Gönderen Konu: 1.4 D4D araçlarda DPF dizel parçacık filtresi var mı?  (Okunma sayısı 19127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2007 ve sonrası 1.4 D4D araçlarımızda  dizel partikül filtresi var mı, bilen var mı arkadaşlar?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 D4D araçlarda DPF dizel parçacık filtresi var mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2011, 01:49:16 »
Sanırım anlatmama gerek yok.Bu sorunuzu cevaplayacaktır. :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=23150.0
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2011, 18:00:00 »
Buradaki yazılardan bizim modelimiz araçlarda olup olmadığı çıkmıyor, bizim araçlar Euro4. Kullanma kitapçığı ve  konsol gösterge üzerinde de bu konuda bir bilgi ve uyarı ışığı yok. Bu takılıysa genelde , bu filtre yarıya dolunca , bir uyarı ışığı çıkıp bu artıkları  yakma yoluna gidiliyor ( sanırım transporter daki durum bu , biraz süreli uzun yol yapmak gerekiyor) .

Kaputa açıp baktığımda , egzost manifold tarafı arka tarafta kaldığından açık gözükmüyor ,  gözle kontrol da edemedim. Şirkete mesaj attım bakalım yanıt gelecek mi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2011, 15:41:58 »
Bugün servise gittim , bu arada "egzostta" diye belirterek dizel partikül filtresinin olup olmadığını servis danışmanı arkadaşa sordum . " Tüm araçlarımızda katalitik konvertör var..." diye devam edince bunun farklı bir şey olduğunu söyleyip içeriye sormasını rica ettim. Gelen cevap, Rav4 dışında bunun araçlarda olmadığı şeklindeydi.

Bunu da öğrenmiş olduk , ama servis danışmanları yeterince eğitilmiyor galiba, dizeller konusunda fazla bilgili değil gibi geldi bana.. Tüm araçlarında 3 tane susturucu olduğunu da söylemişdi.. Daha fazla bir şey söylemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2011, 19:10:33 »
Bugün servise gittim , bu arada "egzostta" diye belirterek dizel partikül filtresinin olup olmadığını servis danışmanı arkadaşa sordum . " Tüm araçlarımızda katalitik konvertör var..." diye devam edince bunun farklı bir şey olduğunu söyleyip içeriye sormasını rica ettim. Gelen cevap, Rav4 dışında bunun araçlarda olmadığı şeklindeydi.

Bunu da öğrenmiş olduk , ama servis danışmanları yeterince eğitilmiyor galiba, dizeller konusunda fazla bilgili değil gibi geldi bana.. Tüm araçlarında 3 tane susturucu olduğunu da söylemişdi.. Daha fazla bir şey söylemedim.
Malesef bu konuda ben de katılıyorum. Kalite şart ancak çalışma şartları da kesinlikle iyileşmeli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2011, 20:59:01 »
bildiğim kadarıyla toyotanın binek hiç bir aracında yok ama yeni nesil euro 5 motorlarda zorunlu hale getirildi,katalitik konvektör le çok karıştırılan bir parça ama iç içe bulunan farklı parçalar, bakım aralığı da normal bir katalitik e göre daha uzun bazı firmalar 180,000 km bakım aralığı sunuyor bu parça için.

BMW - PSA grubunun en büyük yatırımlarından birisi olan Bluemotion teknolojinin temel ayaklarında birisidir bu parça,temizlenebilir yapıda olmasıda çok büyük bir avantaj,özel bir cihaz ve sıvılarla temizliği yapılabiliyor.ama ülkemizde belli başlı modellerde vardı sadece,bu gun hızla yayılıyor yakında bu cihazları umarım ülkemizde de görebiliriz.Yoksa maliyeti çok ama çok yüksek olan bir parça.