Gönderen Konu: iç döşeme temizliği ??  (Okunma sayısı 11500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
iç döşeme temizliği ??
« : Nisan 03, 2011, 12:27:07 »
koltuk ve kapı iç döşeme açık bej renk ve yer yer kirlenmeler var kumaşta.. sanki daha önceden silinmiş kumaşta bazı yerlerde kir kusmuş dışa çıkmış gibi.. tavanda tozdan kararmış birazcık.. temizliği nasıl yapsam acaba.. ya da nereye yaptırsak temizletsek profesyonelce ve uygun fiyata yapan var mıdır.. bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.. teşekkürler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Toyota Club Türkiye

iç döşeme temizliği ??
« : Nisan 03, 2011, 12:27:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: iç döşeme temizliği ??
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2011, 12:30:38 »
Kendiniz yapacaksanız kosla halı koltuk şampuanı var onlardan sulandırıp kullanabilirsiniz. Tavan konusunda çok hafif nemli bezle silebilirsiniz fakat herzaman sarkma riski vardır dikkatli olun. Koltukları sildikten sonra makine ile iyice çekitirin kirli sıvı çıksın. Eğer kalırsa dediğiniz gibi kusma yapıyor zamanla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2011, 12:31:12 »
Bu konuda en iyi marka bence ziebart ama yapılan işçilik de önemli çalışanların ilgi alakası gibi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2011, 12:38:19 »
Kendiniz yapacaksanız kosla halı koltuk şampuanı var onlardan sulandırıp kullanabilirsiniz. Tavan konusunda çok hafif nemli bezle silebilirsiniz fakat herzaman sarkma riski vardır dikkatli olun. Koltukları sildikten sonra makine ile iyice çekitirin kirli sıvı çıksın. Eğer kalırsa dediğiniz gibi kusma yapıyor zamanla
bej olmasa ben de kosla önercektim ancak bej döşemede çok riskli..

Bu konuda en iyi marka bence ziebart ama yapılan işçilik de önemli çalışanların ilgi alakası gibi....
ziebart konusunda katılıyorum.

kendiniz yapacaksanız da vinet öneririm, gerçekten korkmadan kullanabilceğiniz kaliteli bir ürün..

http://www.skodaturkiye.com/showthread.php?t=12042
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2011, 13:22:49 »
bej olmasa ben de kosla önercektim ancak bej döşemede çok riskli..
ziebart konusunda katılıyorum.

kendiniz yapacaksanız da vinet öneririm, gerçekten korkmadan kullanabilceğiniz kaliteli bir ürün..

http://www.skodaturkiye.com/showthread.php?t=12042
Bende vinet  önerecektim ama başka forumdan reklam olur diye önermedim. Yoksa bende 5 lt bidon var vinet sulandır sulandır kullan. Çok işlevli bir ürün jantta silebiliyorsun torpidoda koltuk döşemede. Aslında Ataş ın ürünleri genel olarak çok kaliteli. (Not: Ataşla bir bağlantım yoktur.) Madem ataş dedik tavan silmek için köpük formunda ürünleri var. Traş köpüğü gibi şişelerde sıkınca tamamen köpük çıkıyor ama böyle kuru köpük gibi anlatılması zor. Uygulandığı yüzeyi çok çok az ıslatıyor.
Koslanın uygulayanı çok gördüm hiç sorun yoktu bende kullandım ama bizim gri tabi sorun olmadı. Yinede her ürün görülmeyecek bir alanda test edilmeli. Geçen yabancı bir forumda çocuk babasının mercedesinin koltukları temizlemek için bir ürün kullanmış deride. Mercedes derilerinde de kaplama gibi birşey varmış onlar hep dökülmüş forumda ağlıyordu:) Resimde buldum
http://i191.photobucket.com/albums/z251/blueoval1984/DSC00609.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z251/blueoval1984/DSC00611.jpg

Profesyonel olarak hiç yaptırmadım ama ziebart gibi yerlerde illa güzel yapılıyordur. Ziebart a gitmeden gideceğiniz şubeye gitmiş arkadaşların görüşlerini almak önemli her şube bir olmuyor okuduğum kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2011, 13:29:00 »
Amway işi ile ilgilenen kişi bulup LOC ve Çamaşır Beyazlatıcı ismindeki iki ürünü alın. 3 lt ılık suya 2 kapak LOC ve 1 kapak çamaşır beyazlatıcı dökün bu suyla silin......
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2011, 13:46:21 »
hocam bencede hiç riske girme kaş yapayım derken göz çıkmasın ziebart yada autoking ziyaret edilmeli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2011, 14:18:54 »
kosla ben de uyguladım, 2 tane ae101de bir tane de megane I de uyguladım.. hatta 2 uygulamayı forumdan tunç kardeşimle yaptık.. sonuç çok güzel ama ben şahsen bej renkli döşemede çok duraksarım, 10 kere düşünür bir kere uygularım..

bahsettiğin köpüğü süper canlandırdım kafamda :D bir tane benzer ürün kullanmıştım çünkü, sonaxın yeşil renkli döşeme spreyi tam dediğin gibi, kuru bir köpük atıyor azcık ıslatıyor.. ama tavan da çok riskli bir kısım, elektrikli süpürgeyle çekmeye veya ıslak bezle silmeye gelmiyor, bu tarz bir köpükle işlemi yapıp sonra çok hafif nemli bezle çok nazikçe silmek gerekiyor..
Amway işi ile ilgilenen kişi bulup LOC ve Çamaşır Beyazlatıcı ismindeki iki ürünü alın. 3 lt ılık suya 2 kapak LOC ve 1 kapak çamaşır beyazlatıcı dökün bu suyla silin......

çamaşır beyazlatıcı ismi bile korkuttu beni :D denediniz mi ürünü? renk atmasın sonra kumaşta? sadece loc yeterli diye düşünüyorum şahsen...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2011, 16:34:05 »
hem çamaşır beyazlatıcısı aşındırıcı etki yapmaz mı?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2011, 20:02:06 »
arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkürler.. rengin açık ve bej olması biraz korkutuyor daha kötü yaparım diye  :DUR:
ama şu vinet marka ürünle temizliği yapılmış döşeme resimleri eklemiş bazı arkadaşlar forumlarda.. valla hiç de fena sonuçlar almamışlar.. umarım bej renkte de sorun çıkarmaz..
peki nerden ve nasıl bulacağız bu vinet marka temizleyicileri.. heryerde oluyor mu? bi de 5 litrelik bidon demiş arkadaşlar, küçüğü yok mu bunun acaba, napacaz 5 lt yi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2011, 20:12:52 »
arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkürler.. rengin açık ve bej olması biraz korkutuyor daha kötü yaparım diye  :DUR:
ama şu vinet marka ürünle temizliği yapılmış döşeme resimleri eklemiş bazı arkadaşlar forumlarda.. valla hiç de fena sonuçlar almamışlar.. umarım bej renkte de sorun çıkarmaz..
peki nerden ve nasıl bulacağız bu vinet marka temizleyicileri.. heryerde oluyor mu? bi de 5 litrelik bidon demiş arkadaşlar, küçüğü yok mu bunun acaba, napacaz 5 lt yi :)
Vinet atas markasının ürünü.İtalyan üretimi bir ürün. Genelde oto yıkama bayilerinde bulunuyor. Şuan iki opsiyonunuz var kullanıma hazır 750 ml lik şişede 15 tl yada 5 kg konsantre halde 40tl gibi bir fiyat olması lazım. Almak isterseniz o foruma üye olup atas sorumlusuna pm atın o size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Yakınınızda atas bayisi yıkamacı varsa ondanda temin edebilirsiniz.Konsantre ürün en 1e 4 sulanıyor oda ağır kirler için.1e 8- 1e 10 normal kirlerde sulanma oranı. Ama aklınıza gelen heryerde kullanabilirsiniz.Evdeki halıda bile kullanılıyor. Araç içi temizliği jant vs. Tekrar hatırlatıyorum atasla bir bağlantım yok,sadece memnun bir müşteriyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2011, 20:21:34 »
anladım Burak çok sağol, dediklerin doğrultusunda konsantre 5 lt almak daha avantajlı  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2011, 09:19:32 »
Benim aracımın içide bej renk; kosla halı yıkama sıvısı kullanarak temizledim, sonuç beni tatmin etmedi. geçen hafta http://www.724odeal.com sitesinden maf sensör ve boğaz kelebeği temizleyicisi siparişi verdim orda çalışan Yalçın beyle telefonlada görüştüm, koltuk temizliği için vineti önerdi aldığım malzemelerle birlikte küçük bir su şişesi içinde vinet numunesi göndermiş konsantre bir ürün denemek için  suyla karıştırdım güzel köpürdü, burada yağmur olduğu için şimdilik koltuklara uygulayamadım (malum nemli kalırsa koku yapar) havaların ısınmasını bekliyorum. eğer iyi sonuç alırsam sipariş vericem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2011, 09:27:12 »
Benim aracımın içide bej renk; kosla halı yıkama sıvısı kullanarak temizledim, sonuç beni tatmin etmedi. geçen hafta http://www.724odeal.com sitesinden maf sensör ve boğaz kelebeği temizleyicisi siparişi verdim orda çalışan Yalçın beyle telefonlada görüştüm, koltuk temizliği için vineti önerdi aldığım malzemelerle birlikte küçük bir su şişesi içinde vinet numunesi göndermiş konsantre bir ürün denemek için  suyla karıştırdım güzel köpürdü, burada yağmur olduğu için şimdilik koltuklara uygulayamadım (malum nemli kalırsa koku yapar) havaların ısınmasını bekliyorum. eğer iyi sonuç alırsam sipariş vericem..

Savaş bey vinet ürününü döşemelerinize uyguladıktan sonra sonuçları ve nasıl uyguladığınızı burda paylaşırsanız çok sevinirim.. bir de vinet ürününü nerden ve nasıl temin edebileceğim.. Yalçın beyin telefonunu bana mesaj olarak yollarmısınız.. çok teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2011, 09:29:04 »
gayet güzel bi konu olmuş,
acaba bahsi geçen ürün bu mudur??
http://www.bizde.com/vinet-oto-derivinilplastikkumas-temizleyici-widq1134990#resimler
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2011, 09:35:48 »
Evet ürün bu. Bu kullanıma hazır olanı bu, konsantre değil. 724al sitesinde 1kg ürün 7.50 lira hemde konsantre onu tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2011, 11:45:55 »
Mesut bey size e-posta yolladım. ürünü deneyince paylaşırım fakat havaların ısınmasını beklemem gerekiyor :) yukarıda adresini verdiğim siteden ürünü inceleyebilirsiniz. Sitede araç temizliği ile  ilgili bir çok ürün mevcut başka yerde 25 tl fiyat verilen air sensör clean i 15 Tl ye aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2011, 12:19:59 »
Mesut bey size e-posta yolladım. ürünü deneyince paylaşırım fakat havaların ısınmasını beklemem gerekiyor :) yukarıda adresini verdiğim siteden ürünü inceleyebilirsiniz. Sitede araç temizliği ile  ilgili bir çok ürün mevcut başka yerde 25 tl fiyat verilen air sensör clean i 15 Tl ye aldım.

çok teşekkürler Savaş bey :) iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 05, 2011, 13:55:39 »
Rica ederim. İyi günler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 05, 2011, 16:25:52 »
burak bey linki tam olarak verebilir misiniz?
724al diye bi şey bulamadım,
teşekkürler
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new