Gönderen Konu: Siz değerli avensis kullanıcıları bir yorum lütfen.  (Okunma sayısı 31865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz değerli avensis kullanıcıları bir yorum lütfen.
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2012, 00:23:12 »
Arkadaşlar hazır siz konuyu hortlatmışken bende 2007 model kaportasında tek parça bile boya olmayan mitsubishi lancer imi tanıdık bir arkadaşa satıp (yabancıya gitsin istemedim zaten 5 tane hazır müşteri vardı) 2004 model 3 parçası boyalı Avensis 2.0 Executive Elegant aldım. önceki aracım 0.25 lpg yakıyordu bu ise benzinde çok sakin kullanırsam 0,50 krş ve üzeri yakıyor. normal kullanımda 0,75 krş falan. Araca binince kendimi daha güvende hissediyorum virajlarda müthiş güven veriyor. Vs. Vs. Vs. herşeyin bir bedeli var... ESP TRC ECT SROOF DERİ KOL. ISITMA VS. VS. VS. iyimi yaptım derseniz şöylelikle sanki kendimi kandırıyorum . Kaliteli ama çok daha kaliteli bir arabaya çok ama çok daha az binerek durumu idare etmeye çalışıyorum. Eskiden ayda 1000 km den fazla yapardım . şimdi 500 anca yapıyorum. üzülsemmi sevinsemmi bilemiyorum..

Sizce...

Alperen bey gelin sizin aracı düp lü yapalım bu devirde düpsüz binilmezz.... bu arabaya :) km de en fazla 30 tl /100 km yakarsınız. Eğer biraz dikkat ederseniz 0,22 krş kadar a düşersiniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2012, 00:23:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2012, 01:25:12 »
vallahi Kerem Bey,

Ben BRC mühendislerinin bana 2012   3. ayda takacağız dedikleri 2 yıl BRC türkiye garantili ayrıca 25.000 TL ye kadar ihtiyari mali mesuliyet sigortası olan tüpleri bekliyorum.

Biraz daha sabrederim.

Sonra belki.

Ayrıca istanbulda 0.22 krş ancak E-5 te trafiksiz ortamda mümkün olabilir.
zaten istanbulun trafiği böyle olsa inanın 0.35 krş yakan 3.5 yakan arabayı tercih ederdim  :)

Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2012, 01:26:39 »
3500 motor aracı tercih ederdim demek istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 30, 2012, 00:08:55 »
Ben sadece 2.0 D-4'lere LPG takılamıyor diye 1.6 elegantı tercih ettim.
Her şeyin bir bedeli var. Ölçü: sizin o bedeli ödemekte zorlanıp zorlanmadığınız ve önceliklerinizdir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ocak 30, 2012, 00:09:57 »
Dip Not: Bedava peynir; Sadece "Fare Kapanı"nda olur.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ocak 30, 2012, 02:22:04 »
Bi de ramazan kolisinde.   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 31, 2012, 10:09:14 »
Bence güzel seçim,hayırlı olsun otomatiğin keyfide bir başkadır yakında görürsünüz:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2012, 16:50:19 »
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 01, 2012, 14:40:17 »
Araç tercihinde elbette beklentiler-maliyet-öncelikler sıralaması önemli. Öncelikli beklentiniz konfor, performans ise, fiyatı ve maliyeti bu sıralamaya sokmamalısınız. Eğer ki öncelikli beklentiniz yakıt ekonomisi ise konfor ve performans arayamayacaksınız. Ta ki hep hayalini kurduğum, kişiye özel, bol opsiyonlu toplama araçlar satılmaya başlayana kadar. Aynen toplama bilgisayar alır gibi, kasa şu kasa tipinden olsun, motor şu kadar cc, iç donanımında şunlar şunlar mutlaka olsun, şuna gerek yok, jant çapı şu kadar inç olsun... vs.vs.
Çok mu ütopik sizce?
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 01, 2012, 16:02:10 »
Bence bu hayalinizin olabilmesi için satın aldığınız araçların türkiyeye demonte gelip burada birleştirilmesi lazım.
Sizce bunu kaç marka yapabilir?

Şu an için yapan yokmu diye sorarsanız bildiğim kadarıyla Rolles Royce - Bugatti - Jaguar - Ferrari gibi markalara bu tarz siparişler verilebiliyor. Ve bu araçların üretiminin bir kısmı profesyonel el işçiliği. Bunu şunun için örnek verdim. Kişiye özel sipariş demek 50.000 TL lik bir aracı 100.000 liraya almak demek . Bu ise seri üretim yapan markalar açısından çok mümkün değil. Mümkün olsa dahi işçilik masrafları en az 3 belki 4 katına çıkar diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 01, 2012, 16:05:51 »
Bence güzel seçim,hayırlı olsun otomatiğin keyfide bir başkadır yakında görürsünüz:)

5 senedir triptonik mitsubishi lancer kullanıyorum zaten. Türkiyede düz vites takıntısı var. Yurtdışında araçaların çoğu otomatik vites . Düz vitesi yurtdışında performans meraklıları kullanıyor genelde.   Bi de takıntısı olan Türkler   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Şubat 01, 2012, 17:36:37 »
Araç tercihinde elbette beklentiler-maliyet-öncelikler sıralaması önemli. Öncelikli beklentiniz konfor, performans ise, fiyatı ve maliyeti bu sıralamaya sokmamalısınız. Eğer ki öncelikli beklentiniz yakıt ekonomisi ise konfor ve performans arayamayacaksınız. Ta ki hep hayalini kurduğum, kişiye özel, bol opsiyonlu toplama araçlar satılmaya başlayana kadar. Aynen toplama bilgisayar alır gibi, kasa şu kasa tipinden olsun, motor şu kadar cc, iç donanımında şunlar şunlar mutlaka olsun, şuna gerek yok, jant çapı şu kadar inç olsun... vs.vs.
Çok mu ütopik sizce?

Ütopik değil elbette.
Toplama bilgisayarlarda yaşanan, bileşenlerin (configürasyon) uyum sorununu arabalarda da yaşanacaktır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Toplama araçlar (OEM) :)
« Yanıtla #32 : Şubat 02, 2012, 10:23:02 »
Aslında otomotiv sektörünü pek bilmem. Pek değil hiç bilmem. Ama hayalini kurduğum sistem, birazcık da araba üreten firmaların tüketicilere olan dayatmalarına bir tepki. Şöyle ki: A veya B segmentinde bir araçta E segmentinde bulunan konforu ve güvenlik donanımlarını bulmanız çok zor. Örneğin kasası küçük ama motor gücü fazla, iç donanımı da lüks olan bir araç bulmanız imkansız gibi. Aynı şekilde D veya E segmentindeki bir araçta da maliyeti aşırı yükselten bir sürü -kanaatimce gereksiz- donanım bulunuyor. Kendiliğinden yanan farlar, kendiliğinden çalışan silecekler, sürücüye ayrı, yolcuya ayrı sıcaklıkta hava üfleyen dual klima vs. vs.. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
İstiyorum ki; müşteri önce alacağı araba markasını belirlesin. Diyelim ki Toyota'da karar kıldı. Sonra Toyota'nın ürettiği kasa tiplerinden birini ve rengini seçsin. Ardından yine Toyotanın üretmekte olduğu motorlarladan birini seçerek, motor gücüne ve yakıt türüne karar versin. Daha sonra güvenlik donanımlarının seçimini yapsın. Hava yastığı sayısını kendisi belirlesin meselâ. Yine döşeme rengini, stilini kendisi seçsin. Tabiki burada da güvenlik açısından ve mühendislik açısından bazı kısıtlamalar ve mecburiyetler olacaktır. Ama bu mecburiyetler güvenlik gerekçesiyle olmalı ticari kaygıyla değil.
 Yani sözün özü dostlar; müşteri alacağı  arabayı, üreticilerin kendisine dayattığı modeller arasından değil, zevkine ve bütçesine göre kendisi belirlemeli. Ne dersiniz?...
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Toplama araçlar (OEM) :)
« Yanıtla #33 : Şubat 02, 2012, 17:36:47 »
Aslında otomotiv sektörünü pek bilmem. Pek değil hiç bilmem. Ama hayalini kurduğum sistem, birazcık da araba üreten firmaların tüketicilere olan dayatmalarına bir tepki. Şöyle ki: A veya B segmentinde bir araçta E segmentinde bulunan konforu ve güvenlik donanımlarını bulmanız çok zor. Örneğin kasası küçük ama motor gücü fazla, iç donanımı da lüks olan bir araç bulmanız imkansız gibi. Aynı şekilde D veya E segmentindeki bir araçta da maliyeti aşırı yükselten bir sürü -kanaatimce gereksiz- donanım bulunuyor. Kendiliğinden yanan farlar, kendiliğinden çalışan silecekler, sürücüye ayrı, yolcuya ayrı sıcaklıkta hava üfleyen dual klima vs. vs.. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
İstiyorum ki; müşteri önce alacağı araba markasını belirlesin. Diyelim ki Toyota'da karar kıldı. Sonra Toyota'nın ürettiği kasa tiplerinden birini ve rengini seçsin. Ardından yine Toyotanın üretmekte olduğu motorlarladan birini seçerek, motor gücüne ve yakıt türüne karar versin. Daha sonra güvenlik donanımlarının seçimini yapsın. Hava yastığı sayısını kendisi belirlesin meselâ. Yine döşeme rengini, stilini kendisi seçsin. Tabiki burada da güvenlik açısından ve mühendislik açısından bazı kısıtlamalar ve mecburiyetler olacaktır. Ama bu mecburiyetler güvenlik gerekçesiyle olmalı ticari kaygıyla değil.
 Yani sözün özü dostlar; müşteri alacağı  arabayı, üreticilerin kendisine dayattığı modeller arasından değil, zevkine ve bütçesine göre kendisi belirlemeli. Ne dersiniz?...

Gayet güzel fikirler bunlar ancak yukarıdada anlattığım gibi böyle bir durumda bir günde 1000 araç üreten bir fabrikadan ancak 100 araç çıkabilir. Ayrıca 100 kişi yerinede 1000 kişi istihdam etmek gerekir.

Dolayısıyla bu işin zorluğu üretim maliyetlerinde ve üretim zamanının verimli kullanılamaması ile alakalı. Yani fabrikada üretim bantında her araç için ayrı planlama yapmak gerekir. Dolayısıyla hatalar da artacaktır.

Onun için bu tarz taleplere arz sunabilen markalar daha öncede bahsettiğim gibi adet olarak az satılan pahalı  araçlardır sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 02, 2012, 21:20:14 »
Dip Not: Bedava peynir; Sadece "Fare Kapanı"nda olur.

Bi adam vardı ..
şerif izgören .. cd çok güzell bayıldım kişisel gelişim uzmanına..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #35 : Şubat 08, 2012, 19:29:44 »
Avensisimin konforunu hiçbir arabanın sürücü koltuğunda bulamıyorum. Geçen yaz uzun yola çıktım ilk defa! Baya bir uzun oldu(6000km kadar) yolculuğun keyfini yaşadım diyebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 08, 2012, 19:47:11 »
Bence elinizdeki aracınız sizin isteklerinizi karşılıyor ve işinizi görüyorsa bence biraz daha kullanmanızı tavsiye ederim neticede yeni bir araç.
Bu arada yazmaya korktum konuya valla Avensisciler akın etmiş resmen :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #37 : Şubat 09, 2012, 18:59:01 »
Avensis=memnuniyet, duygusallığa gerek yok ama şikayet yok, sorun yok, eksik-kusur yok. Daha ne olsun.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Şubat 09, 2012, 19:25:26 »
Çetin bey, aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 09, 2012, 21:01:08 »

Bu arada yazmaya korktum konuya valla Avensisciler akın etmiş resmen :)

kimin çöplüğü sandın burayı sen ? 

Bu ara gazım bitik yarım depo benzin var onu kullanıyorum bilyorum fazla dayanmaz ama benzinde daha bi güzel avensis be..