Gönderen Konu: Hayat (H) onda falan değil...  (Okunma sayısı 4916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Hayat (H) onda falan değil...
« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2011, 11:45:22 »

Pişman oldum  sanki Ahmedim ama iş işten geçti :)

boşver sağlık olsun
Allah daha büyük pişmanlıklar verrmesin...
gecenlerde bi kardeşime aldık 98 civic aldığı günden bikaç gün sonra o da hararet yükselme sorunuyla karşılaştı !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2011, 11:45:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 06, 2011, 14:55:52 »
Valla Samedim bende satsam o kasa civic alırım ama şans işi işte kötüleyemem civici ama sana denk gelmiş :( Tabi senin giden arabaya ayrıca pişmanlık duyulur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 06, 2011, 15:01:51 »
samet geçmiş olsun. ama mutlaka servise uğra  fiat uygun gelmesse en azından arızaya teşhis konmuş olur.
ama ben derim ki istersen bi de lastik havalarına baktır...  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 06, 2011, 16:12:27 »
samet geçmiş olsun. ama mutlaka servise uğra  fiat uygun gelmesse en azından arızaya teşhis konmuş olur.
ama ben derim ki istersen bi de lastik havalarına baktır...  :)

Evet evet onlarada bi baktırayım bitek o kaldı belki ondandır :D Az önce termostat değişti ve sonuç aynı delirmek üzereyimmm :lol:
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 06, 2011, 16:17:52 »
boşver sağlık olsun
Allah daha büyük pişmanlıklar verrmesin...
gecenlerde bi kardeşime aldık 98 civic aldığı günden bikaç gün sonra o da hararet yükselme sorunuyla karşılaştı !

Öyle tabiki abi sonuçta hondaya mal etmemek lazım herkes biniyor sıkıntı yok sanırım benim şanssızlığım.Ben inanıyorum ki atlanılan küçük ama önemli bir detay var çünkü bütün veriler normal yola çıkıyorum hiç bişey yok usta saatlerce zorluyor arabayı hiç bişey yok arabayı alıyorum evime geliyorum bende hararet yapıyor sanırım bana garezi var. :) Yarın izmite gideceğim tekrar LPG iptal edilecek ve öyle deneyeceğiz umarım bundandır çünkü geriye silindir kapağı (ustaların hepsinin dediği contada sıkıntı yani yanmamış) ve Lpg kaldı.Yarın inşallah çözülürde rahat ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 06, 2011, 16:28:12 »
hadi bakalım inşallah en kısa zamanda sonuca varırsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 06, 2011, 16:42:01 »
Valla bizim şirketin Hondaları en kötü şartlarda 200.000 kmyi devirdi tık yok. (LPG yok ve full servis bakımlı) Honda VTEC motor LPG'ye çok da uygun olmayabilir, zira tüm sıkıntılarınız LPG'den kaynaklı. Bence halen Honda Hayat Onda:))))) Japon o motoru LPG'ye göre imal etseydi emin olun tık sorun olmazdı:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 06, 2011, 17:43:05 »
Geçmiş olsun demek istiyorum, çünkü ustaların eline kalmışsınız deneme yanılma yoluyla parça değişerek bulmaya çalışmışlar anlattıınız kadarıyla, aklı selim birisine gidip arıza tespiti yapılması daha iyi olur kanımca, kolay gelsin şimdiden. Hararet müşürü / sensörlerine dikkat !
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 06, 2011, 18:19:32 »
Arkadaşım şu tarif ettigin problemin aynısını mpi motorlu tipo da yaşamıştık. Sorun orda mı burda mı derken sorun üst kapaktan çıktı. Olay şöyle oluyordu. Araç su eksiltip anında hararet yapıyordu. su kaçağı mümkün degil görünmüyordu. bütün soğutma boruları değişti müşür felan, bana mısın demedi araç. Enson yeniden üst kapağa bakıldı, gözle görülemeyen kılcal bir çatlak çıktı kapakta. Motor suyu buradan kaçırıyor araç direk hararet yaptığı içinde sızıntı buharlaşma yolu ile iz bırakmıyordu. Enson üst kapağın 400 tl ye cıkmasını bulduk araç düzeldi. Bence üst kapağı söktürüp iyice bir incelesinler derim. Ama illa oradan olacak diye bir şart yok, garanti veremiyorum. Sadece başımıza gelen bir olayı paylaştım umarım yardımcı olabilmişimdir.
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 06, 2011, 19:40:47 »
aynı sorunu bende yaşadım ama 2000 civic le yazın türkiye turuna çıktıığmda araba yokuş gördümü harret yükseliyor.Kayseri Honda'ya götürdüm.Arabanın termostatını değştirelim 3 gün sonra gelir dediler.Tamam dedik.Arkadaşın evinde ıstarahat ettik.Taktılar çıktım yola Çorum'a doğru 100 km sonra aynı sorun.Telefonla kayseri'yi aradım.Motor ustası silindir kapak contasının yanmış olabileceğinden bahsetti.Geir geriye arabayı dedi.Bende çok zor dedim.Sorunun contadan olmadığını ısrarla anlatmaya çalışım ama o usya ya! Sözümü dinlemedi.Çorum Honda'ya götürdüm.Onlarda silindir kapak contası dediler.Ben yine olamaz yanık olsa düz yoldada yapması gerekir dedim.O şekilde idare ederek denizli'ye döndüm.Denizli'de sanayide ustama götürdüğümde gevrek gevrek güldü.Sorunun :

1-Radyatör
2- Egsoz
3- Siboplar aşırı gevşek yada sıkı dedi.

Sonuç mu : Radyatörün peteklerinde yamulmalar olduğunu bununda sebebinin yıkamacının çok yakından tazyikli su tutmasının sebep olduğunu anladık.Radyatör suyunu temizledik.Tekrar antifiriz koyduk.Yaklaşık 8 aydır hiç bir sorun  yok.Denizli-Antalya yolundaki Cankurtaran rampasını bilenler bilir.O yolda bile sıkıntı yok.

Netice :
Kayseri yada çorum'daki servise güvensem.Motor boşu boşuna açılacak.4 kişilik ailemle beraber 1 hafta oralarda rezil olmam da cabası.Sorun da çözülemeyecek.
Bu konularda artık servise de güvenmeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 07, 2011, 09:47:43 »
aynı sorunu bende yaşadım ama 2000 civic le yazın türkiye turuna çıktıığmda araba yokuş gördümü harret yükseliyor.Kayseri Honda'ya götürdüm.Arabanın termostatını değştirelim 3 gün sonra gelir dediler.Tamam dedik.Arkadaşın evinde ıstarahat ettik.Taktılar çıktım yola Çorum'a doğru 100 km sonra aynı sorun.Telefonla kayseri'yi aradım.Motor ustası silindir kapak contasının yanmış olabileceğinden bahsetti.Geir geriye arabayı dedi.Bende çok zor dedim.Sorunun contadan olmadığını ısrarla anlatmaya çalışım ama o usya ya! Sözümü dinlemedi.Çorum Honda'ya götürdüm.Onlarda silindir kapak contası dediler.Ben yine olamaz yanık olsa düz yoldada yapması gerekir dedim.O şekilde idare ederek denizli'ye döndüm.Denizli'de sanayide ustama götürdüğümde gevrek gevrek güldü.Sorunun :

1-Radyatör
2- Egsoz
3- Siboplar aşırı gevşek yada sıkı dedi.

Sonuç mu : Radyatörün peteklerinde yamulmalar olduğunu bununda sebebinin yıkamacının çok yakından tazyikli su tutmasının sebep olduğunu anladık.Radyatör suyunu temizledik.Tekrar antifiriz koyduk.Yaklaşık 8 aydır hiç bir sorun  yok.Denizli-Antalya yolundaki Cankurtaran rampasını bilenler bilir.O yolda bile sıkıntı yok.

Netice :
Kayseri yada çorum'daki servise güvensem.Motor boşu boşuna açılacak.4 kişilik ailemle beraber 1 hafta oralarda rezil olmam da cabası.Sorun da çözülemeyecek.
Bu konularda artık servise de güvenmeyeceğim.
Radyatörü değiştirdik zaten ilk olarak onda çatlak var diye değiştirdik daha sonra kapaktan dediler 5 kez radyatör kapağını değiştirdim.Sonra termostatdan dediler onuda değiştik bi ara devirdaim dediler ama allahtan söktürüp baktırdım boşa aldırmayın bana diye sağlam çıktı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 07, 2011, 10:09:12 »
Şuan aynı sıkıntılar devam ediyormu ? Arızasının ne olduğunu merak ettim ve çözümüde bir çok insana fayda sağlayabilir.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 07, 2011, 10:40:21 »
Şuanda izmite gidiyorum inşallah sorunu bulurlar dua edin bana:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 07, 2011, 10:52:45 »
Şuanda izmite gidiyorum inşallah sorunu bulurlar dua edin bana:)

Hadi hayırlısı,Allahın izniyle olur sen canını sıkma ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 07, 2011, 15:27:49 »
Benim yukarıda anlattıklarımdan özet çıkaracak olursak.Yetkili Servis diye güveniyoruz.Sanayide ne olduğunu bilmediğimiz kişilere emanet etmektense eğitimini almış kişilere aracımızı teslim ederiz diye düşünüyoruz.öyle değilmiş meğer sanayideki ustam işi kolayca çözdü.Usta diye gidiyoruz ama deneye deneye bulmaya çalışıyorlar arızayı.
Yukarıda sanayideki usta diyorum ama bu usta otomatik şanzıman konusunda denizli'de uzman,yıllarca arabistan'da çalışmış.Türkiye'ye dönünce yetkili serviste çalışmaya devam etmiş.Servisteki alavere dalaverelerden bıkıp kendi dükkanını açmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #35 : Nisan 07, 2011, 15:40:11 »
umarım honda uzuner lere götürmezsin baya kabarık bir fatura çıkarırlar...
imagination is more important then knowledge..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 08, 2011, 14:45:46 »
Son olarak degil böyle durumlarda ilk bakilacak yerler termostat ve LPG varsa da baglantilari.
Sizin ustalarin paraya ihtiyaci var galiba.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 11, 2011, 09:41:31 »
Aracı uzunere teslim ettik perşembe günü işlerinin yoğun olduğundan dolayı salı gününe teslim edeceklerini söylediler.Araçtaki soru ise Lpg yanlış bağlantısı ve T borularının tam sıkılmamasından dolayı Hararet.Sonuç: Conta '''.Evet aracım conta yakmış durumda.Cuma günü bana RADYATÖRÜ(200 TL)+TERMOSTATI(30 TL)+YAĞ VE YAĞ FİLTRESİ (70 TL)+3 TANE RADYATÖR KAPAĞI(75 TL)+ İŞÇİLİK VE HARCADIĞIM YOL PARASI(170 TL)'na mal olan ustaya gittim ve aracın radyatöründe herhangi bir kaçak olmadığını ve sorunun başka bi yerden kaynaklandığını söylediğimde ve bana boşu bşuna radyatör başta olmak üzere masraf çıkarttığını yüzüne vurduğumda adamın tepkisi 'hayırlı olsun' oldu ve o anda bütün sinirimle ağzımı açtım fakat adam oralı bile olmadı daha kötüsü olmasın diye dayım alıp götürdü beni ordan.Sonuç olarak 545 tl sadece bu ustanın zararına uğradım bunun sebebi ise yıllardır tanıdığım bu adamın yaptğıdır.Benden örnek alın ve ne olursa olsun gözünüzle görmedikçe, anlayacağınız türdeki değişecek parçaları görün ve değiştirin.Ben radyatör delik dedğinde kontrol ettirelim öyle alalım dememe rağmen ısrarla kaçak burda dediği için değiştirdim ve bir kuşku üzerine radyatörür oradan alıp kontrol ettirdiğimde radyatörde hiç bir sorun olmadığını gözümle gördüm ve salaklığıma doyamıyorum.Bakalım aracı yarın teslim alacağız herşeyin hayırlısı olsun.Mutlu,huzurlu,sorunsuz bir gün geçirmeniz dileğiyle hepinizi selamlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 11, 2011, 09:47:08 »
Geçmiş olsun...Demek ki neymiş, sorun japonlarda veya hayat onda Honda da değil sanayideki sevgili ustadaymış:))))) Sağlık olsun...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 11, 2011, 09:52:04 »
Geçmiş olsun...Demek ki neymiş, sorun japonlarda veya hayat onda Honda da değil sanayideki sevgili ustadaymış:))))) Sağlık olsun...
Umut abi konu başlığına bakma ilk yazımdada göreceksin ki japon araçlarını ve hondayı kötülemediğimi göreceksin ;)