Gönderen Konu: Test Amaçlı Araç Değiş-Tokuşu  (Okunma sayısı 1477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
Test Amaçlı Araç Değiş-Tokuşu
« : Nisan 05, 2011, 15:37:44 »
ne zamandır aklımda olan bir konuydu bu. arabayı aldıktan sonra düşündüm ki aynı model birkaç farklı araba kullanırsam aracımda sorun olup olmadığını, veya sorun olduğunu düşündüğüm şeylerin gerçekten sorun olup olmadığını anlamam çok daha kolay olur ve diğer araç sahipleriyle yazarak anlatmakta zorlandığımız konuları rahatça konuşabiliriz.

kendimden örnek vermek gerekirse ben mesela aracın performansı normal mi değil mi merak ediyorum gerçekten. ikinci el aldığım için aracın geçmişi çokta net değil ve DYNO sonuçları iyi çıkmış olsa bile hala daha bi şüphe var :) ya da frenlerde sürtünme gibi bişey hissediyorum mesela bu normal mi? veya lastik markasının sese etkisi ne kadar oluyor? veya direksiyon aslında daha mı yumuşak?

özet olarak kendi aracımla aynı model aracı olanlarla değiş tokuş yaparak küçük bir test gerçekleştirmek istiyorum. tabiki trafikte değil boş bir yerde veya en azından en az trafiğin olduğu bir yerde. tabiki iki taraf da araca zarar verecek herhangi bir testten kaçınacaktır zannedersem.

benim gibi düşünüp katılmak isteyenler olursa özel mesaj atarlarsa sevinirm.

aracım 2007 yaris d-4d terra. 77.000 km civarı şu anda. evim ankarada eryamanda.

Toyota Club Türkiye

Test Amaçlı Araç Değiş-Tokuşu
« : Nisan 05, 2011, 15:37:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Test Amaçlı Araç Değiş-Tokuşu
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2011, 15:53:18 »
bi hurda araba alıp değiş tokuşa bende geliyim:)

şaka bi yana bende bu aralar kamyonet sürme isteği var 1-2 deneme sürüşü yaptım...
kamyonetle bende değişirim
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Test Amaçlı Araç Değiş-Tokuşu
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2011, 16:07:10 »
Bu fikir bendede var özellikle filtre taktıktan sonra dahada oluştu neden bilmiyorum ama felaket bir düşünce :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)