Elektrikli araçlar için ne düşünüyorsunuz ? Yorumlarınızı bekliyorum...
Artık pek düşünülecek tarafı kalmadı. Yazın seri üretim başlıyor Türkiye'de. Gayet makul seçenekler var. En azından rekabet olması açısından iyi diyorum ben. Asıl iş enerji depolama hücrelerinde ve onların çok yakında hızla gelişeceğini ve ucuzlayacağını düşünüyorum.
aylık akü kirası 170 tl.bence saçma.şirketlere kıyak geçicekler.hususi araç için 2 yıl dan fazla bekleriz gibime geliyor.
Gündüz tarifesi ile 100Km.'de 2,5Tl. lik enerji tükettiği düşünülürse aylı akü kirası makul görülebilir şirket vb. kullanım şartları için. Ayda bir kaç bin Km. yol yapanlar var. Ayrıca bu araçların motorunda hareketli parça ve sarf malzeme pek fazla yok. Dolayısı ile bakım masraflarıda daha düşük olacaktır. Örneğin motor yağı, yağ filtresi, yakıt filtresi.
Peki akaryakıt vergilerinden gelirler olarak düşünülürse devletin bu konuda tavrı ne olabilir?
Bu tur araclarin belli musterileri olur bence.Ozellikle sehir ici kullanimina yonelik alinabilir. En azindan bugunku teknoloji acisindan dusunulunce.
Diger arac satislarini cok etkileyecegini sanmiyorum. Gelir konusundan ziyade cevrenin korunmasina destek olarak arac satis vergilerinde ciddi indirime gidilmeli, hatta ilk 100-150bin satis rakamina ulasincaya kadar (her marka icin) hic vergi alinmamali.
Artık pek düşünülecek tarafı kalmadı. Yazın seri üretim başlıyor Türkiye'de. Gayet makul seçenekler var. En azından rekabet olması açısından iyi diyorum ben. Asıl iş enerji depolama hücrelerinde ve onların çok yakında hızla gelişeceğini ve ucuzlayacağını düşünüyorum.
Hatta şu başlık altında biraz geyiğini bile yaptık geçenlerde
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=29482.0
Aylık akü kirası diye birşey bende duydum ama 170 tl ise ben hiç düşünmem zaten aylık 200 tl den fazla mazot almıyorum 30 tl için cep telefonu gibi ha şarjı bitti bitecek stresine giremem . Ama şehir içinde çalışan şirket araçları için makul olabilir .
Bide şöyle birşey duydum aküyü satın alma şansızın yokmuş illa devletten kiralıcaksınız yani anlıyacağınız elektrikli araçlara vergi yok ama aküsüne kira var sol cebinizden alacağına sağ cebinizden alıyor.