Gönderen Konu: 3,5 mm yay hakkında  (Okunma sayısı 2948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
3,5 mm yay hakkında
« : Nisan 07, 2011, 13:45:58 »
selam  arkadaşlar;

2011 model aurisimde 16 inc toyota spider jant mevcut. (resimde görünen)mevcut yay setini 3,5 mm'lik yay seti ile değiştirsem aracın görünüm ve kullanımı ile ilgili nasıl bir sonuç elde edebilirim. Bunu uygulayan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

3,5 mm yay hakkında
« : Nisan 07, 2011, 13:45:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 3,5 mm yay hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2011, 00:33:26 »
3,5mm değil  35mm veya 3,5cm olur.
görünüm bazı kişilere göre hiç hoş olmasa da genellikle güzel olur.
yol tutuş performansınızda iyileşme olur.Hatta frenlemede bile.
Tabi ki bir taraftan artı olabileceği gibi eksi yön olarak konfordan da taviz vermek zorunda kalırsınız. Marka olarak da eibach vogtland markalarını önerebilirim.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2011, 10:57:26 »
Haklısınız valla yanlış harfe basmışım cm yerine mm yazmışım:) Bilgiler içi teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2011, 02:38:37 »
koni apex  sporco basacaksan bunlara gerek yok koni colin over bendevar bunların hepsini denedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2011, 23:33:04 »
merhaba. Bir arkadaşım 2010 corollasına eibach marka yay taktırdı. görünüm olarak mükemmel. yol tutuşu artırdı. fakat konfor biraz düştü. servis müdürü bir arkadasım ile bu konuyu konustum ve bana taktırmamın hiçbir zararı olmadığını aksine yol tutuşunun artacağını söyledi. fakat konforun az da olsa düşeceğini de ekledi. bunun üzerine ben de eibach marka yay aldım. ama henuz taktırmadım.
TOYOTAM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2011, 02:26:29 »
aha işte o eibach 35mm den bende aldım 5 ay önce ama hala taktıramadım lanet olsun her ay başka bir süprizle karşılaşıyorum :D
yaz geldi düğünlerde başladı bizim yayları 2 yıl içerisinde takabilisem barii :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2011, 08:16:55 »
  Çorlu'da 2008 sanırım, Corolla olması lazım, koyu renk, bizim Sticker'a sahip, eminim karşılaşırsınız. :)
 Auris bence yayı hem istiyor hemde gerçekten farklı gösteriyor aracı. Tabi aracın üstünde olunca. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2011, 15:48:34 »
benim araçta fabrikasyon çıkışlı spor yay ve süspansiyon var. markası nedir bilmiyorum.yolarına güveniyorsan taktır. bozuk yüzeyli asfaltlarda konfor düşüyor. ama yolların, tabiri caizse kaymak gibi, güzel olduğu yerlerde çok güvenli bir yol tutuş sergiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2011, 15:02:18 »
Haftasonu Amasradaydım ve yolların bir kısmında çalışm vardı. Araçta 4 yetişkin ve bir çokcuk vardı, böyle olmasına rağmen bikaç kez arabnın altını vurdum. Hal böle olunca, hakkaten yeni yay setini iyice düşünmeden bi çılgınlık yapmamakta yarar var. Hele benim araç 1.33 auris. Bunlarda altta koruma da yok. Anlayacağınız işimiz zor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2011, 14:31:00 »
Haftasonu Amasradaydım ve yolların bir kısmında çalışm vardı. Araçta 4 yetişkin ve bir çokcuk vardı, böyle olmasına rağmen bikaç kez arabnın altını vurdum. Hal böle olunca, hakkaten yeni yay setini iyice düşünmeden bi çılgınlık yapmamakta yarar var. Hele benim araç 1.33 auris. Bunlarda altta koruma da yok. Anlayacağınız işimiz zor:)

Abi aurisi bilmem ama corolla 2005 i diyarbakır kulp  lice yolunda kaç defa altına ufak kaya parçaları deyebileceğim tarzda taşlar girdi ve aracı resmen yerden kaldırıyor hissediyoruz araç dolu hemde ama her seferinde sanayiye gidip bakıyorum altında tık yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2011, 13:48:54 »
arkadaşlar araçlarınızın yaylarıyla ugraşmayın yapacagınız şey aracınızı düşürmk istyrsanız ve ucuz yollu bışey olsun ve orjınallıgı nı bozmak istemıyrsanız yapacagınız aracınızın amartsörlerini söktürüp amartsör tabaklarını aşagıya aldırmak
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2012, 21:40:54 »
aracım 2005 corolla hb 17 inc jant ve 3.5mm maxtrac yay takılı aşırı derecede bi konfor kaybım olmadı yollarımızda saolsun ne çok ii nede çok kötü :)