için bütçeyi bol tutup (ortalama 2 kişi için toplamda 800L gibi )  ırmak kenarında güzel bir otelde güzel bir hafta sonu keyfi yapılabilir.( bu arada ağvada ya gidip otellerde sabah kahvaltısı yapılabiliyor ama o mesafeye değermi bilmem, fiyatı ortalama 20L ) Şile günü birlik geziler için ağvaya nispeten daha iyi gibi geldi bana. şirin güzelce bir yer. yazın çok daha güzel olacağına eminim. Eğer Şile'ye gidecek olursan Türkiye'nin çalışan en büyük fenerini görmeye gitmeni tavsiye ederim. Fenerin arkasında yolun devam ettiğini göreceksin. O yol seni Şile'nin en güzel cafesine götürecek. Hemen yamacın kenarında direk manzarayı ayaklarının altına sunan, içinde kazların, tavşanların ve tavukların olduğu bir cafe çıkacak karşına:) orada emin ol orada bütün gününü geçirebilirsin. Kulalarına, çalınan güzel eski parçalar ve  karadenizin dalga seslerindan başka hiçbir ses gelmiyor. Servisi güzel ve fiyatlarıda gayet makuldu. Umarımbir nebze de olsa yardımcı olabilmişimdir.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2011, 12:05:34 »
Beykoz, beylerbeyi tarafında çok güzel yerler var, hem uygun fiyata lezziz balık yersiniz hem de manzaraya da doyamazsınız.