Gönderen Konu: Vites gecislerinde tekleme sorunu.  (Okunma sayısı 3205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Makasların vazgeçilmezi!!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Vites gecislerinde tekleme sorunu.
« : Nisan 02, 2011, 22:44:56 »
Arkadaslar bir hafta önce 2007 model 1.6 sol hb aldım. Yetkili servise gösterdi
, hiçbir sorunu çıkmadı,yalnız yetkili kisi debriyaj da sertleşme oldugunu ve debriyaj setinin değişmesinde fayda var demişti, bundan mıdır bilmiyorum ama kalkışta ve 2. vitesten 3. vitese geçerken tekleme gibi küçük bir sarsıntı oluyor, diğer araçlarda debriyaj ve frene bir günde alışıyordum, ama corollada bu duruma alışamayınca   ya sorun bende dedim, ya da arabada ciddi bir sorum var, ayrıca arabada sirali atiker LPG sistemi mevcut, bu konu hakkında tecrübeli olan arkadaslar görüş ve tavsiyelerini yazarsa sevinirim.
2007 Corolla E12. 1.6 Sol. 3ZZ-FE

Toyota Club Türkiye

Vites gecislerinde tekleme sorunu.
« : Nisan 02, 2011, 22:44:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites gecislerinde tekleme sorunu.
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2011, 22:55:04 »
Bahsettiğiniz problem volant sorunu baskı balata azalmaya başlayınca hemen hemen tüm toyota kullanıcıları bu problemi yaşıyor.. o sarsıntı gün geçtikce artmaya başlayacak sizi çok rahatsız ettiğinde baskı balatayı değiştirip volantı torna ettirdikten sonra sorununuz tamamen kalkar..
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Makasların vazgeçilmezi!!!
  • Kan Grubu: B+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites gecislerinde tekleme sorunu.
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2011, 10:48:42 »
Evet bekir bey Bahsettiğiniz gibi Volant sorunu. Özel servisle telefonda görüştüğüm bugün baktıracağım, usta bir kontrol edelim dedi, baskı balatalar gitmişse, debriyaj seti değişecek, şanzıman yağı değişecek, V kayışı değişecek, Volant torna yapılacak , 600 tl gibi bir fiyat çıkar dedi :-( 
2007 Corolla E12. 1.6 Sol. 3ZZ-FE