Gönderen Konu: Xenon Bağlama  (Okunma sayısı 7189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
Xenon Bağlama
« : Nisan 08, 2011, 22:32:20 »
İyi akşamlar arkadaşlar abiler

bugun xenon aldım mtec eve geldim bağladım çalışmıyor tık yok nedendir acaba kafayı taktım zaten ostimden aldım evde uzak ne yapmalıyım...

Toyota Club Türkiye

Xenon Bağlama
« : Nisan 08, 2011, 22:32:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenon Bağlama
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2011, 22:40:27 »
kardeşim hayırlı olsun, hangi seriyi(silver-gold) kaça aldın.bende düşünüyorum ama karar veremedim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2011, 22:41:59 »
silver 180 e aldım abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2011, 22:44:40 »
kelvin kaç? xenon hakkında çok bilgim yok sadece teorik olarak bağlamasını biliyorum.bağlantıları doğru yaptığından eminmisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2011, 22:53:39 »
kelvin kaç? xenon hakkında çok bilgim yok sadece teorik olarak bağlamasını biliyorum.bağlantıları doğru yaptığından eminmisin.

Aykut hocam xenon na kafayı takmış durumundasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2011, 22:58:13 »
Aykut hocam xenon na kafayı takmış durumundasın
alacağım kesin ancak karar vermiş değilim ya mtec ya philips olacak.çok para bağlamıyayım mtec silver serisi 6000k alayım geçeyim diyorum bir yandan da olmuşken daha iyisi olsun verip 360 tl philips alayım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2011, 23:04:54 »
alacağım kesin ancak karar vermiş değilim ya mtec ya philips olacak.çok para bağlamıyayım mtec silver serisi 6000k alayım geçeyim diyorum bir yandan da olmuşken daha iyisi olsun verip 360 tl philips alayım diyorum.
kesinlikle philips alderim

Ben eski aracım yarise 500tl verip cylon marka xenon almıştım aracı satarken hiç bir işime yaramadı satamadım öylesine gitti ,demek istediğim şu aracın üstündeki orijinal farlar mercekli kaliteli far sistemi var beyaz olmuş sarı olmuş hiç bir önemi yok ,boşa masraf diye düşünüyorum ama imkan meselesi tabiki ,,,,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2011, 23:07:48 »
Aykut abi halen kararsızmısın ya .

Sana tavsiyem öyle çok para verme mtec silver serisi tak ardından far ayarı yapan biryerde far ayarını yaptır üstünede bir çay iç ondan sonrası aracını zevkle kullanabilirsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2011, 23:08:35 »
kesinlikle philips alderim

Ben eski aracım yarise 500tl verip cylon marka xenon almıştım aracı satarken hiç bir işime yaramadı satamadım öylesine gitti ,demek istediğim şu aracın üstündeki orijinal farlar mercekli kaliteli far sistemi var beyaz olmuş sarı olmuş hiç bir önemi yok ,boşa masraf diye düşünüyorum ama imkan meselesi tabiki ,,,,,,
bu nedenden dolayı zaten mtec daha ağır basıyor ama bakalım toptancıdan fiyat bekliyorum.cazip fiyat gelirse philips alabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2011, 23:10:49 »
Aykut abi halen kararsızmısın ya .

Sana tavsiyem öyle çok para verme mtec silver serisi tak ardından far ayarı yapan biryerde far ayarını yaptır üstünede bir çay iç ondan sonrası aracını zevkle kullanabilirsin .

sanırım öyle de olacak.dediğim gibi bir arkadaşın tanıdığı toptancıdan fiyat almasını bekliyorum.ona göre karar vericem.zaten mtec i daha evvelki konuşmalarımızdaki tavsiyelerin üzerine düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2011, 23:36:47 »
sanırım öyle de olacak.dediğim gibi bir arkadaşın tanıdığı toptancıdan fiyat almasını bekliyorum.ona göre karar vericem.zaten mtec i daha evvelki konuşmalarımızdaki tavsiyelerin üzerine düşünüyorum.
Aykut abi 200 tl den fazla verme 200 tl ye hatta 150 tl ye bile uzun süre kullanabileceğin xenonlar var ama aralarında en iyisi mtech silver serisi kalıyor bu birazda bu işe nekadar bütçe ayırdığına bağlı ama 200 tl nin üzerinde vereceğin para bence boşa bak ben 2009 da 450 tl ye park sensörüyle birlikte servise taktırmıştım şimdiki aklım olsa hiç düşünmeden mtec silver serisini takardım bir arkadaşımda aynı dönemde puntosuna 250 tl ye dışarıda taktırdı oda farı h4 aynı markanın 9006 tipi yani benim arabaya uyanı 150 tl idi halen sorunsuz kullanıyor markasıda ztecti yanlış hatırlamıyorsam .

Senden ricam xenon taktırdıktan sonra mutlaka far ayarı yaptır takan sana senin araç mercekli bişe olmaz diyebilir ama inan xenon taktıktan sonra araç far ayarı istiyor zaten her xenon taktıran far ayarı yaptırsaydı insanların kafasında xenon göz alıyor diye bir ön yargı oluşmazdı tabi bazı istisnalarda oluyor çünkü bazı farlara ne yaparsan yap xenon takıldı mı göz alıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2011, 23:42:14 »

bugun xenon aldım mtec eve geldim bağladım çalışmıyor tık yok nedendir acaba kafayı taktım zaten ostimden aldım evde uzak ne yapmalıyım...
Fatih bu arada seni unuttuk ya öncelikle hayırlı olsun ampulleri nasıl bağladığını anlatırsan sana elimden geldiğince yardımcı olabilirim .

Kısaca bağlantı şekli aracın ampul söketini aldığın setin balastına balasttanda çıkan kabloları ampule eksi artı var mı diye soracak olursan ampulde zaten ters bağladın mı söketler uyuşmuyor bu anlattığım 9006 tiipi far için H4 hariç bir çok far böyle eğer ampul tipin h4 ise onun bağlantısı hakkında pek bilgim yok ama yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2011, 23:44:20 »
bugün başka bir yerden aldığım fiyatlar ancak bunları pek düşünmüyorum.(d.c marka 85 tl ,motorlu 145 tl monza marka ,100 tl motorlu 150 tl space marka var, 100 tl motorlu 150 tl notto marka var)mesajı aynen yapıştırdım,marka ve fiyatlara ne diyorsun?ayrıca motorlu diye kasdettiği nedir?
tavsiyeni dinleyip muhakkak far ayarı yaptırıcam,teşekkürederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2011, 23:49:46 »
bugün başka bir yerden aldığım fiyatlar ancak bunları pek düşünmüyorum.(d.c marka 85 tl ,motorlu 145 tl monza marka ,100 tl motorlu 150 tl space marka var, 100 tl motorlu 150 tl notto marka var)mesajı aynen yapıştırdım,marka ve fiyatlara ne diyorsun?ayrıca motorlu diye kasdettiği nedir?
tavsiyeni dinleyip muhakkak far ayarı yaptırıcam,teşekkürederim.
Aykut abi motorlu dediği büyük ihtimal H4 onlar diğerlerine göre biraz pahalı oluyor senin araca onlar olmaz onlar h4 ampul kullanan araçlar için marka olarakta sadece monzayı duydum ve kullanıcılarıda memnun eğer bunların arasında düşünecek olursan monzaya güvenebilirsin tabi mtech kadar dil ama ucuza mal edim diyorsan monzada iyidir yalnız daha öncede dedğim gibi alırken ampul tipinden emin ol yoksa aracına uymaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2011, 23:53:57 »
Aykut abi motorlu dediği büyük ihtimal H4 onlar diğerlerine göre biraz pahalı oluyor senin araca onlar olmaz onlar h4 ampul kullanan araçlar için marka olarakta sadece monzayı duydum ve kullanıcılarıda memnun eğer bunların arasında düşünecek olursan monzaya güvenebilirsin tabi mtech kadar dil ama ucuza mal edim diyorsan monzada iyidir yalnız daha öncede dedğim gibi alırken ampul tipinden emin ol yoksa aracına uymaz .
bende mtec taraftarıyım.adam bu ürün ve fiyatları yollamış danışmak istedim.çok teşekkür ederim.ampul tipi kesinleşti h11.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2011, 23:58:40 »
Rica ederim .

Başka kafana takılan birşey olursa burdan veya özeldende sorabilirsin memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2011, 00:10:58 »
mahmut abi cevaplar için teşekkür ederim bu xenon ters yav soketi ters takınca calısıyor yani tırnak takılcak sekilde takınca calısmıyor ters takınca calısıyor taktım gayet güzel oldu 6000 kelvin aldım...bende daha önce halojen vardı yanyana koyunca beyaz halojen sarı gibi duruyor...bu terslik sorun olur mu acaba tek balast boyle napayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2011, 00:13:52 »

Bağlantın ters.Tam tersini yap çalışacaktır.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2011, 00:18:47 »
murat abi demek istediğin sağdakini sola mı takayım ama sol dakini düzgün bağlayınca calısıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2011, 00:20:22 »
murat abi demek istediğin sağdakini sola mı takayım ama sol dakini düzgün bağlayınca calısıyor

Hayır sağ sol olarak kastetmedim +,- olarak
A AURİS Çıkarım seninle her yola