Gönderen Konu: Yağını Kalınlaştırma ve subap ayarı  (Okunma sayısı 2253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Yağını Kalınlaştırma ve subap ayarı
« : Nisan 03, 2011, 12:37:36 »
malum sıcak günler yaklaşıyor yağ kaçakları terlemeler 10 40 yağın inceliğinden dolayı ister istemez oluyor... yağ değiştirene şu yağı 15 40, 20 50 veya 10 60 yapalım dedim olmaz dedi subab ayarı yapman gerekir aracın ayarı bozulur falan dedi dediği doğrumu ? aracım 1.3 cc bu arada...

Toyota Club Türkiye

Yağını Kalınlaştırma ve subap ayarı
« : Nisan 03, 2011, 12:37:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağını Kalınlaştırma ve subap ayarı
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2011, 12:52:58 »
yetkili servisler 20 50 kullanmaya başlamış ae101 kasada. bir ayar yapılıyor mu hiç bir fikrim yok ancak sanmıyorum. 20 50 koyabilirdiniz bence, zaten atilla abi gelecektir bu konuya ve diyecektir 20w50 kullan diye
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2011, 13:08:13 »
ben de yeni bakım yaptırdım arabama, daha önceden kullanılan yağı hangisi ise onunla devam etmekte fayda var diye söylediler.. 10w40 koydular..  kafama takıldı şimdi yazın sıcakta daha mı kalın yağ kullanmak gerekir ? mevsime göre değişiyor mu bu durum
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2011, 19:17:54 »
ben de yeni bakım yaptırdım arabama, daha önceden kullanılan yağı hangisi ise onunla devam etmekte fayda var diye söylediler.. 10w40 koydular..  kafama takıldı şimdi yazın sıcakta daha mı kalın yağ kullanmak gerekir ? mevsime göre değişiyor mu bu durum

doğrudur hocam evsimine göre değişiyor arabanındaha rahat  çalışabilmesi için kışın ince yağ konur yazında sıcak zarar vermesin die kalın yağ konur die biliyorum ancak ben hep 10 40 yağ kullanıyorum... geçen niyetlendin 20 50 koyim dedim adana sıcağında ancak kurtarır dedim ancak yağı koyan kiş vazgecirdi beni....

yağlardaki ilk rakam sıcaklık soğuklukla ilgili ikinci raka ise kalınlıkla ilgili diye biliyorum...

yaz geldiğinden yağın akışkanlığı fazlalaşacağından kaçaklara neden olabilir ancak aracın ayarınıda bozmak istemiyorum yok subab ayarı falan.... kesin bilen biri cevaplarsa ii olur...