Gönderen Konu: efsane için bir sorum olacaktı  (Okunma sayısı 1339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
efsane için bir sorum olacaktı
« : Nisan 02, 2011, 14:06:07 »
aranıza yeni katıldım 96model gli 1.6 efsane var tüplü biz buna performans hava filtresi taktırmak istiyoruz acaba olurmu bir bilgimiz yok

Toyota Club Türkiye

efsane için bir sorum olacaktı
« : Nisan 02, 2011, 14:06:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: efsane için bir sorum olacaktı
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2011, 23:46:23 »
Erhan Bey altın bir kuraldır tüp havayı sevmez. ama illaki taktıracaksanız ufak modelleri tercih edin.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2011, 03:50:13 »
Arkadaş bu nedir yaa, bu nedir yaa. Ne filtreymiş ama. Bende değişiklik olsun diye filtre takmicam artık.

Bu arada bu konu hakkında sitemizden arama yaparsanız daha daha fazla çok çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2011, 05:11:19 »
filtre takabilirsin her türlü uyar ama kn marka tak takacaksan eğer. yüksek devirde kullanmıyosun arabayı takmanı tavsiye etmem. performansını düşük devirde kötü yönde etkiler. yüksek devirde kullanırsan da yakıt tüketimin çok fazla artar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2011, 10:40:06 »
Emre abi buradaysa ben yorum yapmazsam olmaz :lol:

filtre takabilirsin her türlü uyar ama kn marka tak takacaksan eğer. yüksek devirde kullanmıyosun arabayı takmanı tavsiye etmem. performansını düşük devirde kötü yönde etkiler. yüksek devirde kullanırsan da yakıt tüketimin çok fazla artar

Filtre takılır montaj hatası olmadığı sürece ne benzin artar nede performans düşer ;)

Montaj hatası nedir ? filtre sıcak hava çekerse performans düşer ve yakıt artar. Ama filtre olarak CAİ(Cold Air İntake) takılır ise sakin kullanımlarada yakıtta düşer performansta artar ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2011, 19:44:01 »
teşekkür ederim ama ben kullandığımda benzine alıyorum babam lpg de kullanıyo taktırsak hem ses hem performans için güzel olur ama lpg de bi aksilik düşüklük yaşanır diye şüpheleniyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2011, 20:27:48 »
teşekkür ederim ama ben kullandığımda benzine alıyorum babam lpg de kullanıyo taktırsak hem ses hem performans için güzel olur ama lpg de bi aksilik düşüklük yaşanır diye şüpheleniyorum

Lpg konusunda birşey diyemem aracımız benzinli. Ama benzinde uzun yolda gayet iyi ;) Şehir içinde okadar iyi diyemem CAİ yapabilirsem  harika oluck :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2011, 00:51:43 »
Sadece sıralı sistemse rahatca takılabilir :) ama en iyi verim alabileceğiniz marka özellikle yüksek devirlerde kesme yapmayan ve yakıtı artırmayan cidden emişi rahatlatan filtre simotadır. her araca denedik simotayı testler yaptık tetkik ettik. simotayı tek geçerim :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2011, 11:49:07 »
Bende bir ara deneyecegim filitre olayını ama pek yüksek devirlerde kullandıgım söylenemez .Ara sıra yüksek devirde kullanırım Bence
orjinal şekli de güzel ama tabi performan filitresini verdigi ses daha bi başka oluyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2011, 13:19:23 »
Uzun yolda ekonomi yaptırıyor düşük devirde ama 0.1-0.3 falandır ama kutu filtreyle yüksek devirlerde ATIYORUM 7 litre yakıyorsanız bunda 6 litreye iner çünkü kağıt filtrede hava yeterli oranda geçmediğinden benziine asılıyor araç bunda tam tersi oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2011, 02:45:46 »
fark olur benzinli gibi olmaz çekiş fark eder  benzinin yerini tutmaz dene akalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 18, 2011, 14:13:33 »
taktıracagınız filitrenın giriş kısmını ne kadar buyuk tutarsanız sesı ve gucu o kadar fazla alırsınz özellıkle 2 vites 5000 devır dakıkadan sonra  alacagınız sesın tadı damagınızda kalır
GÜÇLÜ OTOMOTİV KAYSERİ TOYOTA ÖZEL BAKIM SERVISI

AE86 LEVİN COROLLA YIILARIN DRİFT KRALI:)