Gönderen Konu: Yaris 1.0 mmt baskı balata.  (Okunma sayısı 9015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaris 1.0 mmt baskı balata.
« : Mart 30, 2011, 23:44:04 »
Yaris'im bozuldu.  :wacko:

Hızlanmak isteyince ya da yokuş çıkarken gaza basınca motor devri artıyor ama araba hızlanmıyor. Sanki manuel vitesli araçta devriyaja yarım basılıymış gibi oluyor. Çok zorlayınca da diit diit sesi geliyor. e5 trafiğinde yokuşlarda sağdan sağdan 2-3. viteste gidebildim ancak. Düz yolda araba hızını almışsa 5. viteste de gidebiliyorum ama normalde rahat rahat gittiğim yolda düşük viteste gidebiliyorum.

Tahminim baskı balata problemi. Hiç hesapta yokken bir sürü masraf çıktı. Eğer gerçekten baskı balata problemiyse araba bir iki ay park yerinde yatacak gibi görünüyor. :(

Önemli bir parça, yetkili servise mi yaptırsam özel serviste mi yaptırsam bilemedim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Yaris 1.0 mmt baskı balata.
« : Mart 30, 2011, 23:44:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Yaris 1.0 mmt baskı balata.
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2011, 10:36:55 »
geçmiş olsun dostum, baskı balata problemi gibi gözüküyor. Bence yetkili serviste yaptır zaten alengirli sistem bu mmt daha da problem çıkarmasın daha sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2011, 11:43:36 »
geçmiş olsun dostum, baskı balata problemi gibi gözüküyor. Bence yetkili serviste yaptır zaten alengirli sistem bu mmt daha da problem çıkarmasın daha sonra.

Toyotronic Özel serviste Mithat ustaya yaptırmayı düşünüyorum. Bakımları orada yaptırmıştım, yetkili servisten daha çok güven vermişti bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 17:12:41 »
evet sorun baskı balata aracın takıtı artar .bahsettiginiz sorunlar oluşur.İşten anlaya özel servise yaptırırsanız fiyat makul çıkar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2011, 12:04:50 »
Baskı balata sorununu Toyotronic özel seviste Mithat ustaya tamir ettirdim. Baskı balata + bilya değişti. Orjinal parçalar Derindere servisinden sipariş edilip getirildi. Toplamda maliyet olarak yetkili servisle fazla fiyat farkı olmadı ama Mithat usta ve yanında çalışanların ustalığına daha çok güvendiğim için yetkili servis yerine orayı tercih ettim. Bilgisayar bağlayıp mmt vites kalibrasyonu da yaptılar. Şimdilik bir sorun yok.

Benim Yaris'ten birkaç gün sonra yine yaklaşık aynı km'lerde bir başka mmt Yaris daha baskı balata değişimi için gelmiş. Yaris'lerin arıza çıkarma mevsimi mi geldi ne...  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2011, 12:21:50 »
Timuçin bey ne kadara ücret aldılar acaba ? bu yapılan işlemlere bende mmt kullandığım için merak ettim ileride doğabilecek tahmini masraf hesabı yapıyorumda... saygılarımla
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2011, 13:41:46 »
Timuçin bey ne kadara ücret aldılar acaba ? bu yapılan işlemlere bende mmt kullandığım için merak ettim ileride doğabilecek tahmini masraf hesabı yapıyorumda... saygılarımla
Toplam 1100TL tuttu. Yetkili servisten de 1200TL fiyat almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2011, 13:59:30 »
siz daha iyi bilirsiniz ama Timuçin bey böyle hassas tamirlerde yetkili servis daha iyi olmazmıydı fiyat farkıda yok arada takılan parçaların garantisi bakımından ...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2011, 20:27:34 »
ben geçen sene aynı tamiratı yaptırdım. 900 tl tuttu. sanayi fiyatı 850 civarıydı.
benim gördüğüm servis artıları 5 taksite böldüler. ayrıca 2 yıl 60bin km garantili onarım yapıldı.
birde toyota futbol topu verdiler
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2011, 22:34:36 »
servis manuel araçlarda baskı balataya 420 tl 450 tl işçilik parası istiyor.Tabi bunun içine sanzuman yagı falanda  girince 1,000 tl yi buluyordu..Aracın üzerinden valeo marka  baskı balata cıktı zaten serviste baskı balata yı valeo takıyormuş.Bende dışardan 190 tl ye aisin baskı balata  aldım  ve 100 tl de işçilişk verdim.Arabada silkeleme zorlama falan hiçbirşey yok çokta güzel oldu 700 tl eksiğe tamir ettirmenin verdiği mutluluk ise çok güzel.İlk defa dışarda birine bu işi yaptırdım ondan önce yag değişimi için servise verdiğim 200-250 tl lere acıyorum :)
Ama sizin toyotronic ustada servisten aşagı kalmazmışş valla.Servis bu iş için enaz 450 tl işçilik ister fiyatlar yakın oldugu için toyotronic  ustanızızda iyi işçilik parası almış.Bukadarını yaptırıyorsanız bari servise yaptırın bir yıl işçilik ve parça garantisi var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 04, 2011, 18:28:17 »
servis manuel araçlarda baskı balataya 420 tl 450 tl işçilik parası istiyor.Tabi bunun içine sanzuman yagı falanda  girince 1,000 tl yi buluyordu..Aracın üzerinden valeo marka  baskı balata cıktı zaten serviste baskı balata yı valeo takıyormuş.Bende dışardan 190 tl ye aisin baskı balata  aldım  ve 100 tl de işçilişk verdim.Arabada silkeleme zorlama falan hiçbirşey yok çokta güzel oldu 700 tl eksiğe tamir ettirmenin verdiği mutluluk ise çok güzel.İlk defa dışarda birine bu işi yaptırdım ondan önce yag değişimi için servise verdiğim 200-250 tl lere acıyorum :)
Ama sizin toyotronic ustada servisten aşagı kalmazmışş valla.Servis bu iş için enaz 450 tl işçilik ister fiyatlar yakın oldugu için toyotronic  ustanızızda iyi işçilik parası almış.Bukadarını yaptırıyorsanız bari servise yaptırın bir yıl işçilik ve parça garantisi var.

düz vites araçlarda baskı balata değişimini toyotadan anlayan heryerde yaptırmanız mümkün. ancak araç mmt şanzımansa baskı balata değiştikten sonra yazılımın yenilenmesi lazım. sanayideki ustama sorduğumda mmt nin baskı balatası servisten başka yerde yok ordan alırım. kendim takarım ancak çekiciye bindirip servise götürmemiz gerek orda yazılım yüklenecek dedi. çekici fiyatı ne olacak bilmiyorum ama zaten yedek parça 540 civarı tutuyordu. el emeği çekici neyse servis yazılıma ne alacak hiç belli değil. ben göze alamadım serviste yaptırdım. şu an benim yaptığıma alternatif varsa bende bilmek isterim. başımıza yine gelmeyeceği ne malum.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2011, 23:14:43 »
bende onu diyorum kardeş dışarda1,100 tl ye yaptıracama 100 lira fazla verip serviste yaptırırım kafam rahat olur.İşçilik ve parça garrantisi olur hiç değilse.
2011 d4d Corolla