Gönderen Konu: LPG filtresi  (Okunma sayısı 2684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
LPG filtresi
« : Nisan 12, 2011, 19:50:14 »
Arkadaşlar Sıralı LPG kullananlar bilir LPG filtresi 10000-20000 km de değişimi olur. Bu da belli bir maliyet getirir. Şimdi size şunu anlatayım.

Geçenlerde LPG beynindeki ve diğer iç  filtreyi değiştirttim. İkisine 20+20= 40 TL verdim. Tabi daha önce de değiştrittiğim için hiç yadırgamadım.

Gelelim olayın iç yüzüne  geçen gün oto hırdavatçısına gittim ve ne göreyim değiştirttiğim filtreler orda var.  Gittim görevli arkadaşa filtre fiyatını sordum. Sıkı durun fiyat tamı tamına 1 (bir ) Tl yanlış okumadınız BİR TL.
Garantili takılmış bir LPG sisteminde filtre değişimi garantiye tabi değil diyorlar. Malzeme dahil değil ama işçilik dahildir bence.

Bir lira nerde 20 lira nerde.  Bu bana göre esnaflık değil.  Tabi gittim ben de 5 tane filtre aldım kendim değiştireceğim vakti geldiğinde.

Aklınızda bulunsun arkadaşlar.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

LPG filtresi
« : Nisan 12, 2011, 19:50:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG filtresi
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2011, 23:23:58 »
Hazım abi acaba kalitesi nasıl.? Sonuçta oradan geçen gaz enjektörlere ve oradan motorun yanma odasına vs. gidiyor.
Bende garanti bitince filtreleri kendim değiştirmeyi düşünüyorum.Bizde her 10binkm de bir iki filtrede değişiyor ve maliyetide 70tl (gerçekten öyle Yuh! )
Hatta çıkan filtrelerin birer yedeklerini aldım.Büyük filtre kutusuyla değiştiriyorlar ve içindeki filtre çıkıyor.Yani kaliteli bir filtre bulunduğunda ya da farklı markaların daha ucuza halledilebilir tıpkı senin yaptığın/yapacağın gibi.
Küçük filtre de aynı boyutlarda bulunduğunda yine aynı işi görecektir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2011, 23:39:22 »
hepsiburada da var arkadaşlar bende geçen baktım da benim filtreye 50 tl diyorlar ancak aynı filtre dışarda 8 tl falan yazık o paraya değiştirmekte oldukça kolay ancak 2. filtre demişsiniz o ne oluyor benim bildiğim bir tane filtre var zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2011, 09:54:19 »
Hazım paylaşım için teşekkürler.. Ve yaşanan durumlar gerçekten çok üzücü. Çok afedersiniz ittiriyorlar 1-2 liralık filtreyi insanlara  nasıl olsa 10 bin km'de değişiyor diye ;) Ben bu esnaflığı anlamış değilim. 3-4 binde bir değiştiririm hiç olmazsa filtrem temiz derim en kötüsü 10 bin km dayanmaz deselerde, garantisi bitene kadar elimiz mahkum servise bayılcaz yine bile bile 20 lira ;) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2011, 16:18:49 »
arkadaşlar ordan filtre alırken gördüm elemanları zaten ordan almamdaki etken de oydu. Takılan filtre ile birebir aynı.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2011, 22:31:42 »
ilk 35.000km'den sonra değiştirmiştim ben filtreyi  . . .
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...