Gönderen Konu: Corolla 2007 1-4d 4d MMT Vites Geçişlerinde Duman Atıyor  (Okunma sayısı 3316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Arkadaşlar corolla 2007 14d 4d mmt aracım var. Gayet sakin ve güzel kullanmaya çalışıyorum. Aracım 155000 de.

Geçen akşam otobanda fark ettim. Biraz gaza yüklendim. 5-6000 devri bulduğunda vites değişiminde araç DUMAN ATIYOR.
Bunu gündüzleri fark edemiyorum. Boş viteste rolantide çalışırkende kesinlikle sorun yok. Akşam arkadaki araçların farlarından fark edebiliyorum.

Normalde aracı zorlamazsam kesinlikle duman atmıyor. Motorda alışık olmadığım bir ses falan da yok. Tüm bakımlarını servisinde ve vaktinde tam olarak yaptırıyorum. Servis bir sorun yok demişti 150000 deyken. Ayrıca hep yarım depo üzeri veya ful kullanıyorum. Hep BP den aynı yerden ve aynı pompadan yakıt alıyorum.

Yağını kontrol ediyorum. Anladığım kadarıyla yağda eksiltmiyor. Ve zaten yağ değişimini normal bakım vaktinden biraz daha önce yaptırdığımdan yağda temiz görünüyor. Acaba diyorum motor mu bitiyor?....

Şimdiden cevap verecek olan arkaşlara teşekkür ediyorum. 

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
Ynt: Corolla 2007 1-4d 4d MMT Vites Geçişlerinde Duman Atıyor
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2011, 19:25:05 »
 motoru çalıştır yağ çubuğunu çek orjinal zippo çakmağı yağ çubuğunun yerine tut puf diye sönüyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2011, 19:37:31 »
dizel arabaya yüklendiğinizde yakıtı tam yakmadığı için egzostan siyah duman atar
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2011, 10:30:55 »

Alıntı ''motoru çalıştır yağ çubuğunu çek orjinal zippo çakmağı yağ çubuğunun yerine tut puf diye sönüyormu''

Arkadaşlar yanıtınız için teşekkür ediyorum fakat zippo çakmağı nedir? Ve motor çalışırken yağ çubuğunu çekmek tehlikeli olmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2011, 12:15:32 »
Alıntı ''motoru çalıştır yağ çubuğunu çek orjinal zippo çakmağı yağ çubuğunun yerine tut puf diye sönüyormu''

Arkadaşlar yanıtınız için teşekkür ediyorum fakat zippo çakmağı nedir? Ve motor çalışırken yağ çubuğunu çekmek tehlikeli olmaz mı?
         aga sen marstamı yaşıyon puhahaha.neyse zippo çakmak amerikan gavurunun kapaklı çakmağıdır kapağı açınca klik diye ses yapar bu çakmağın en büyük özelliği rüzgarda kolay kolay sönmez.
şimdi gelelim yağ çubuğuna : aga yağ çubuğunu çek dediysek arabayla gezmeye çık demedik aracı çalıştır yağ çubuğunu çek rüzgarda zor sönen zippo çakmağı yağ çubuğunun yerine tut motor ordan üfleyip çakmağıda püf diye söndürüyormu ve o delikten duman çıkıyormu bak eğer üfleme çok sa ve duman buhar gibi bişey atyorsa motor mortingen olmuştur ama illa azcuk üfler haberin olsun ohhh yoruldum yaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2011, 12:24:37 »
dizelde bir miktar duman atma olabilir 2006 terra d4d eski aracımda turboyu değiştirince bu sorun kalmamıştı ilk çalışmada marşa basınca bile (araç 214 binde) duman atmıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2011, 13:32:44 »
dizel araçlara fazla yüklenince hep siyah duman atar, bence bir sıkıntı işareti değil bu durum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2011, 21:52:37 »
Eyvallah arkadaşlar yanıtlarınız için. Zippo çakmağını deneyeceğim. Sonucunu yazarım. Yalnız 4-5 gündür BP den dizel almayıp SHELL den aldım yakıtı. Ve inanın 4-5 gündür duman muman hiçbir sorun kalmadı. Unutmadan depo yarımdayken yakıt katkısı koymuştum şu 444 lerden. Çekişi ve sesi de düzeldi. Ama içimdeki kene durmak bilmiyor. Ya yine olusa diye....

Unutmadan şu sol taraftaki araç bahsettiğim araba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2011, 22:12:18 »
arkadaşlar 159000 deyim. Siyah duman atma devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2011, 22:50:17 »
orjinal zippo çakmak rüzgarda sönmemesi ile bilinir. :)
Belli miktarda duman görmeniz normal ancak 6000 d/d. yı dizel aracın motoruna nasıl çevirtiyorsunuz anlamadım. Sizin araç zaten maksimum gücünü 3800 d/d gibi vermesi lazım.
Aracı genelde sakin kullandığınızı söylemişsiniz. Arada ve motor bakımları yapılı ve moyor yeterince sıcakken yüksek devir sürüşleride yapmanız lazım. Sürekli yüksek devirin olduğu gibi sürekli düşük devirinde motora zararı olabilir.