Gönderen Konu: Kaza Tespit Tutanağı  (Okunma sayısı 2908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Kaza Tespit Tutanağı
« : Şubat 16, 2008, 00:55:02 »
*Kaza tespit tutanagi*

2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu ve Karayollari Trafik Yonetmeligi cercevesinde yalniz maddi hasarla sonuclanan trafik kazalarinda taraflarin serbest iradeleriyle dolduracaklari: *"Maddi Hasarli Kaza Tespit Tutanagi"* uygulamasi *1 Nisan 2008* tarihinden itibaren resmi olarak baslayacaktir.

Ek'li Form orneginden ARACIMIZDA mutlaka tedbir amacli bulundurmamizda yarar olup,

"Allah; Arac kullanan dusmanimizin dahi basina kesinlikle TRAFIK kazasi vermesin… Kazasiz, Belasiz Hayirli yolculuklar diliyoruz…" Paylasilmasinda yarar var…

Ya ben bu 'Excel' dosyasını nasıl foruma ekleyebilirim? (Ptüh kalıbıma, bir de admin olacam...)

Toyota Club Türkiye

Kaza Tespit Tutanağı
« : Şubat 16, 2008, 00:55:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Kaza Tespit Tutanağı
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2008, 10:01:57 »
Tutanağı, aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz :

http://www.tsrsb.org.tr/NR/rdonlyres/F72C2...411/TUTANAK.xls

Tutanak ile ilgili açıklamalar için ise aşağıdaki bağlantı yardımcı olabilir:

http://www.tsrsb.org.tr/NR/rdonlyres/F72C2.../AIKLAMALAR.doc

Kaynak :Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği web sayfası (http://www.tsrsb.org.tr)

Bundan sonra kaza yapanlar trafik polisi yerine sigorta şirketlerini arayacakları için bu uygulama sigortacılar için yeni bir gelir ve istihdam kaynağı olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Kaza Tespit Tutanağı
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2008, 11:00:11 »
Teşekkürler Hakki Bey
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Kaza Tespit Tutanağı
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2008, 00:17:57 »
Allah selamet versin...Adam yolda nasıl gideceğini,öncelik hakkını,yoldaki trafik işaretinin anlamını,v.b. bilmiyor...iki lafı bir araya getiremiyor...birde üstüne üstlük haksız olduğu halde artistlik yapıyor...bende bu adama tutanak yazdırıp,kroki çizdirip,elinden ehliyet,ruhsatı alıp kağıda yazacağım,imzalatacağım...geçmiş olsun...yürümez bu iş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Kaza Tespit Tutanağı
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2008, 08:21:50 »
Alıntı yapılan: emin keskin
Allah selamet versin...Adam yolda nasıl gideceğini,öncelik hakkını,yoldaki trafik işaretinin anlamını,v.b. bilmiyor...iki lafı bir araya getiremiyor...birde üstüne üstlük haksız olduğu halde artistlik yapıyor...bende bu adama tutanak yazdırıp,kroki çizdirip,elinden ehliyet,ruhsatı alıp kağıda yazacağım,imzalatacağım...geçmiş olsun...yürümez bu iş...
[/quote]

Yürümeyeceği için yeni bir sektör doğacak. Sonuçta trafik polisi bu işi yapmayacaksa birilerinin yapması lazım.  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İşte
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Kaza Tespit Tutanağı
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2008, 10:56:36 »
pazar günü başıma gelen olayı anlatayım ve böyle bir durumda ne yapabiliriz? onu konuşalım.
geçtiğimiz pazar yani havanın en kötü olduğu gün dışarıya çıkmak zorunda kaldım. Ben izmit'te ikamet ediyorum. d 100'de ilerlerken derince'de bulunan ve battı çıktı olarakta bilinenen kavşakta seyir halinde iken köprü üzerinden aracın ön camına büyük bir buz kütlesi düştü ve ön cam patladı. hemen tünelde sağa çekip durdum ve toyota yardımı aradım. bana bir çekici yollayacaklarını söylediler. ancak sonradan kasko işlemi için polis tutanağı gerekli olup olmadığını sormak için tekrar aradığımda polis çağırırsam iyi olacağını söylediler. ben de hemen polisi arayıp durumu bildirdim ve ekip yollayacaklarını söylediler. o hava koşullarında kısa sürede gelmeleri yönünde hiç ümidim olmamasına rağmen 10 dk. sonra hem çekiçi hemde ekip geldi. sonra aracı çekiciye yükleyip hep beraber polis karakoluna gittik. orada tutanak tutup bana verdiler ve sonra kocaeli kayanın yolunu tuttuk. şimdi araç serviste. şimdi bu süreç değiştirilme üzere. böyle bir durumda biz tanağı kendi kendimizemi tutacağız????
2008 Corolla D-4D Comfort