Gönderen Konu: 2011 Corollama navigasyon veya blow-off  (Okunma sayısı 1910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 Corollama navigasyon veya blow-off
« : Nisan 07, 2011, 14:41:11 »
Merhabalar arkadaşlar. 2 aylık olan oğlum corollaya biraz heyecan katmak istiyorum kendimce. İlk olarak aklımda olan halihazırda turbo beslemeli dizel olan aracıma blow-off valve taktırmak. Ancak ne Marmariste Ne de Muğla ili sınırları içinde internetten herhangi bir tuning/modifiyeciye rastlayamadım. Bu tadilatı işinin ehli bir insana yaptırmam gerektiğini düşünüyorum. Bunun dezavantajı olarak garantiden çıkması gözümü korkutuyor. Diğer ihtimal olarak Melih Beyin taktırdığı gibi navigasyon cihazı taktırmak. Ancak fiyat/lüzum eğrisine bakınca o da biraz zor geliyor. Eğer Melih Beyin yaptığı gibi 1000tl ye bitirebilirsem mümkün gözüküyor. Çok yüksek rakamlarda para harcamak istemiyorum. Bundan önceki aracıma 6.000tl civarında harcama yapmıştım, satarken 1.000tl üstüne zor sattım. Bana bu 2 konu üzerine yardım edebilecek, tanıdığı olan arkadaşlar varsa mesajlarınızı bekliyorum.
Saygılar...
imagination is more important then knowledge..

Toyota Club Türkiye

2011 Corollama navigasyon veya blow-off
« : Nisan 07, 2011, 14:41:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corollama navigasyon veya blow-off
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2011, 21:23:42 »
her şeyden önce blow off tan bur sti yada evo daki performasn beklemeyin,ve dediğiniz gibi servisinizle görüşün bu uygula sonrasında aracınız garanti dışı kalmıyor ise size en yakın bu işleri gönül rahatlığı ile yaptırabilceğinz şehir İzmir.

Navigasyon cihazları konusunda pek bir bilgim yok zaten çeşitte çok aynı tip değişik bir çok markanın ürünü var ama blow off la ilgili kesin karar verirseniz izmir ile ilgili size yardımcı olmaya çalışrım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2011, 10:26:33 »
her şeyden önce blow off tan bur sti yada evo daki performasn beklemeyin,ve dediğiniz gibi servisinizle görüşün bu uygula sonrasında aracınız garanti dışı kalmıyor ise size en yakın bu işleri gönül rahatlığı ile yaptırabilceğinz şehir İzmir.

Navigasyon cihazları konusunda pek bir bilgim yok zaten çeşitte çok aynı tip değişik bir çok markanın ürünü var ama blow off la ilgili kesin karar verirseniz izmir ile ilgili size yardımcı olmaya çalışrım.
ilginize teşekkür ederim Mehmet Bey. dediğiniz gibi soruşturayım karar verince mesaj atar sizden yardım isterim.
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2011, 10:50:40 »
Bizim oğlanlar yaşıtmış neredeyse :)) Ben navigasyon işini 220 TL ye Tom Tom alarak çözdüm ve gayet de memnumun. Geri görüş aynasının hemen altına yerleştirdim. İlk önce küçük mü olacak görmekte zorlanırmıyım falan dedim ama korktuğum gibi olmadı gayet güzel.
Sercan Akman /2011 Corolla 1.6 Elegant /İzmir Bergama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2011, 11:05:38 »
Bizim oğlanlar yaşıtmış neredeyse :)) Ben navigasyon işini 220 TL ye Tom Tom alarak çözdüm ve gayet de memnumun. Geri görüş aynasının hemen altına yerleştirdim. İlk önce küçük mü olacak görmekte zorlanırmıyım falan dedim ama korktuğum gibi olmadı gayet güzel.
nasıl yani 220 ye hallettim derken yapıştırma olan navigasyonlardan mı bahsediyorsunuz? ben teybin yerine yerleştirilen 7" ekranlı olanlardan istiyordum :) yapıştırmalılardan takınca geri görüş kamerasını bağlayabiliyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2011, 11:11:46 »
Merhabalar Tunç Bey, linkleri inceledim gayet güzel ve ucuz gibi görünüyor, acaba bunlar gümrükten geçerken ne kadara katlanır? daha doğrusu yurtdışından alışveriş yapma hakkında hiçbir fikrim yok. paypal hesabım var ama... saygılar...
burak selam , tunc  demen  yeterli olur ;)

bunlar  gümrükte takılmaz ,fiyat  olarak  katlanmaz. ilk  linkteki 150 TL ye  gelir kargo dahil .  ikinci linkteki 165TL ye gelir kargo dahil. üçüncü linkteki de  280 TL ye  gelir  kargo dahil.

yurt dısı alış verişler de  300 euro yada  dolar'a ( tam  hatırlayamadım ) kadar  izin  var. ondan sonra da  gümrükçünün  insafına  insiyatifine  kalmış. paypal  hesabın  varmıs, kredi kartında varsa  sorunsuz  olarak 3  hafta da  elinde  olur.

sen  yeterki burda  nasıl nerede  taktırırsın  onu çöz :)

sevgiler...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2011, 11:40:47 »
burak selam , tunc  demen  yeterli olur ;)

bunlar  gümrükte takılmaz ,fiyat  olarak  katlanmaz. ilk  linkteki 150 TL ye  gelir kargo dahil .  ikinci linkteki 165TL ye gelir kargo dahil. üçüncü linkteki de  280 TL ye  gelir  kargo dahil.

yurt dısı alış verişler de  300 euro yada  dolar'a ( tam  hatırlayamadım ) kadar  izin  var. ondan sonra da  gümrükçünün  insafına  insiyatifine  kalmış. paypal  hesabın  varmıs, kredi kartında varsa  sorunsuz  olarak 3  hafta da  elinde  olur.

sen  yeterki burda  nasıl nerede  taktırırsın  onu çöz :)

sevgiler...
teşekkür ederim tunç, gümrük olaylarını biraz araştırmam lazım, mesela ben sipariş verdiğimde marmariste ikamet ediyorum nereye gelir acaba, bu gümrük masraflarını kime vericem vs. gibi daha önce hiç yapmadığımdan baya bi acemiyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2011, 11:49:35 »
teşekkür ederim tunç, gümrük olaylarını biraz araştırmam lazım, mesela ben sipariş verdiğimde marmariste ikamet ediyorum nereye gelir acaba, bu gümrük masraflarını kime vericem vs. gibi daha önce hiç yapmadığımdan baya bi acemiyim...
burak ,  gümrükten  yana  sıkıntı çıkmaz, daha  dün ben  350 TL lik alışveriş yaptım. marmariste  yazdığın adrese  kargon yani ürünün gelir. ebay deki  adresini evinin yada  işyerinin  olarak  yazarsın  istediğin yere gelir... gümrük masrafı  olmucak  bu  ürünü aldıgında dediğim gibi 300 euro yu aştıgında  kargon  gümrüğe  takılır... bununla  ilgili  konularımız  var  arama bar' ından  aratıp daha  detaylı bilgi  alabilirsin. en  kötü  ihtimalle bile  ben sana  yardımcı  olurum bu konuda .. dedim  yaa  burda  takarlar mı olur mu olmazmı onu arastırmakta  fayda var, yoksa BOV  zaten  bizim sorun yok :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2011, 11:51:25 »
burak ,  gümrükten  yana  sıkıntı çıkmaz, daha  dün ben  350 TL lik alışveriş yaptım. marmariste  yazdığın adrese  kargon yani ürünün gelir. ebay deki  adresini evinin yada  işyerinin  olarak  yazarsın  istediğin yere gelir... gümrük masrafı  olmucak  bu  ürünü aldıgında dediğim gibi 300 euro yu aştıgında  kargon  gümrüğe  takılır... bununla  ilgili  konularımız  var  arama bar' ından  aratıp daha  detaylı bilgi  alabilirsin. en  kötü  ihtimalle bile  ben sana  yardımcı  olurum bu konuda .. dedim  yaa  burda  takarlar mı olur mu olmazmı onu arastırmakta  fayda var, yoksa BOV  zaten  bizim sorun yok :)
çok teşekkür ederim yardımların için, ek bilgiye ihtiyacım olursa tekrar seni rahatsız ederim :))