Gönderen Konu: Önden gelen tıkırtılar  (Okunma sayısı 5075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Önden gelen tıkırtılar
« : Nisan 02, 2011, 23:58:11 »
selam! toyota ayrıcalığının müşerrifi,seçkin sürücü arkadaşlar
ben hem toyotada hemde bu sitede yeniyim sürçü lisanım olursa affola bende bundan yaklaşık 1 yıl önce aranıza 1993 model 1.3 motor 184000 km bir toyota corolla ile aranıza katıldım toyotanın ayrıcalığını sizler benden daha iyi bilirsiniz bende anlatamayacağım kadar çok memnunum arabamdan
yanlız benim sorunum aracım asfalt ve düz stabilize yollarda normal seyrederken hafif kasisli bile olsa bozuk satıhlarda önden acayip takırtılar geliyor ustaya götürdüm sol ön amörtisörden dedi ama değiştirmeye gerek görmedi bende başka bir ustaya gittim oda rot mili ve rotili değiştirdi ses yine kesilmedi ve pedalların altında bir sıkma yaptı daha fazla sıkamam deyip bıraktı ama ses yine aynı ve bu ses beni çok rahatsız ediyor bu sesin nedenini bilen biri varsa yardımcı olsun lüfennn...
zor günümde katkısı olmayanın iyi günümde hissesi yoktur...

Toyota Club Türkiye

Önden gelen tıkırtılar
« : Nisan 02, 2011, 23:58:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Önden gelen tıkırtılar
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2011, 22:28:40 »
zaten o tıkırtılarda olmasa süper olacak ama bende de  var konsoldanmış yazın servis sökecek bakalım inşallah halledebilirler
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2011, 16:18:59 »
bir toyota ustası önerdiler gittim direksiyon kutusundan dedi değişmesi lazımmış kararsızım. birde servislerde bu parça pahalıymış 1,300 tl. başka üreten firmalarda varmış iki yıl garanti veriyor sizce yeterlimi ne yapayım değiştireyimmi...saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2011, 19:23:35 »
Valla sizin kasada  bozuluyor direksiyon kuutusu.Yağlı sistem.İçindeki burçlar boşlu yapıyormı.Antepte bir arkadaşım için sordum onunki de 1,3 96 model 150 tl demişlerdi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2011, 20:31:37 »
bir toyota ustası önerdiler gittim direksiyon kutusundan dedi değişmesi lazımmış kararsızım. birde servislerde bu parça pahalıymış 1,300 tl. başka üreten firmalarda varmış iki yıl garanti veriyor sizce yeterlimi ne yapayım değiştireyimmi...saygılar

Arkadaşım arızayı tam tespit ettir.Tuncay Beyle irtibata geç 150 TL makul bir fiyat.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2011, 20:41:27 »
Murat abi ben ticaretini falan yapmıyorum.Bİr arkadaşım sordu bende antepte aracın baskı balatasını değiştiren ustaya sordum.O yılını motorunu direksiyonun hidrolik olup olmadıgını sordu ..Sanırım suriyeden getiriyorlarmış ..Onun haricinde başka bir bilgim yok bunu belirtmek istedim :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2011, 21:19:35 »
Tucay kardeşim canım yanlış anladın.servis 1300 demiş parça nerde ucuzsa kim ucuza bulabilirse o arkadaşla irtibata geçmek bir arkadaşlık bir kardeşliktir.
Formun bu güzelliği var.Far sorun ile ilgili çözüm önerilerimi takip etmişsindir.En ucuz nerden alınır nasıl sorun giderilir anlatmaya çalıştım.Gerisi kullanıcısına kalmış bir şey.
Sakın yanlış anlama.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2011, 10:42:07 »
arkadaşım önden bozuk yolda düşük hızda giderken gelen bir sesse gelen sen. ön z rotlardandır. her ustaya her zaman guvenme baktır z rotlara. bırkac ustaya. dıreksıyonu duruken saga sola hızlı salladıgında gelen bır ses varsa dıreksıyon kutusundandır.
her ustaya guvenıp arabayı kurcalatma hatasına dusme. yoksa o aptallar sattırrılar adama efsaneyi. bu dedıklerımı kontrol ettır ve sonra dıger ıslere bak.
direksiyon kutusundan ses gelme ıhtımalı yuksektır. ama bence z rottandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2011, 15:46:53 »
erkan arkadaşım bende direksiyon kutusu sorunu vardı çıkma aldım ondan sonra dediğin sesler gelmeye başladı,direksiyon kutusu milleri var büyük ihtimal ordan ,benim ustamın biri direksiyonda diğeride amatsörde dedi , ama büyük ihtimalle kutudan , sıfırı 550 tl civarı, gidipte servise o kadar para verme , çıkmasınıda tavsiye etmem çünkü 250 tl gitti benim. dediğim gibi ben kutuyu değiştirdim ses gelmeye başladı.
corollagl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2011, 21:38:51 »
arkaadaşım sana garip gelecek ama önce fren balatalarını sök ve fren balatalarının arkasındaki yaylı tırnağı ve balataların oturduğu yerdeki klipsleri biraz daha sıkacak şekilde daralt balataları tekrar tak .umarım faydalı olur.aynı şikayetler bendede vardı bu şekilde hallettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vatanım Gardaş Vatanım
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2011, 16:09:54 »
Dostum ilk olarak ön ve arka şanzıman takozlarını mutlaka kontrol ettir serviste fiatı 90 tl yan sanyi 45 tl ama sen orjinal parçayı taktır,bende de aynı sorun var servis bile baktı bulamadı benim arıza şanzıman takozoundan çıktı...
Bir insanın benimdir dediği iki toprağı
vardır;
Biri doğduğu topraktır,diğeri mezarıdır...

Bu vatan benim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2011, 18:56:32 »
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar çok sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2011, 16:24:33 »
arkadaşım benim toyotadanda sağ önde düz yolda giderken küçük bir bozuk yol olsa çan çan diye bir ses geliyor. geçen ustaya gittim baya baktı ilk başta anlayamadı sonra başka bir ustayla baktılar zrot da sorun var dediler pazartesi yada salı günü gel değiştirelim dediler.fazla pahalı birşey değilmiş bakalım ses kesilecekmi.
yabaki entel baki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2011, 19:31:04 »
Erhan yol yakınken sat kurtul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2011, 23:36:51 »
G.antepte murat 131'i götür sana toyota olarak geri verirler Türkiye'nin Çin'i G.antep. Buradan ne araç ne de parça alınır otomobil konusunda uzak durulması gereken bir şehir. Ama yemek, gelenek ve görenek konusunda 1 numara uğramadan geçmeyin tekrar söylüyorum araba ve parça almayı sakın düşünmeyin yanarsınız.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2011, 21:06:44 »
arkadaşlar bu gün (12,07,2011)aracımı muyene ettirdim sonuç ne tahmin edebiliyormusunuz?...
aracım 5 dkk sonra geri teslim edilirken muayene eden memur bey bana arabanı satıyormusun diye sordu...
ben hayırdır deyince
--taş gibi araba maşallah dedi...
sevgilerimle