Gönderen Konu: MOTOR SOĞUKKEN GELEN ŞIR ŞIR SESİ  (Okunma sayısı 12587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
MOTOR SOĞUKKEN GELEN ŞIR ŞIR SESİ
« : Mart 30, 2011, 01:19:49 »
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. 2001 model 1.6 vvti terra special corollam var son 6 aydır motor soğukken motordan şır şır şeklinde sinir bozucu sesler geliyor. ilk çalıştırmada 2000 devrin üzerinde gaza basınca kesiliyor gazdan çekince devam ediyor ta ki motor ısınana kadar. Motor ısınınca tamamen kayboluyor ses. Tecrübeli arkadaşlardan ve daha önce bu tip bir sorunyaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

MOTOR SOĞUKKEN GELEN ŞIR ŞIR SESİ
« : Mart 30, 2011, 01:19:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: MOTOR SOĞUKKEN GELEN ŞIR ŞIR SESİ
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2011, 02:48:48 »
bu bir çok yerden olabilir. devridaim, dreksiyon pompası v.s.. dreksiyonu sağ yol yapın ses etkileniyormu bakın bence. devridaim pompasıda olabilir. su ısınınca ses kesiliyordur
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2011, 05:39:28 »
Boştayken sadece debriyaja basın ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2011, 08:24:04 »
Prostatı olanlara göre değilmiş bu motor...
:)))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2011, 10:08:59 »
Prostatı olanlara göre değilmiş bu motor...
:)))))))))))))))))))

:rofl: Ahahahaha sabah sabah çok güldüm yaaaaa :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2011, 10:27:18 »
triger kayışından olabilir,yeni değiştiyse ve yan sanayiyse o ötebilir,devirdaimden olabilir..
96 gli +7200

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2011, 10:28:16 »
triger kayışından olabilir,yeni değiştiyse ve yan sanayiyse o ötebilir,devirdaimden olabilir..

vvt-i motorlarda triger kayışı yok zinciri var. Aynı ses bizdede var debriyajla ilgili basınca motorun sesi duyuluyor sadece ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2011, 10:30:57 »
pardon terra oduğunu kaçırmışım :) zincir olduğunu biliyorum ;)
96 gli +7200

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2011, 10:36:42 »
pardon terra oduğunu kaçırmışım :) zincir olduğunu biliyorum ;)

Terra sol farketmez o motorların hepsi zincirli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2011, 10:39:03 »
Terra sol farketmez o motorların hepsi zincirli :)
biliyorum be kardeşim :D konuyla alakalı konusuyorum ben..... ;)
96 gli +7200

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2011, 10:44:20 »
biliyorum be kardeşim :D konuyla alakalı konusuyorum ben..... ;)

Pekiiii :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2011, 18:01:57 »
bu bir çok yerden olabilir. devridaim, dreksiyon pompası v.s.. dreksiyonu sağ yol yapın ses etkileniyormu bakın bence. devridaim pompasıda olabilir. su ısınınca ses kesiliyordur

Mustafa bey evet araba rölantide çalışırken direksiyonu iyice sola ya da sağa yaslayınca motor sesi değişiyor  bunun farkındayım bayadır ama direksiyonu yaslamadan çıkardığı ses birkaç aydır var... devirdaim pompasından mı ileri geliyor sizce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2011, 20:40:17 »
Şır şır sesi geliyor demişsiniz aynısı bizde de var debriyaja basınca geçiyor diyorum. Direksiyonu en sola kırdığınızda tısssss diye ses gelir buda hidrolik direksiyonun özelliğidir ;) Direksiyonlar devir daimin ne alakası var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2011, 21:19:46 »
ercüment kardeş ben de diyorum ki debriyaja basınca geçmiyor. hem nasıl olacak hep debriyaja mı basacaz seyir halindeyken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2011, 21:23:49 »
ercüment kardeş ben de diyorum ki debriyaja basınca geçmiyor. hem nasıl olacak hep debriyaja mı basacaz seyir halindeyken

Ben debriyaja basınca geçmiyor diye bir yazı görmedim bu 1
Seyir halinde geldiğinide belirtmemişsiniz bu 2

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2011, 02:28:59 »
Kayış ne zaman değişti?/değişti mi?
Büyük ihtimal kayıştandır.ısınınca sesi keser.Kaputu açıp sesi dinleyerekde az çok nereden geldiğini anlayabilirsiniz.Rulmanlardan da olabilir ama büyük olasılık kayışdır. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2011, 14:12:16 »
Kayış ne zaman değişti?/değişti mi?
Büyük ihtimal kayıştandır.ısınınca sesi keser.Kaputu açıp sesi dinleyerekde az çok nereden geldiğini anlayabilirsiniz.Rulmanlardan da olabilir ama büyük olasılık kayışdır. ;)

kayıştan değil Emre bey kayış iyi durumda ses daha derinden geliyor motorun içinden geliyor sanki. Aracı çalıştırınca çır çır çır şır şır  ses başlıyor ta ki motor ısınana kadar ısınınca kesiyor bi arkadaş devirdaim pompasından olabilir diyor ama bakalım 2 ustaya gösterdim birisi iticilerden olabilir ses çok artarsa motor üst kapağı açılıp bakılacak dedi öbürü araba sıcakken dinlediği için ses felan yoktu anlamadı tabi şimdi yetkili servise götüreyim diyorum. Kayış derken trigerden bahsediyorsanız bunlarda zincir var kayış değil