Gönderen Konu: AE101 BASKI BALATA SONRASI BAŞLAYAN SES ?  (Okunma sayısı 2082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
AE101 BASKI BALATA SONRASI BAŞLAYAN SES ?
« : Nisan 06, 2011, 16:51:11 »
Arkadaşlar geçen cumartesi arabamın baskı balata bilya ve arka motor takozunu degiştirdim. Debriyaj setinin orjinalini aldım .iş bitti volan felan da tornalattım araba şıkır şıkır oldu .Eve dönüş yoluna çıktıgımda 60 km ile 70 km hız arasında vites veya boşta fark etmeksizin bir ses başlıyor defransiye sesine benziyor ama degil çok şiddetli bile sayılmaz ama beni rahatsız ediyor.Ustaya iş çıkışı geri götürdüm abi bu ses bu arabada yoktu dedim yok abi bu normal bu ses gelir diyo ya usta 13 yıldır kullandıgımız araba böyle bir ses yoktu bu arabada diyorum yok arkadaş ne dediysem nafile ustada yabancı sayılmaz en son bizim usta başka yere göster eger işçilik hatasıysa ya getir ben düzeltecem yada parasını ödeyecem dedi.Şimdide işten izin alıp gösteremiyorum .Tlefonla aradıgım birkaç servislerden her biri farklı birşey söyledi kimi bir sac parçasından bahsetti kimi ise kulakta kasıntı vardır diyo .Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

AE101 BASKI BALATA SONRASI BAŞLAYAN SES ?
« : Nisan 06, 2011, 16:51:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
Ynt: AE101 BASKI BALATA SONRASI BAŞLAYAN SES ?
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2011, 09:30:40 »
konuyu silmenizi rica ediyorum .Anladıgım kadarıyla konu hakkında bir yorumu olan yok .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2011, 16:09:29 »
Bende yaptırdım.. Yaptırdıktan sonra arada bir rampada kalkarken bi ses geliyor kalkış anında çözemedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2011, 23:45:14 »
Yeni dörtnal toyota servisinden sadık usta ile görüştüm .yarın iş çıkışı getir bakalım dedi.bu arada ilk kalkışta bir müddet yapar dedi onu bana sordu bende ilk kalkışta herhangi bir ses yok benim ses 60 da başlıyor 70 kadar ondan sonra kesiliyor.boşa atınca da geliyor anlama veremedim .İnşallah basit bir sorundur.
400 tl para harcadım birde olmayan ses sahibi oldum o zoruma gidiyor.zaten sadık usta sorunu bulup kessin yaptırdıgım yere gidip bin bakalım ses geliyormuymuş diyecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2011, 23:57:40 »
Bence aks kollarının defransiyele giren kısımda sorun olabilir veya şanzıman yağı eksik olabilir bir de yeni motor takozu ve şanzumandaki motor takozunun bağlantılarında da olabilir düşüncesindeyim.
Yücel bir de bu forumda artık AE101 ler için yorum bekleme eskilerden kimler kaldı ki 2011 Corolla aldım diye bir başlık açsaydın cevapları görsen. İnşallah sorunun bir an önce çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2011, 19:53:10 »
+1 Katılıyorum...
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2011, 18:32:12 »
Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar belliki biryerlerde bir sorun var orası kesin .Şimdi ben buray şöyle böyle işte neden kimse ilglilenmiyor diye birşeyler yazsam inanın kırık kişi savunmaya geçer ilk lafları sizin arızanızı bilmek zorundamıyız veya herkes sizinle ilgilenmek zorun da mı tarzında bir sürü birşeyler derle o yüzden bende artık pek önemsemiyoru sadece bu 93-97 arası corolla diye bir başlık var orada paylaşıyorum herşeyi sizede tavsiye ederim bizim takaları o konu başlıgına sıkıştırmışlar yakında beliki eski araç sahibiyiz diye kaydımızı bile silerler.