Merhaba burak bende bi ara araştırdım öncelikle senin araca komple brembo ekibi 3000 dolardan başlıyor ve arabanın değeri kadar brembo frenler var.Ancak türkiyede ve senin aracına bulabileceğin ve motor modifiyesiz çok kaliteli ekibe ihtiyaç duymayacağın için performans disk,performans balata ve fren hidroliği ve fren hortumu olmakla yeterli oluyor.Zaten ölçümler yapılıyor ve eğer gerek yoksa hidrolik yağı değişmiyor.
Nerden bulabileceğin ise google brembo türkiye yetkilisi diye yazarsan bir kaç yer çıkıyor bu işi yapan.Ancak ebc ve stoptech markalarda var.İlla brembo olacak diye bir şey yok senin aracın 90-130 bg arası bi araç olduğu için markanın çok önemi yok ama marka içinde kullandığın seriler önemli.Misal benim araca en fazla ivli performans disk ve yeşil balata alabiliyordum.Yani alırken sana yardımcı oluyolar zaten şunu alırsan olur çok iyisi zaten fren sistemine zarar verir diye anlatıyor satan insanlar.
Bu biraz maliyetli bir iş 700 dolara geliyor en az arka ön disk ve 4 adet balata.Bence toyatanın fren sistemi gayet iyi boşuna masraf etmene gerek yok ama motorda modifiye varsa 30 bg den fazla o zaman normal serinin bi üst kalitesini kullanabilirsin.Ancak dediğim gibi senin aracının orjinal ekipmanını kullanırsan yeterince sağlıklı olacaktır.