Gönderen Konu: 2011 Corolla İnceleme  (Okunma sayısı 6274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
2011 Corolla İnceleme
« : Nisan 10, 2011, 23:54:44 »
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jp4VtlTfoLY#at=208

Corolla artık bir Japon gibi hissettirmiyor. Bunun nedenine geçmeden once Corolla’nın ülkemizde neden bu kadar tercih edilen bir model olduguna bir bakalım. Oturaklı bir tasarıma sahip sedan,dizel ve altı ileri sanzıman.Güzel bir sentezi var Corolla’nın. Özellikle ülkemizde sedan otomobillere olan ilgi düsünüldügünde bu sentezle birlikte Corolla’nın basarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Son makyajın ardından sade tasarımın yerini, biraz daha dinamik bir tasarım almıs.
Aslında Corolla hala sade denebilecek bir tasarıma sahip. Otomobile hangi profilden bakarsanız bakın düz hatlar hakim. Peki bu durum bir sedan kullanıcısını
rahatsız edermi ? Tabi ki hayır.

Makyaj operasyonunun ardından agabey Camry’e benzeyen ön farlar,daha sık arka stoplar ve tamponlarda yapılan tasarım
oyunlarıyla Corolla sanki biraz daha büyük bir diger agabey olan Avensis’e kafa tutucak hale gelmis. İç mekana geçtigimizdeyse eskisiyle neredeyse aynı
olan ön konsol bizi karsılıyor ama direksiyon tamamen degistirilmis. Bu degisim gayet yerinde olmus çünkü yeni direksiyon ele iyi oturan yapısı ve daha sık
görünümüyle begenimizi kazandı. Corolla ile yola çıkıyoruz ve eski Corolla’larda olmayan bir sertlik ile yolda ilerleyisi beni oldukça sasırtıyor. Corolla’nın
yolda olup bitenleri sürücüye aktarımı gayet net. Stabilitesi de gayet basarılı otomobilin yola oturdugunu çok net bir sekilde hissediyorsunuz. Limitlere
çıktıgınızda süpriz bir kayma egilimi yok. Bu kesinlikle yumusak süspansiyonlar ve hissiz bir direksiyona sahip bir otomobilin karakteri degil. Özetle Corolla sert
sayılabilecek sürüsüyle kendini bir Alman gibi hissettiriyor.

Test aracımızda bulunan 1.4 D-4D motor Corolla’nın en çok tercih edilen motorlarından. Bu
motor rakiplerinden uzunca bir sure sonra piyasaya sunuldu.Sınıfında ki rakipleri arasında en geç piyasaya sunulan motorlardan birisi denilebilir.
Bu noktada Toyota’nın iyi bir is çıkarıldıgı rahatlıkla söylenebilir. Motorun gürültüsü içeriyi bırakın dısarda bile yok denecek kadar az. Birde buna basarılı bir
izalasyon eklenince Corolla bu konuda bizden tam not almayı basarıyor. Bu motorun bir diger artısıysa sürüs hissi ve gerçekten ekonomik olabilmesi. Dizel motor size sundugu yüksek devir çevirebilme özelligi ve benzinli gibi olan sesiyle sanki benzinli bir otomobilmis gibi hissettiriyor. Altı ileri sanzımanla kumanda edilen 1.4 D-4D motor Corolla’ya 3800 d/d’da 90 bg güç ve 1800 d/d’da 205 Nm tork degeri saglıyor.

0′dan 100 km’ye 11.9 sn’de çıkan Corolla,maksimum 175 km/s’lik bir hız degerine sahip. Fabrika verilerine göre karma yakıt tüketimi 4.6 lt. Comfort donanımlı dizel Corolla’ya 44.900 TL’yı verdikten sonra bolca plastigin hakim oldugu ön konsolu ve aliminyum alasımlı olmayan jantları görmek bazı müsterileri üzebilir. Otomobilin önünde ve arkasında oturanlar için yeterli seviyede diz mesafesi sunuluyor. Ön konsol bolca küçük esya gözü ve iki torpidoyu barındırıyor. 450 lt bagaj hacmi sunan Corolla ekonomik motoru, keyif veren kullanımı ve agırbaslı tasarımıyla amacına tam olarak hizmet eden basarılı bir sedan.

Kaynak:http://www.otomobildunyam.com/toyota-corolla/

Yorum:Bu araçla ilgili olarak ön yargılarım vardı sitede bazı kişiler tartıştı etti.İncelemesini paylaşıyorum gerçekten o ön yargılar gereksizmiymiş.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla İnceleme
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2011, 00:24:36 »
eline sağlık güzel bir paylaşım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2011, 00:42:58 »
sanki bu arabaya sahip değilim,sanki bu arabayı hiç tanımıyorum,sanki rüyadayım:))))izlerken bile şiir gibi geldi corolla bana:) rabbim iyiki nasip etmiş iyiki çocukluğumdan beri toyota sevdalısıyım:)iyiki gençlik hayalimiş corolla:) emeğine sağlık teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2011, 07:36:20 »
  ''Corolla sert sayılabilecek sürüşü ile kendini bir Alman gibi hissettiriyor'' bu gerçekten çok ilginç ve hoş olmuş. Bunun sebebi yürüyen aksamın menşei olabilir. :)
 Corolla bence de oldukça iyi bir araç yaptı ancak bazı yönlerden çıtayı yükseltirken bazı yönlerden eksik kalmasını ben de anlayamıyorum. Hele ki satış politikaları kesinlikle eski Toyota çizgisinden uzak ve güven vermiyor bence. Ancak şahsi görüşüme göre; alma tercihini olumlu etkileyecek noktaları var.
 Önyargıları biraz daha açmanız mümkün mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2011, 08:11:28 »
Depo çalkalama sesinden bahsetmemişler:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2011, 17:37:10 »
Makyaj operasyonunun ardından agabey Camry’e benzeyen ön farlar,daha sık arka stoplar ve tamponlarda yapılan tasarım
oyunlarıyla Corolla sanki biraz daha büyük bir diger agabey olan Avensis’e kafa tutucak hale gelmis.

- makyaj öncesi de camry'e benziyordu ön farlar. makyaj sonrası da güzel olmuş sadece.
- daha şık arka stoplar düşüncesine katılmıyorum. makyajsız stoplar daha ağır duruyordu araçda.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2011, 19:03:04 »
  ''Corolla sert sayılabilecek sürüşü ile kendini bir Alman gibi hissettiriyor'' bu gerçekten çok ilginç ve hoş olmuş. Bunun sebebi yürüyen aksamın menşei olabilir. :)
 Corolla bence de oldukça iyi bir araç yaptı ancak bazı yönlerden çıtayı yükseltirken bazı yönlerden eksik kalmasını ben de anlayamıyorum. Hele ki satış politikaları kesinlikle eski Toyota çizgisinden uzak ve güven vermiyor bence. Ancak şahsi görüşüme göre; alma tercihini olumlu etkileyecek noktaları var.
 Önyargıları biraz daha açmanız mümkün mü?

Ön yargı derken sitede paylaşılan olumsuzluk durumları.Tabi bunlar kişiden kişiye değişecektir.Ön yargı sayılmaz pek aslında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2011, 15:09:21 »
Ne makyajlı ne de makyajsız kasada stop lambalarını beğenmiyorum...Dizayndan vazgeçtim,en azından stoplar ve sinyaller led olmalıydı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2011, 15:24:37 »
güzel paylaşım ancak gürültü konusuna içeri ses alma konusuna katılmıyorum fakat buna ragmen aracımı severek kullanıyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2011, 01:05:04 »
güzel paylaşım ancak gürültü konusuna içeri ses alma konusuna katılmıyorum fakat buna ragmen aracımı severek kullanıyorum.

bende aracımı ilk aldığımda içeri hiç ses allmıyordu bazen motorun çalışıp çalışmadığının bile farkedemiyordum ama şimdi nerdeyse tüm ses içeride diyebilrim,sanıyorum bakımdna sonra yağ değişimine müteakip ses yine duyulmayacaktır nedenini bilmiyorum ama:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hasta corollacı :)
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2011, 01:37:58 »
sanki bu arabaya sahip değilim,sanki bu arabayı hiç tanımıyorum,sanki rüyadayım:))))izlerken bile şiir gibi geldi corolla bana:) rabbim iyiki nasip etmiş iyiki çocukluğumdan beri toyota sevdalısıyım:)iyiki gençlik hayalimiş corolla:) emeğine sağlık teşekkür ederim:)

Katılıyorum şiir gibi geliyor :alkis:
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2011, 01:40:59 »
Ne makyajlı ne de makyajsız kasada stop lambalarını beğenmiyorum...Dizayndan vazgeçtim,en azından stoplar ve sinyaller led olmalıydı...
Mantıklı ben bursada yaşıyorum 2010 model makyaşsız kasa corollada  ledli stoplar vardı ve öndede mercekli stoplar vardı çok çok yakışmış hayran kaldıım japonyadan getirtmiş büyük ihtimalle  maliyet nedeniyel yapılmamış olabilr -_-
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2011, 01:42:50 »
Depo çalkalama sesinden bahsetmemişler:)))))
O ses her araçta var sadece araç fullendiği zaman o ses çıkmakta bence güzel bir ses araç benim depom full diyor :)
-------1907--------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2011, 14:23:31 »
Corolla her yönüyle başarılı içeri ses pek almıyor yada bana öyle geliyor 2005 corolladan sonra...Ama beğenmediğimn bir noktası var oda iç dizaynla alakalı...Kapılar içten çok zayıf görünüyor ve koltukları incecik bir önceki seri corolla bile daha dolgun ve kaliteli iç yapıya sahip bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2011, 23:50:11 »
corolla makyajlandıktan sonra daha eskisine göre daha güzel oldu.Fakat dizel fiyatları ve sunduğu opsiyonlara göre biraz ayıp kaçıyor, 44 bin lira ver jant kapağıyla dolaş...
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ağustos 02, 2011, 19:26:58 »
Alıntı
- makyaj öncesi de camry'e benziyordu ön farlar. makyaj sonrası da güzel olmuş sadece.
- daha şık arka stoplar düşüncesine katılmıyorum. makyajsız stoplar daha ağır duruyordu araçda.

Makyajlı kasanın sis far yuvalarına ve hemen yanındaki ızgara yuvalarına bakın. Birbirine ters pozisyondalar. Makyajsız kasada ise bu yuvalar birbirleriyle uyum içinde. Bu da makyajsız kasanın, önden görüntüsünü daha iyi kılıyor bence.

Arka stopda led olsa tabiki daha güzel olurdu ama yine de makyajlı kasanın arka farları daha hoş duruyor be :) Gri hariç her renk ile çok uyumlu görünüyor :)

İç dizaynda ise devir ve hız göstergesinin beyazlaşması harika olmuş. Hayran kaldım. Süper bir atmosfer. Honda civic kadar olmasa da onun yarattığı ambiyansı hissediyor insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2011, 08:46:33 »
Çok güzel bi paylaşım. Ben hiç benzin deposundan ses duymadım ancak içeriye ilk zamankinden daha fazla es geldiğini düşünüyorum.Bu arada corolla zamlandı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2011, 08:50:12 »
O ses her araçta var sadece araç fullendiği zaman o ses çıkmakta bence güzel bir ses araç benim depom full diyor :)
Malesef benim şirket aracında yok. Her bitişte fullenmesine rağmen:))))
Duyduğumdan değil zaten, bu forumda çok yazıldı depo çalkalama sesi, onun için yazmıştım...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı