0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benimki 1800 km de şehiriçinde 6.7 yakıyor (hiç şehirdışına çıkmadı)
Sizin verileriniz de ilk başta bendeki gibi 8ç4 leri gösteriyor muydu ?
aynen dediğiniz gibi 8.5i gösteriyordu ama vites değiştirme göstergelerini çok hassas kullanıyorum gazı fazla dikkatli basıyorum şehir içinde 70 ile 6. viteste (tabiki düz yolda) gitmeye özen gösteriyorum
benim aracımda ilk başlarda 8,5-9 gibi ortalamalardaydı şu an aracım 7000 km de ve ortalama 7 gibi ama spor sürüş yapmıyorum bir de vites değişim göstergesine sürekli riayet ediyorum
Benim aracım 3500 km de ve ilk benzin alıp depoyu bitirdiğimde ortalama değer 8.1 gösteriyordu. Bir depo boyunca çeşitli yol tiplerinde kullanmanız, vites değiştirme aralığınız ve gaz basmanızla doğru orantılı olarak değişiklik gösteriyor. Birde aracı yavaş yavaş tanımakla da alakalı. sizin aracınız daha çok yeni. Ben şuan aynı güzergahta 8.1 litre yaktığım yolda ortalama 7.0-7.1 e kadar düşürdüm. Şehirlerarası kullanma fırsatım olmadı ama uzun yol yapan arkadaşlar yakıt konusunda gayet memnunlar.
Selçuk Bey ben de aracımın çok yeni olduğu için değerlerin yukarıda olduğunun farkındayım.Sizin ve diğer arkadaşların önerilerine göre dikkatli kullanıp daha ekonomik değerlere ineceğini düşünüyorum. Benim 1 önceki aracım diesel olduğu ve devirli kullanmaya alıştığım için şu anda 6. viteste 70-80 kmlerde (vites değiştirme göstergesi doğrultusunda ) kullanmaya alışamadım daha