Gönderen Konu: İlginç Bir Problem  (Okunma sayısı 2072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« : Şubat 17, 2008, 20:33:09 »
Merhabalar,

2006 Otomatik Corolla 1.6 Sol kullanıcısıyım. Son birkaç gündür garip sorunlar yaşıyorum..

Bazen klima (dijital klima)  çalışır vaziyetteyken aracı stop ettiğimde (ve anahtarı çıkardığımda) klima çalışmaya devam ediyor ve yağ gösterge lambası yanıyor. Klimayı durdurma düğmesine basmadan da durmuyor. Tekrar anahtarı takıp yarım çevirdiğimde de yağ gösterge lambası normal konuma geliyor.

Aynı şekilde kimi zaman da silecekler durmuyor. Motoru durdurmuş ve anahtarı çıkarmış olmama rağmen silecekler çalışmaya devam ediyor ve yine yağ gösterge lambası yanıyor.

Servise gittiğimde arızayı görmeden birşey yapamayız dediler. Sizce ne olabilir? Aracın elektrik sistemi ile ilgili bir sorun mudur? Yoksa bu sistemi kontrol eden merkezi bir elektronik sistemle mi alakalıdır?

Fikirleriniz için teşekkürler,

Kayhan Belek

Toyota Club Türkiye

İlginç Bir Problem
« : Şubat 17, 2008, 20:33:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2008, 01:39:32 »
abicim ilkten gecmis olsun arızayla ilgili yorum yapamayacagım( ama eskilerin gözünü seveyim ) ne kadar elektronik o kadar problem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2008, 20:43:36 »
Kontakta arıza var sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2008, 22:02:39 »
İlginç bir arıza, yorum yapmak zor. Geçmiş olsun. Arızayı giderdiğinizde yada sebebini öğrendiğinizde bizimle de paylaşırşanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2008, 01:41:41 »
aracınızda uygun olmayan bir yakıt var yani kalın, stanadart dışı motor tersten çalışıyor stop etsenizde far far diye bir ses yapar ve yağ şarj lambası yanar klima kondastörüde oraya bağlı olduğundan çalışıyor, eski benim 2000 cc forda süper yerine normal benzin alınca yapıyordu, tavsiyem aracınıza bir tam yak ve enjektör açıcı atın deposuna petrol istasyonlarında var kesilirse biran önce o benzini aracınızdan bitirin ve benzin aldığınız yeri değiştirin

korkulcak bişey değil üzülmeyin

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2008, 15:18:05 »
En azından bir yorum geldi. Teşekkür ederim. Motor'dan pek anlamam ancak motorun tersten çalışması ne anlama geliyor? Aracıma her zaman aynı benzin istasyonundan hatta hemen hemen aynı pompadan benzin alıyorum. Böyle birşey olma ihtimali var mıdır?

Yorum için tekrar teşekkürler.

Alıntı yapılan: HAKAN ATABERK
aracınızda uygun olmayan bir yakıt var yani kalın, stanadart dışı motor tersten çalışıyor stop etsenizde far far diye bir ses yapar ve yağ şarj lambası yanar klima kondastörüde oraya bağlı olduğundan çalışıyor, eski benim 2000 cc forda süper yerine normal benzin alınca yapıyordu, tavsiyem aracınıza bir tam yak ve enjektör açıcı atın deposuna petrol istasyonlarında var kesilirse biran önce o benzini aracınızdan bitirin ve benzin aldığınız yeri değiştirin

korkulcak bişey değil üzülmeyin
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2008, 17:51:42 »
Motor tersden çalışabilir bu sadece klimayı çalışıtırır, motor yağ lambasını yakmaz. Bi ihtimalde anahtar yuvası aşınmış veya svıc arızalı olabilir. Bu sebeple araç kendini kapatmıyor olabilir.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2008, 20:09:07 »
arkadaslar ne derece dogru bilmiyorum ama sadece opet a.s verdigi benzinin mazotun gazın sonuna kadar arkasındaymıs yakıttan dogan her türlü masrafları fatura karsılıgında ödüyorlarmıs sizce dogrumu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2008, 23:25:02 »
size maliyeti tam yak artı enjektor koruyucu opetten alın15 ytl malesef şarj lambası ve yağ lambası yanıyor.tersten çalısırken..
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #9 : Şubat 21, 2008, 08:57:09 »
Benzinimi de her zaman opetten alıyorum. Sanırım bir sonraki dolumda 95 değil de 97 oktan alacağım. Ayrıca tam yak ve enjektör koruyucu kimyasallarında da deneyeceğim.

Tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İlginç Bir Problem
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2008, 10:41:04 »
geçmiş olsun Kayhan ,
umarım diğer arkadaşların dediği gibi sadece yakıttan kaynaklanan sorundur
eğer öyleyse çok şanslısın demektir bence  ,
ben de pek anlamam o işlerden , garibime gitti öyle bir sorunu yakıtın yapması . vay be .