Gönderen Konu: Auris direksiyon tıkırtısı  (Okunma sayısı 7862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Auris direksiyon tıkırtısı
« : Nisan 05, 2011, 00:03:11 »
öncelikle herkese merhaba

Auris 1.3 comfort aldım. Aracım 2011 model
Araçta kasiste ve yere koyulan demir tıkrtıklardan geçerken direksiyondan tık tık ses geliyor. Şehiriçi kullanımda ve çukurlara girerken bir ses yok fakat bir ykseltiye gelindiğinde kasis yada yola konulan demir şeritlere girerken tık tık ses geliyor. direksiyonun yüksekliğini ve derinliğinde değiştirdim fakat ses devam ediyor. Servise götürdüğümde test yaptık fakat servis elemanı sesi aldı ama herzaman gelmiyor ufak bir ses dedi ve direksiyon bağlantılarını kontrol ettiler fakat ses malesef devam ediyor. 35.000TL para verip sıkıntı yaşamamak için özellikle Toyota aldım fakat başıma böyle bir durum gelmesi çok üzücü. böyle bir ses alan varmı bilgi paylaşımı yapabilirmiyiz. Şimdiden herkese teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Auris direksiyon tıkırtısı
« : Nisan 05, 2011, 00:03:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Auris direksiyon tıkırtısı
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2011, 21:18:41 »
sana katılıyorum benim mafsalı değiştirdilen ancak yine aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2011, 21:30:08 »
Ben öyle bir ses duymadım ,ama dinleyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2011, 21:57:49 »
Bende hiç böyle bir sesle karşılaşmadım. O kadar pimpiriklendim ki bu aralar olsa kesin farkederdim :) Emniyet kemerininin tokasından bir ses geliyordu çıldırtıyordu beni. Bugün bi ayar yaptılar tokayı az aşağı almışlar o sorunda çözüldü.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2011, 22:00:34 »
Bende hiç böyle bir sesle karşılaşmadım. O kadar pimpiriklendim ki bu aralar olsa kesin farkederdim :) Emniyet kemerininin tokasından bir ses geliyordu çıldırtıyordu beni. Bugün bi ayar yaptılar tokayı az aşağı almışlar o sorunda çözüldü.

sen aşağı alamıyormuydun??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2011, 22:30:06 »
sen aşağı alamıyormuydun??

Alınıyorda sonra tekrar çıkıyor yukarı, yada ben yapamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2011, 22:41:45 »
Alınıyorda sonra tekrar çıkıyor yukarı, yada ben yapamadım :)

ciddimisn nasıl yukarı çıkar ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2011, 22:45:35 »
ciddimisn nasıl yukarı çıkar ya

1000 bakımında da bişey yapmışlardı. Toka en üstteydi. Şimdi aşağıya indirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2011, 22:34:09 »
merhaba arkadaşlar, ben de corolla 1.33 kullanıcısıyım. Aracım 1400 km de daha 10 gün önce 1000 km bakımına götürdüm. Direksiyon tarafından hafif olarak gelen tıkırtı sesini söyledim. Ama sorun olmadığını söylediler. Direksiyonu yukarıya kaldırdılar. Ancak son günlerde bu tıkırtı sesine dikkat ediyorum ve moralimi çok bozuyor. Aracın direksiyonunun altındaki kutuyu ileriye doğru hafif ittiğimde kontak anahtarının yerine de baktığımda bir boşluk olduğunu farkettim. Sizin araçlarda da bu boşluk var mı? Yardım ederseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2011, 22:48:48 »
merhaba arkadaşlar, ben de corolla 1.33 kullanıcısıyım. Aracım 1400 km de daha 10 gün önce 1000 km bakımına götürdüm. Direksiyon tarafından hafif olarak gelen tıkırtı sesini söyledim. Ama sorun olmadığını söylediler. Direksiyonu yukarıya kaldırdılar. Ancak son günlerde bu tıkırtı sesine dikkat ediyorum ve moralimi çok bozuyor. Aracın direksiyonunun altındaki kutuyu ileriye doğru hafif ittiğimde kontak anahtarının yerine de baktığımda bir boşluk olduğunu farkettim. Sizin araçlarda da bu boşluk var mı? Yardım ederseniz sevinirim.

Hiç ses duymadım ama sizin için dinlerim ve boşluk varmı diye bakarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2011, 14:11:19 »
Ben Auriste direksiyon tıkırtısı duymadım ama önceki aracımda vardı böyle bir durum.
Opel Corsa ve bazı Opel modellerinde direksiyon kutusundan (ki niye böyle deniyor anlamadım. Artık kutu filan değil.) ses geldiği ve bunun kronik olduğu biliniyor. Hatta garantiden değiştirilmiş servise gidenler. Ben gitmediğim için bu haktan yararlanamamışım. Sonra öğrendiğimde kızmıştım ama konuştuğum bir usta birşey farketmeyeceğini takılan yenilerinin de sorunlu olduğunu söylemişti ve buna serviste çözüm bulamazsın demişti.

Ondaki durum şöyleydi. Yeni tip direksiyon kutuları bir boru ve içinde kramiyel dişliden oluşan sistem. Bunlar tamamen kapalı ve kuru tipte üretiliyor. Yani imalat sırasında yağlanıyor ve bir daha yağlanamıyor. Sanırım artık tüm direksiyonlar hidrolik veya elektrik takviyeli olduğu içindir. İşte piyasadaki özel tamirhaneler bu direksiyon kutularına tornada uygun yerden delik-yiv açtırarar gresörlük takıyorlar ve içine kauçuklu gres basıyorlardı. Bu gres hem yağlama hemde boşluk doldurma görevi görüyordu.

Aynı şekilde kutu değiştirmektense dışarıda satılan tamir takımlarını değiştiriyorlardı. Bunun orijinalinden daha kaliteli olduğunu söylüyorlardı.

Dediğim gibi bu Opel içindi. Ama belki TOYOTA için de böyle birşeyler vardır. Başıma gelmediği ve özel servise gitmediğim için bilemiyorum.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2011, 17:08:27 »
TEKRAR MERHABA

forum sayfasını açtım ve gittim gibi oldu inanın kullanıcı ve şifreyi ancak bulabildim. Gecikme için özür dilerim. Gelişmelerden bahsediyim. Arkadaşlar bu direksiyon sesi için 3 sefer servise gittim. Fakat hala sıkıntım devam ediyor. Artık sıklıdım servise gidip gelmekten. Direksiyon ayarlarını değiştirdim fakat çözüm olmadı. Ya ben çok pipirikliyim. Yada aracımda özel bir hata fakat birbaşka arkadaşında aynı sesi alması yanlız olmadığım konusunda sevindirirken arkadaşa gerçekten kendim gibi üzüldüm. Sanırım ciddiye almıyorlar problemi çünkü normal kullanımda şehir içinde bir sıkıntı yok araçta. dediğim gibi sadece 20 km nin altında bu alışveriş merkezlerinin tırtıklı yollarında, yerlerdeki sarı çizgilerde ve nokta nokta koyulan demir kasislerden ve plastik ufak kasislerden geçerken her 3 geçişimin 2 sinde bu sesi alıyorum. ve artık saplantı oldu istemesemde takılıyorum bu ses olayına. ben şimdilik bir çözüm bulamadım serviste bulamadı fakat bulursam mutlaka bilgi vereceğim. mailleri okuyorum ve takip ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2011, 19:17:37 »
Yariste benzer bir ses duyuyordum sadece parke yolda direksiyonu ufak sağ sol yapınca oluyordu.Serviste sağolsunlar direksiyon kolonunu mu ne değiştirdiler garantiden,ses filan de kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 19, 2011, 19:28:18 »
benim auristen hiç böyle bir ses duymadım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #14 : Mayıs 23, 2011, 15:38:16 »
Aynı sesi bende alıyorum. Son günlerde dikkatimi çekmişti. Bir servise götürüp göstereceğim. Kasislerde filan değil ama demir şeritlerden geçerken filan farkediliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2011, 15:49:21 »
Bende de vardı aynı ses, kendi kendine geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2011, 23:31:05 »
Öyle rahatsız edici bir durum yok bende ama belkide ben ses konusunda çok hassas olduğum için öyle düşünüyorum.
Servise uğrayacağım bir baksınlar. Servisler genelde hep normal der yollarlar ama bakacağız.
Fakat bazı bozuk yollarda ben önden hafifte olsa lıkırtılar geldiğini duyuyorum.